- Schil de asperges met een dunschiller - Snij de stelen middendoor op 15 cm hoogte van de kop - Vergeet niet de voeten af te snijden (het harde gedeelte onderaan de asperges) - Maak met keukenkoord 2 bunseltjes van de asperges (eentje met de koppen en eentje met de rest) - Kook de asperges in lichtgezouten water
Maak ondertussen de vinaigrette van olie, mosterd, azijn en doe er twee eetlepels water bij Roer de vinaigrette goed om en brengd deze op smaak met voldoende peper en zout
Laat de asperges goed uitlekken en laat ze rustig afkoelen Verdeel deze over 4 borden en giet er een beetje van de vinaigrette naast
Neem een pan met antibaklaag en doe er één eetlepel van de vinaigrette in Bak de eieren als speigelei in de vinaigrette. Laat ze op een bord glijden en maak ze los van elkaar Het mooiste is ze uit te steken met een keukenring : op die manier heb je mooie gelijke rondjes
Leg op elk bord boven op de asperges 2 eieren en doe er enkele parmezaanschilfers op.