TUSSCHEN 'N TALLOORE EN 'DAMPEKAPPE vzw
Zoeken in blog


Categorieën
  • Basisrecepten (2)
  • Consommés (0)
  • Desserts (0)
  • Etiquette (0)
  • Groenten (6)
  • Hapjes (1)
  • Hoofdgerecht (11)
  • Kruiden (2)
  • Sausen (1)
  • Soepen (1)
  • Tafeldecoraties (0)
  • Vis en schaaldieren (3)
  • Vlees (2)
  • Voorgerechten (3)
  • Wijnen (2)
  • Wild en gevogelte (2)

  • Inhoud blog
  • ASPERGES IN ROOMSAUS MET GESTOOMDE GRIET
  • ASPERGES MET SPIEGELEIEREN
  • Cötes du Rhöne wijnen
  • Bresse-kip
  • Mechelse Koekoek (kip)

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn winkels en leveranciers voor :
  • Varkensvlees : Het Eendenhof
  • Wild : Faisan Gris, Vert Chemin 11, Dottignies
  • Groenten en Fruit : Isabelle, Veemarkt 78, Kortrijk
  • Vlees Blanc Bleu, Rollegemstraat 202, 8880 Ledegem
  • Limousin-rund, : Limousin-puur, Schorestraat 61 B, 8433 Schore

  • Alles wat met voeding, recepten, culinaire attracties, tafeldecoratie, enz. te maken heeft
    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado en krab in vinaigrette van mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingediënten voor 4 personen


    - 350 gr. krabvlees
    - 3 avocado's
    - sap van halve citroen
    - 1 eetlepel gehakte bieslook
    - 2 eetlepels grove mosterd
    - 1 eetlepel sherry-azijn (Xeres-azijn)
    - 4 eetlepels zonnebloemolie
    - peper en zout

    Bereiding

    - Laat de krab goed uitlekken en verwijder zorgvuldig alle kraakbeentjes
    - Maak vervolgens de vinaigrette : leng de mosterd aan met de sherry-azijn, voeg een weinig peper en zout toe en giet al kloppend met een vork of kleine garde de olie bij. Tenslotte moet de bieslook en in gemengd worden. Blijf alles goed omroeren.
    - Snij de avocado in vier parten en verwijder de pit.
    - Schil de avocado en snij hem vervolgens in fijne brunoise
    - Doe de partjes avocado in een schaal en giet er onmiddellijk het citroensap over. Het citroensap zorgt voor een frisse toets maar ook dat de avocado's niet verkleuren
    - Verdeel de avocado's in keukenringen en leg de krab er op. Overgiet het geheel met een eetlepel vinaigrette en dien op.

    13-04-2009, 10:41 geschreven door Roland en Terry  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte eendeborst met slaatje en sinaasappelstukjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Ingrediënten voor 4 personen
    - gemengde sla
    - 2 pakjes gerookte eendeborst
    - 2 grote sinaasappels
    - 100 gram geroosterde pijnboompitten
    - 4 lepels olijfolie
    - 1 lepel wwitte-wijnazijn
    - peper en zout

    Bereiding
    - Schil een sinaasappel en snij deze in fijne partjes en zet deze in de koelkast
    - Pers de andere sinaasappel uit
    - Meng bij het sinaasappelsap 1 eetlepel witte-wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie
    - Verdeel de eendeborst over de vier borden
    - Leg de gemengde sla netjes in het midden
    - Strooi de lichtgebakken pijnboompitten erover
    - Leg er eveneens de stukjes sinaasappel tussen de sla
    - Bespreknel met vinaigrette

    06-04-2009, 10:55 geschreven door Roland en Terry  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenslaatje met balsamico, olijfolie, zwarte peper en erwtenijs

    Benodighdheden voor 4 personen :
    200 gr. rijpe tomaten
    goeie en stevige scheut balsamico-azijn van goede kwaliteit
    4 eetlepels erwtenijs
    zwarte peper van de molen

    BALSAMICO-STROOP :
    Laat 50 gr. griessuiker samen met een scheut water inkoken tot een lichte karamel
    Blus dit af met 2 deciliter balasamico-azijn en laat dit mengsel tot 2/3 inkoken
    Tenslotte laten afkoelen

    ERWTENIJS :
    Maak een klassieke ijsbereiding met :
    250 gr. erwten (desnods uit diepvries) en 0,5 liter melk.
    Breng dit aan de kook.
    Mix het geheel en duw het mengsel door een zeef.
    Maak een ruban van 110 gr. suiker en 5 eigelen en giet er de net gemaakte erwtenmelk over.
    Meng dit opnieuww  op een zacht vuur ("porter à la nape).
    Duw alles opnieuw  door een fijne zeef en laat afkoelen.
    Draai nu tot ijs in een ijsturbine

    AFWERKING
    Tomaten in kleine stukje snijden
    Afsmaken met de siroop en even laten marineren.
    Per persoon 50 gr. op bordje plaatsen en lepeltje ijs in het midden er op leggen.
    Afwerken met een draai zwarte peper van de molen


    20-03-2009, 05:46 geschreven door Roland en Terry  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Archief per week
  • 25/05-31/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs