Als homo luminans kunnen we de vibraties en het licht waar de fysieke wereld uit bestaat, op een veel hoger niveau waarnemen en gebruiken.
Bij de religieuze tradities die de mannelijke godheid aanhangen, wordt het goddelijke gezien als een kracht die in de hemel woont, ver van ons vandaan. In het Westen geloven we dat we hard moeten werken aan onze relatie met Hem, onze Schepper die ons uit het paradijs heeft gezet omdat we van de boom der kennis van goed en kwaad hebben durven eten. Door dat te doen toonden we ons onafhankelijk, wekten zijn woede op en veroordeelden onszelf tot een leven van hard werken en ellende, dat alleen door Gods genade verzacht kan worden.
Volgens de oudere vrouwelijke geloofsovertuigingen echter, zijn we nooit uit het paradijs gezet, nooit van God gescheiden dus. Nee, we kregen de tuin om er voor te zorgen. Volgens dat oude geloof stopt het goddelijke Haar levenskracht in het zaad dat wij in rijke vruchtbare aarde zaaien. Wij maken daar gebruik van om de vruchten voort te brengen die de hele mensheid voeden.
Deze twee volkomen verschillende geloofsovertuigingen hebben in de geschiedenis een verschillend effect gehad op hoe de mensen met elkaar en met de wereld omgingen.
Door Homo Luminans te worden, laten we de weg van de conquistadores los en werpen de mannelijke overtuiging overboord die de exploitatie van de aarde rechtvaardigt, de verwoesting van de lucht, rivieren en bossen, door ze slechts als hulpbronnen voor de menselijke consumptie te beschouwen. In Genesis 1:28 zegt God: 'Wees vruchtbaar en vermenigvuldig u en vul de aarde en onderwerp haar; en overheers de vissen in de zee en de vogels in de lucht en elk levend wezen dat zich over de aarde voortbeweegt'.
De Laika daarentegen, die de oude vrouwelijke geloofsovertuiging aanhangen, zouden zeggen: we werken samen met het goddelijke en met de aarde, om het universum, en onszelf, te blijven herscheppen. We erkennen dat alles in onze wereld heilig is, wijzelf inbegrepen, en dat het onze taak is om het goddelijke zo goed mogelijk tot uitdrukking te brengen.
'We zijn niet alleen hier om maïs te verbouwen, maar ook om goden te telen'.
Alberto Villoldo
|