TUSSCHEN 'N TALLOORE EN 'DAMPEKAPPE vzw
Zoeken in blog


Categorieën
  • Basisrecepten (2)
  • Consommés (0)
  • Desserts (0)
  • Etiquette (0)
  • Groenten (6)
  • Hapjes (1)
  • Hoofdgerecht (11)
  • Kruiden (2)
  • Sausen (1)
  • Soepen (1)
  • Tafeldecoraties (0)
  • Vis en schaaldieren (3)
  • Vlees (2)
  • Voorgerechten (3)
  • Wijnen (2)
  • Wild en gevogelte (2)

  • Inhoud blog
  • ASPERGES IN ROOMSAUS MET GESTOOMDE GRIET
  • ASPERGES MET SPIEGELEIEREN
  • Cötes du Rhöne wijnen
  • Bresse-kip
  • Mechelse Koekoek (kip)

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn winkels en leveranciers voor :
  • Varkensvlees : Het Eendenhof
  • Wild : Faisan Gris, Vert Chemin 11, Dottignies
  • Groenten en Fruit : Isabelle, Veemarkt 78, Kortrijk
  • Vlees Blanc Bleu, Rollegemstraat 202, 8880 Ledegem
  • Limousin-rund, : Limousin-puur, Schorestraat 61 B, 8433 Schore

  • Alles wat met voeding, recepten, culinaire attracties, tafeldecoratie, enz. te maken heeft
    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGES IN ROOMSAUS MET GESTOOMDE GRIET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingediënten voor 4 personen

     

    -       4 grietfilets

    -       1 bundel asperges

    -       15 cl room

    -       Muskaatnoot

    -       Één klontje boter

    -       Peper en zout

     

     

    Bereiding

     

    1.     Schil de asperges met een dunschiller. Snij ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Zorg dat de stukjes aan de kop ongeveer 5 cm bedragen

     

    2.     Giet de room in een pot en voeg er de aspergestukjes in. Breng aan de kook. Van zodra de kook is ingezet moet het vuur verminderd worden. Kruid met muskaatnoot. Laat ongeveer gedurende 10 minuten sudderen onder deksel. Verwijder dan het deksel en laat jet volume verdampen tot ongeveer 1/3.

     

    3.     Stoom de grietfilets samen met de aspergepunten in de stoompot of stoomoven gedurende 10 à 12 minuten. Je kan het geheel vooraf kruiden met peper en zout.

     

    4.     Leg een bede asperges op het bord met daarop de griet. Giet er de saus over of ernaast en dien op.

     

    30-05-2009, 08:23 geschreven door Roland en Terry  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Archief per week
  • 25/05-31/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs