Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
04-11-2009
Zo blijf je gezond tussen zieke familieleden
Verkoudheden krijg je gratis deze dagen en de kans is groot dat één van je familieleden of collega's met koorts in bed ligt. Met deze tien tips blijf je zelf gezond en krijgen virussen weinig of geen kans.
Tip 1: Was je handen meer dan ooit Handen wassen is een effectieve manier om de virussen te lijf te gaan. Was ze grondig en frequent en droog ze liever af aan papier dan aan een handdoek. Heb je geen water voorhanden, kan een wasgel op basis van alcohol, zijn diensten bewijzen.
Tip 2: Hou je handen weg van je gezicht, neus en ogen. Heb je een zieke in huis, tracht je gezicht en neus zo min mogelijk aan te raken. De grootste besmetting gebeurt via het gezicht.
Tip 3: Isoleer de zieke. Tracht niet bij een ziek persoon in bed te kruipen. Kan je niet anders, slaap je zoveel mogelijk met je rug naar de zieke toe.
Tip 4: Ontsmet je huis. Heel wat virussen overleven uren tot dagen op telefoons, trapleuningen of handvaten van deuren en lades. Reinig ze intensiever als je thuis met een zieke zit, ook je keuken, toilet en sanitair vragen extra kuisaandacht.
Tip 5: Gebruik je eigen tandborstel. Iedereen in huis moet over zijn eigen exemplaar beschikken, gebruik nooit die van een ander. Om de drie maanden is die steeds aan vervanging toe. Ben je ziek geweest, vervang je deze zelfs meteen. Je wil immers niet opnieuw besmet raken...
Tip 6: Deel geen drinkbekers, tassen of glazen. Gebruik je eigen handdoek. Voorzie voor elk gezinslid een eigen kleurtje, zo weet iedereen zijn eigen exemplaar liggen. Was je linnengoed vaker tijdens het griep- en verkoudheidsseizoen.
Tip 7: Beweging, gezonde voedsel en voldoende slaap kunnen niet weerhouden dat je misschien toch ziek wordt, maar kunnen je immuniteitssysteem wel versterken. Slaap zeven uur per nacht, zo zal je, als het virus je toch te pakken krijgt, ook sneller herstellen.
Tip 8: Een multivitaminenpreparaat is aangewezen om je weerbaarder te maken, zeker als er al iemand in huis loopt te snotteren.
Tip 9: Maak elke dag een korte wandeling. Fysieke activiteit verhoogt de activiteit van de T- lymocyten, de witte bloedlichaampjes die virussen en kankercellen aanvallen. Forceer je echter niet, een korte wandeling per dag heeft al een positieve invloed.
Tip 10: Overweeg een griepprik. Vraag je dokter om informatie.
Eten doe je om in leven te blijven, om je lichaam de nodige energie en voedingsstoffen te verschaffen, om de honger te stillen. Maar er zijn ook veel andere redenen waarom we eten. Omdat we het lekker vinden, omdat eten ons emotionele zekerheid geeft, als beloning omdat we een klus hebben geklaard of een doel hebben bereikt, als we gestresst zijn of als troost als de dingen even niet meezitten.
En als het buiten dan ook nog eens koud is, dan vallen we al snel terug op extra (vette) hapjes, snacks of een glaasje glühwein. Omdat deze voedingsmiddelen een warm gevoel verschaffen en een 'feel good'-effect hebben. Jammer alleen dat veel 'troost-voedsel' vaak niet gezond is en bovendien ook nog eens een negatief effect op de lijn heeft.
Toch zijn er voor 'slechte' troost-drankjes en -gerechten ook wel 'goede' vervangers te vinden. We hebben een paar suggesties voor je en weten zeker dat we je hiermee op nog meer ideeën brengen.
Thee met een smaakje in plaats van warme chocolademelk Ben jij zo iemand die zich bij koud weer laaft aan mokken vol warme chocolademelk? Lekker, dat is zeker. En troostend is het ook. Maar hetzelfde 'hartverwarmende' effect bereik je ook met thee. Tegenwoordig zijn er vele en ook volle, zelfs pittige smaakjes die ook een troostend en hartverwarmend effect hebben.
Koffie, een bakje troost
Een bekende 'trooster' is het kopje koffie (het bakje troost), niet in het minst om de warme geur die gemalen koffie verspreidt. Heb je zin in iets 'vollers' en 'zachters', trakteer jezelf dan op een cappuccino of een koffie verkeerd.
Warme melk met honing in plaats van calorierijke toetjes Vooral in de winter hebben we de neiging om ons te buiten te gaan aan crèmige en calorierijke desserts. Fruit voelt vaak te licht en te 'koud' aan. Maar een goed alternatief is een glas warme melk met honing. Heerlijk ook voor het naar bed gaan.
Heldere soep in plaats van crèmesoep een koud voorafje valt in de winter vaak niet goed en de neiging om op romige en dikke soepen terug te vallen is groot. Wil je de calorieën beperken maar toch genieten van de warmte van een soep, ga dan vooral voor heldere soepen en bouillon (beter nog als je ze zelf klaarmaakt).
Pure chocolade in plaats van melkchocolade met hazelnoten chocolade... Ha! Een notoire trooster en oppepper waar we vooral in de winter veel zin in hebben. Maar ook een notoire dikmaker. Wil je calorieën beperken, ga dan voor pure chocolade (zo puur mogelijk). Deze bevat minder calorieën dan melkchocolade met noten (en alles erop en eraan) maar nodigt bovendien ook minder uit tot dooreten (vooral als je boven de 80% cacao zit en de smaak wat bitterder is).
Volgraanproducten in plaats van witte pasta, witte rijst en witbrood Langzame koolhydraten als brood, pasta en rijst zorgen voor een warm en voldaan gevoel. Vervang de 'witte' varianten door volgraan- en volkorenproducten. Net zo 'feel good' en wel zo gezond. Hartverwarmende specerijen in plaats van vette dressings. Verwarm lichaam en geest met specerijen in plaats van met vette dressings. Ga voor spaanse pepertjes, nootmuskaat en kaneel, om er maar een paar te noemen.
Comfort food Een aparte box verdient 'comfort food', een term die we in deze woelige tijden steeds vaker zullen gaan horen. Comfort food staat voor huisgemaakte gerechten die meestal vrij eenvoudig klaar te maken zijn. Ze roepen een warme en geborgen familiesfeer op of prettige associaties met onze kindertijd. Wat iemand als comfort food ervaart, wordt vaak door zijn achtergrond en cultuur bepaald. Elk land heeft zijn eigen comfort food. Het zijn meestal de traditionele recepten die in de huishoudens vaak klaargemaakt worden. In Amerika is dat bijvoorbeeld macaroni met kaas. Lasagne zou je als Italiaans comfort food kunnen beschouwen. In ons landje zou je kunnen denken aan gerechten als appelmoes, aardappelpuree, lauwwarme griesmeelpap en pindakaas, maar ook aan traditionele maaltijden als boerenkool met worst en hutspot. Ga je op zoek naar comfort, troost, in de wereld van het eten (of wil je iemand troosten), trek dan eens wat meer tijd uit om te koken en trakteer jezelf en je dierbaren op een heerlijk traditionele maar vooral huisgemaakte maaltijd.
Speciaal voor mijn vriendinnekes die mij er door geholpen hebben! Thanks girls!
When the heart grieves, she does it with soul.
She doesnt rush herself, she doesnt stay on the surface, she doesnt do whats supposed to be done.
She mourns, day and night, through consciousness and sleep for as long as it takes to slowly trust again.
When the heart is breached, by loss, betrayal, conflict, or trauma, she feels the blow. She shakes and she trembles. And she almost forgets that she has to beat that she has to go on, for the body, for the mind, for the Soul.
But she does, because shes strong. And she knows what she has to do to survive.
She knows what she has to do to heal. She has to feel.
All of it. Everything. The pain. The loss. The fury. The devastation. The sudden confusion. The emptiness. The ache that never seems to go away.
She has to feel every bit of it, so she can learn to love again.
Because the heart, she loves. Thats why she beats.
When shes set back, shes set back.
And you need to step back with her.
Give her time. Give her space. Listen to her needs. Trust her pain. Hear her story. And stay by her side.
When your heart is broken, she needs you the most. She needs you to know that youll both be okay.
The heart is so delicate because she is strong. So strong that she can love boldly, without ever looking back. That makes her vulnerable. That means she gets hurt. But she risks getting hurt, because she was meant to love.
A broken heart will heal, with enough tears, enough hugs, enough mornings slept in, enough walks among the trees, enough talks with good friends, and enough retreats into the inner realm of realizing what you have lost, and what you never can lose.
You dont have to mend a broken heart. You just have to nurse her. You just have to be patient, and brave, and unafraid of your sorrow.
When you do this, mindfully, your heart will mend herself. And it will bebeautiful. Because she will love again.
In de herfst is het vaak rotweer. En dat terwijl de lange dagen van de zomer nog maar net achter de rug zijn. Je verlangt terug naar het zonder jas buiten zijn en de lange avonden in de tuin. Hoe kom je toch saaie, regenachtige herfstdagen door?
Benodigdheden
Jezelf
Een regenjas
Lampen
Een goed/leuk boek
Stappen
Denk logisch na
Is de herfst echt alleen maar vervelend? Oké, regen is niet leuk, maar als je er niet doorheen hoeft is het al een stuk minder erg. Dan kun je zelfs leren genieten van het geluid van de regen en de gedachte dat je lekker warm binnen zit. Moet je wel door de regen heen? Dan is dat even doorbijten, maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Wat zouden we moeten zonder regen?
Doe iets leuks
Ieder voordeel heeft dus zijn nadeel, dat stelden we vast. In plaats van je concentreren op wat er niet kan, kun je je ook verheugen op wat er wél kan. Je kunt lekker voor de open haard of de kachel gaan zitten, je komt nu toe aan dat boek wat er al tijden ligt. Er komen allemaal nieuwe gezelschapsspelletjes uit en Monopoly is er ook altijd nog. In de zomer kom je bijna niet aan spelletjes toe, daar is het nu de tijd weer voor. Doe met vrienden of familie iets gezelligs, plan bijvoorbeeld een spelletjesavond in! (Op zo'n avond heb ik mijn man leren kennen! je weet dus maar nooit!).
Kijk om je heen en geniet
Kijk eens naar wat er met de natuur gebeurt als het herfst is! Wat er ook gebeurt en hoe je je ook voelt, de seizoenen gaan altijd door. In de herfst krijgen bladeren de mooiste kleuren! Mijn moeder kon daar zo erg van genieten dat het gewoon aanstekelijk was. De blaadjes vallen wel van de bomen, maar dat moet ook, want anders kunnen er in de lente geen nieuwe blaadjes aan de bomen groeien. En de blaadjes die op de grond vallen, zijn voedsel voor planten en helpen dieren om de winter door te komen. Verheug je vast op de sneeuw die straks komt, als het goed is.
Maak plannen
Als het herfst is, gaat het weer richting oud-en-nieuw. je kunt alvast plannen gaan maken voor het nieuwe jaar, maar wat dacht je van de feestdagen? Bedenk hoe en met wie jij die dagen het liefst zou doorbrengen. Nu is er nog voldoende tijd om dat te regelen, nu kun je er voor zorgen dat je totaal iets anders doet dan de andere jaren. De feestdagen zijn helemaal niet zo geschikt om bij verplichte gelegenheden te zijn, zoals familiebijeenkomsten. Beslis om het dit jaar anders te doen. