Benodighdheden voor 4 personen : 200 gr. rijpe tomaten goeie en stevige scheut balsamico-azijn van goede kwaliteit 4 eetlepels erwtenijs zwarte peper van de molen
BALSAMICO-STROOP : Laat 50 gr. griessuiker samen met een scheut water inkoken tot een lichte karamel Blus dit af met 2 deciliter balasamico-azijn en laat dit mengsel tot 2/3 inkoken Tenslotte laten afkoelen
ERWTENIJS : Maak een klassieke ijsbereiding met : 250 gr. erwten (desnods uit diepvries) en 0,5 liter melk. Breng dit aan de kook. Mix het geheel en duw het mengsel door een zeef. Maak een ruban van 110 gr. suiker en 5 eigelen en giet er de net gemaakte erwtenmelk over. Meng dit opnieuww op een zacht vuur ("porter à la nape). Duw alles opnieuw door een fijne zeef en laat afkoelen. Draai nu tot ijs in een ijsturbine
AFWERKING Tomaten in kleine stukje snijden Afsmaken met de siroop en even laten marineren. Per persoon 50 gr. op bordje plaatsen en lepeltje ijs in het midden er op leggen. Afwerken met een draai zwarte peper van de molen
20-03-2009, 05:46 geschreven door Roland en Terry 
|