Inhoud blog
  • northern shoulder
  • AGC logistics
  • Ursachen des zusammenbruch
  • tank maintenance 2
  • TANK MAINTENANCE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 12-2012
  • 02-2012
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 03-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 09-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 09-2005
    Foto
    Inhoud blog
  • northern shoulder
  • AGC logistics
  • Ursachen des zusammenbruch
  • tank maintenance 2
  • TANK MAINTENANCE
    Laatste commentaren
    Zoeken met Google


    wittmann's blog

    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albanië en Kosovo
    Ik plaats hier een vertaald stuk uit de encyclopedia britannica over de geschiedenis van Albanië:
    ' In de eerste decennia onder Byzantijnse overheersing(tot 461),onderging Illyrië raids door Visigothen ,hunnen en Ostrgothen.Niet lang daarna, verschenen de Slaven.De Slaven vestigden zich in Illyrië en begonnen Illyrische stammen te assimileren in wat nu Slovenië, Kroatië, Bosnië en Servië is.De stammen van Zuid-Illyrië echter - inbegrepen modern Albanië- vermeden assimilatie en behielden hun moedertaal.
    In de loop van verschillende eeuwen, ondergingen de stammen van Illyrië een transformatie onder invloed van Romeinse, Byzantijnse en Slavische culturen en een overgang gebeurde van de oude Illyrische bevolking naar een nieuwe Albanese.Als gevolg daarvan gaat de naam Illyrië geleidelijk aan over in die ,het eerst vermeld in de tweede eeuw door de geograaf Ptolemaeus van alexandrië, van de albanoi stam die bewoonde wat nu centraal-Albanië is.Van één stam spreidde de naam naar de rest van het land als uiteindelijk Albanië.De genesis van de Albanese nationaliteit gebeurde blijkbaar naarmate het Albanese volk bewust werd dat het een gemeenschappelijk grondgebied, naam, taal en cultureel erfgoed deelde.
    Lang hiervoor was het christendom al de gevestigde godsdienst in Albanië.Ondanks het feit dat het land onder Byzantium viel, bleven de Albanese christenen onder de jurisdictie van de paus van Rome tot 732.Toen maakte de iconoclast keizer Leo III de Albanese kerk los van de paus van Rome en plaatste ze onder de patriarch van Constantinopel.Toen de christelijke kerk splitste in 1054 tussen het Oosten en Rome, behield Zuid-Albanië zijn banden met Constantinopel terwijl Noord-Albanië terugging naar de jurisdictie van Rome.Dit was de eerste belangrijke fragmentatie van het land.
    In de late Middeleeuwen bereikte de Albanese stedelijke maatschappij een hoogtepunt van ontwikkeling zodanig dat Albanese handelaars hun eigen agentschappen hadden in Venetië ,Ragusa(Dubrovnik) en Thessaloniki.De welvaart van de steden stimuleerde ook de ontwikkeling van onderwijs en kunst…..
    Gedeeltelijk omwille van de zwakheid van Byzantium kwam Albanië ,in het begin van de 9de eeuw ,geheel of gedeeltelijk onder de dominantie van een opeenvolging van vreemde machten:Bulgaren, Noormandische kruisvaarders,de Angevins in Zuid-Italië ,de Serven en de Venetiërs.De uiteindelijke bezetting van het land in 1347 door de Serven,veroorzaakte een massale emigratie van Albanezen naar voornamelijk Griekenland en de Egeïs. Tegen het midden van de 14de eeuw kwam een eind aan de Byzantijnse heerschappij.
    De Ottomanen vielen Albanië binnen in 1388 en vervolledigden de bezetting van het land 4 decennia later.Maar na 1443verzamelde Skanderbeg de Albanese prinsen en verdreef de bezetters.Zijn ongelijk gevecht tegen de machtige grootmacht van die tijd won de achting van Europa en ook steun in de vorm van geld en militaire hulp van Napels,het pausdom, Venetië en Ragusa.Nadat hij stierf,stortte de Albanese weerstand geleidelijk in,wat de Turken instaat stelde het land te herbezetten tegen 1506.
    Skanderbegs lange strijd kreeg grote betekenis voor het Albanese volk omdat het hun solidariteit versterkte en als een grote bron van inspiratie diende in hun latere strijd voor onafhankelijkheid.
    De verovering veroorzaakte groot lijden en een aanzienlijke vernietiging van de economie,handel, en cultuur van het land.Om aan vervolging te ontsnappen, vluchtte éénvierde van de bevolking naar Zuid-Italië, Sicilië en de Dalmatische kust.
    Ofschoon de Turken Albanië meer dn 4 eeuwen regeerden, konden ze hun macht niet uitbreiden over heel het land.In het hoogland, oefenden de Turkse autoriteiten slechts een formeel gezag uit.De hooglanden betaalden geen belasting, dienen niet in het leger en gaven hun wapens niet af.Ze betaalden wel een jaarlijks tribuut aan Constantinopel.
    De Albanezen rebelleerden keer op keer;Om de ravages van de Albanese weerstand te stoppen- die gedeeltelijk gemotiveerd was door godsdienstige gevoelens,namelijk verdediging van het christelijk geloof –en om Albanië spiritueel dichter bij Turkije te brengen,begonnen de Ottomanen tegen het eind van de 16de eeuw met een systematische islamisering van de bevolking;Dit ging door gedurende de volgende eeuw tegen het einde waarvan tweederde van de bevolking bekeerd was;Een hoofdreden waarom de Albanezen moslims werden, was om aan Turks geweld en uitbuiting te ontsnappen,een voorbeeld waarvan de verpletterende belasting was die christenen moesten dragen indien zij zich niet bekeerden. De islamisering verergerde de godsdienstige fragmentatie van het land wat later door Constantinopel en buurlanden gebruikt werd om het land te verdelen en te denationaliseren. ……..
    ………………………………………………………………………………………;;
    Kort na de nederlaag van Turkije,kwam een Conferentie van de ambassadeurs van de grote machten bijeen in London in december 1912 om de problemen opgeworpen door het conflict te regelen..De Conferentie besloot een staat Albanië te stichten.Maar bij het opmaken van de grenzen van de staat ,negeerden de grote machten de demografische werkelijkheid en gaven de grote regio Kosovo aan Servië terwijl in het zuiden Griekenland een groot stuk van de oude regio Epirus kreeg.Velen dachten dat de staat niet leefbaar zou zijn ,met ongeveer de helft van de bevolking en de Albanese landen buiten zijn grenzen………………………; '
    Het is duidelijk dat de albanesen als afstammelingen van de Illyriërs veel meer recht hebben op de titel autochtoon dan de Serven die in die regio pas later kamen.
    De Albanezen verzetten zich hevig tegen de turken en werden onder zware dwang geïslamiseerd om het verzet de kop in te drukken.Zoals gewoonlijk wordt een deel van de huidige problemen weer veroorzaakt door de manier waarop de grenzen van de staat Albanië getekend werden door diplomaten.
    De Albanezen hebben dubbel pech.Eerst worden ze zwaar onderdrukt door de Turken inbegrepen beroving van hun godsdienst en nu worden hun afstammelingen nog eens geschoffeerd door pathologische anti-islamieten . Ik durf wedden dat deze laatsten onder Ottomaanse overheersing heel rap hun gebedsmatje zouden uitgerold hebben richting Mekka. Helden zijn het imers niet. 
    Het NSA is niet meer dan een bende fanatieke apologeten van de Slaven waarmee wij als germaans volk niets gemeen hebben.Al dat gezeik over de belangen van europa heeft daar allemaal niets mee te maken.Weemaan en zijn zootje zijn Slavofielen,hysterische anti-amerikanen en aan zijn uiteenzetting te zien is conspirationisme hem ook niet vreemd
    En nog een stuk over geschiedenis van Kosovo:
    '

    Kosovo werd bewoond door een mengeling van Albanezen en Slaven sinds de 8ste eeuw.In de eeuwen volgend op de Ottomaanse overwinning, emigreerden een belangrijk deel van de christelijke Servische inwoners naar het noorden en westen, terwijl vele anderen bekeerden tot de Islam.Na de nederlaag van een Oostenrijkse inval in 1699, gedurende welke vele Serven partij trokken voor de invallers, vervoegden vele Serven het terugtrekkende Oostenrijkse leger.

    De etnische balans veranderde langzaam ten voordele van de Albanezen en de afschaffing van het Servische orthodoxe patriarchaat van Pecs verminderde aanzienlijk het belang van Kosovo als een Servisch cultureel centrum.Kosovo begon servië’s gouden tijd te symboliseren.Etnische Albanezen identificeerden zich ook met de regio en tegen laat 19de eeuw was Prizen een belangrijk van Albanese cultuur en nationaal bewustzijn geworden.

    ………………..

    Servië herwon de controle in 1912. In de jaren 20 en 30 stuitten pogingen om Serviërs te herplaatsen in Kosovo op het verzet van lokale etnische Albanezen.Gedurende wo2,onder voogdij van Italië,werd Kosovo kort verenigd met Albanië;Tegen het einde van wo2 onderdrukte de communistische regering van Joegoslavië een revolte van de etnische Albanezen die bij Albanië wilden.De naoorlogse regering van het nieuwe federale Joegoslavië, gaf Kosovo de status van een autonome regio(en later een autonome provincie)binnen de republiek Servië, terwijl nationalistische elementen onderdrukt werden onder de Albanezen van de regio.

    Vanaf midden de jaren 60, volgde federale regering een meer tolerante politiek, de Albanese identiteit aanmoedigend en de Albanezen in staat stellend vooruit te komen in de federale en provinciale administraties.

