TUSSCHEN 'N TALLOORE EN 'DAMPEKAPPE vzw
Zoeken in blog


Categorieën
  • Basisrecepten (2)
  • Consommés (0)
  • Desserts (0)
  • Etiquette (0)
  • Groenten (6)
  • Hapjes (1)
  • Hoofdgerecht (11)
  • Kruiden (2)
  • Sausen (1)
  • Soepen (1)
  • Tafeldecoraties (0)
  • Vis en schaaldieren (3)
  • Vlees (2)
  • Voorgerechten (3)
  • Wijnen (2)
  • Wild en gevogelte (2)

  • Inhoud blog
  • ASPERGES IN ROOMSAUS MET GESTOOMDE GRIET
  • ASPERGES MET SPIEGELEIEREN
  • Cötes du Rhöne wijnen
  • Bresse-kip
  • Mechelse Koekoek (kip)

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn winkels en leveranciers voor :
  • Varkensvlees : Het Eendenhof
  • Wild : Faisan Gris, Vert Chemin 11, Dottignies
  • Groenten en Fruit : Isabelle, Veemarkt 78, Kortrijk
  • Vlees Blanc Bleu, Rollegemstraat 202, 8880 Ledegem
  • Limousin-rund, : Limousin-puur, Schorestraat 61 B, 8433 Schore

  • Alles wat met voeding, recepten, culinaire attracties, tafeldecoratie, enz. te maken heeft
    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanc-bleu rund of Belgisch witblauw
    Belgisch witblauw rund




    Het Witblauw ras komt hoofdzakelijk voor in Midden- en Hoog België.

    Het ras dankt zijn naam aan de haarkleur die varieert tussen egaal wit en een egaal blauwschijnend kleurpatroon. Het meest voorkomend is echter wel een witte achtergrond met blauwschijnende plekken. Uitzonderlijk komen er zwart-witte dieren voor.

    De kop is relatief klein ten opzichte van de rest van het lichaam. Dit ras is rond de eeuwwisseling ontstaan na het inkruisen van de Charolais en de Shorthorn in een lokaal ras. Aanvankelijk streefde men naar een tweeledig type. Na WO II werd bij een deel van de populatie het fokken op bespierdheid op de voorgrond geplaatst. Binnen dit ras is er een divergentie doorgevoerd naar enerzijds tweeledigheid en vleesproductie anderzijds. Het vleestype heeft een hoog slachtrendement van 65 % en bij de zogenaamde ‘dikbil’ is er een zeer hoog aandeel van waardevolle stukken. Bij de witgekleurde dieren is er gevaar voor de erfelijke Witte vaarzenziekte (White Heifer disease) dewelke tot onvruchtbaarheid bij koeien leidt.

    Bij dit ras ligt het percentage moeilijke geboorten zeer hoog, zeker bij de eerste kalvingen waardoor er zeer veel keizersneden uitgevoerd moeten worden.


    13-04-2009, 20:49 geschreven door Roland en Terry  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limousin-rund


    Het Limousin is een groot ras; een koe wordt 150-160 cm hoog en een stier 170-180 cm. Het Limousin is blondrood tot roodbruin en heeft korte hoorns.

    De stierlijn wordt geselecteerd op het geven van lichte kalveren (zo hoeft minder vaak een keizersnede eraan te pas te komen).

  • Mals vlees, heeft een fijne vezel en een uitgesproken rode kleur
  • 98% van de kalveren wordt zonder hulp van boer of veearts geboren, waardoor geen antibiotica nodig is, natuurlijker kan niet.
  • Een diervriendelijke en milieuvriendelijk productiewijze
  • De kalveren blijven ongeveer 9 maand bij de moeder, dus zeer natuurlijke kweekwijze
  • 13-04-2009, 20:45 geschreven door Roland en Terry  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    Archief per week
  • 25/05-31/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs