Ingediënten voor 4 personen
- 4 grietfilets
- 1 bundel asperges
- 15 cl room
- Muskaatnoot
- Één klontje boter
- Peper en zout
Bereiding
1. Schil de asperges met een dunschiller. Snij ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Zorg dat de stukjes aan de kop ongeveer 5 cm bedragen
2. Giet de room in een pot en voeg er de aspergestukjes in. Breng aan de kook. Van zodra de kook is ingezet moet het vuur verminderd worden. Kruid met muskaatnoot. Laat ongeveer gedurende 10 minuten sudderen onder deksel. Verwijder dan het deksel en laat jet volume verdampen tot ongeveer 1/3.
3. Stoom de grietfilets samen met de aspergepunten in de stoompot of stoomoven gedurende 10 à 12 minuten. Je kan het geheel vooraf kruiden met peper en zout.
4. Leg een bede asperges op het bord met daarop de griet. Giet er de saus over of ernaast en dien op.
30-05-2009, 08:23 geschreven door Roland en Terry 
|