    Deze albanisering  van de provincie werd ook gestimuleerd door het vertrek van de Serven naar de steden.Als gevolg van Servische migratie en het hoge geboortecijfer van de Albanezen groeide het Albanese deel van de bevolking van de helft in 1946 naar drievierde in 1981 en viervijfde in 1991.

    Onder de federale grondwet van 1974, was de status van Kosovo die van een republiek zonder de naam. ………………

    Weldra na President te worden in 1989, ontnam Milosevic Kosovo zijn autonomie en nam Servië de controle over.Toen de etnische Albanezen in opstand kwamen, stuurde Milosevic in 1991 het leger naar Kosovo, ontbond de provincieraad en sloot de Albanese scholen.In een officieel niet erkend referendum in september van dat jaar, stemden de Kosovaren overweldigend voor de afscheiding.

    De Albanezen van Kosovo, geconfronteerd met de wil van de regering geweld te gebruiken, namen een politiek van geweldloze weerstand aan tegen de Servische regering.Onder het leiderschap van de pacifist  Ibrahim Rugova ,organiseerden zij een netwerk van Albanese scholen en eigen instellingen.

    De kossovaarse Albanezen werden meer en meer gefrustreerd door de mislukking van hun politiek van niet-samenwerking. Ofschoon de meeste Albanezen bleven kiezen voor de geweldloosheid, begon de KLA een kleine guerrillaorganisatie de Servische politie aan te vallen.Met wapens gekregen uit Albanië ,werden de aanvallen opgevoerd in 1997 wat leidde tot harde repressie door het Servische leger.De brutaliteit van de Servische campagne dreef honderden nieuwe rekruten naar de KLA.
       Skanderbeg was een goed voorbeeld van hoe oppervlakkig die islamisering soms was in Albanië.Werd als gijzelaar aan de ottomanen gegeven,werd 'bekeerd',vocht met veel succes voor de ottomanen maar draaide dan ineens zijn vest om en liep in het midden van een slag over naar de Hongaren.Keerde terug naar Albanië,zwoer de islam af en gooide de turken buiten.Ironische anecdote is dat zijn leger in de tweede oorlog van Kosovo op weg naar het leger van Hunyadi tegengehouden werd door een servische leider die hem niet wilde helpen in de strijd tegen de Turken;deze had immers zijn dochter ten huwelijk gegeven aan de sultan. Lol Tijdens zijn leven slaagden de turken er niet in de albanen te verslaan.De extreem hevige en lange tijd succesvolle strijd van de albanen tegen de turken,vertraagde mede hun expansie naar West-Europa.De Albanen werden daarvoor alom bewonderd in Europa.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Skanderbeg
    http://en.wikipedia.org/wiki/Skanderbeg
    Het volstaat dit te lezen om nog meer minachting te hebben voor de hysterische anti-islamieten die een oud europees volk schofferen dat slechts na zwaar verzet verslagen en gedeeltelijk geïslamiseerd werd.Stank voor dank. 
     

    20-02-2008 om 00:00 geschreven door wittmann  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.co2 compensatie
     
    In het kader van de aanpak van de klimaatverandering moeten burgers,bedrijven en overheden hun co2 uitstoot in de eerste plaats zoveel mogelijk beperken.
    Daarnaast is het geen slechte keuze klimaatneutraal te zijn door compensatie te kopen voor de co2 uitstoot die men geacht wordt te hebben.Men kan ook specifiek compensatie kopen voor bijvoorbeeld vliegreizen of de afstanden die men met de auto doet.Kost geen fortuin(10 euro per ton co2) en het draagt bij tot de aanpak van de klimaatverandering.
    Persoonlijk heb ik gekozen voor de carbonneutralcompany omdat daar ook projecten in de westerse wereld gesteund worden.Hoofdzakelijk heb ik gekozen voor het steunen van projecten voor het afbranden van methaan die ontsapt uit steenkoolmijnen in de VS en Duitsland.De carbonneutralcompany geeft zeer veel informatie zodanig dat men in detail kan beoordelen waar het geld naartoe gaat.Ik plaats hier links naar een paar pdf's betreffende de projecten die ik steun.Het amerikaanse project mislukte en dus werden de fondsen naar een ander project overgeheveld zoals meegedeeldi n tweede pdf waarnaar tweede link.Een verder bewijs van de openheid van de carbonneutralcompany.
    http://www.carbonneutral.com/cnregistry/uploaded/Rhine%20Ruhr%20PDDs.pdf
    http://www.carbonneutral.com/cnregistry/uploaded/Gateway%20Final%20Summary.pdf

    03-02-2008 om 12:53 geschreven door wittmann  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/wittmann

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    02-02-2008 om 15:01 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 28/10-03/11 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 06/09-12/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 11/08-17/08 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs