TUSSCHEN 'N TALLOORE EN 'DAMPEKAPPE vzw
Zoeken in blog


Categorieën
  • Basisrecepten (2)
  • Consommés (0)
  • Desserts (0)
  • Etiquette (0)
  • Groenten (6)
  • Hapjes (1)
  • Hoofdgerecht (11)
  • Kruiden (2)
  • Sausen (1)
  • Soepen (1)
  • Tafeldecoraties (0)
  • Vis en schaaldieren (3)
  • Vlees (2)
  • Voorgerechten (3)
  • Wijnen (2)
  • Wild en gevogelte (2)

  • Inhoud blog
  • ASPERGES IN ROOMSAUS MET GESTOOMDE GRIET
  • ASPERGES MET SPIEGELEIEREN
  • Cötes du Rhöne wijnen
  • Bresse-kip
  • Mechelse Koekoek (kip)

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn winkels en leveranciers voor :
  • Varkensvlees : Het Eendenhof
  • Wild : Faisan Gris, Vert Chemin 11, Dottignies
  • Groenten en Fruit : Isabelle, Veemarkt 78, Kortrijk
  • Vlees Blanc Bleu, Rollegemstraat 202, 8880 Ledegem
  • Limousin-rund, : Limousin-puur, Schorestraat 61 B, 8433 Schore

  • Alles wat met voeding, recepten, culinaire attracties, tafeldecoratie, enz. te maken heeft
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGES MET SPIEGELEIEREN
    Ingrediënten voor 4 personen

    - 2 bussels asperges van ong. 500 gr. elk
    - 1 koffielepel mosterd
    - 1 eetlepel olijfolie
    - 2 eetlepels sherry-azijn (Xeres-azijn)
    - 8 verse eieren
    - 20 gram parmezaankaas in schilfers

    Bereiding

    - Schil de asperges met een dunschiller
    - Snij de stelen middendoor op 15 cm hoogte van de kop
    - Vergeet niet de voeten af te snijden (het harde gedeelte onderaan de asperges)
    - Maak met keukenkoord 2 bunseltjes van de asperges (eentje met de koppen en eentje met de rest)
    - Kook de asperges in lichtgezouten water

    Maak ondertussen de vinaigrette van olie, mosterd, azijn en doe er twee eetlepels water bij
    Roer de vinaigrette goed om en brengd deze op smaak met voldoende peper en zout

    Laat de asperges goed uitlekken en laat ze rustig afkoelen
    Verdeel deze over 4 borden en giet er een beetje van de vinaigrette naast

    Neem een pan met antibaklaag en doe er één eetlepel van de vinaigrette in
    Bak de eieren als speigelei in de vinaigrette. Laat ze op een bord glijden en maak ze los van elkaar
    Het mooiste is ze uit te steken met een keukenring : op die manier heb je mooie gelijke rondjes

    Leg op elk bord boven op de asperges 2 eieren en doe er enkele parmezaanschilfers op.

    22-04-2009, 08:19 geschreven door Roland en Terry  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Archief per week
  • 25/05-31/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs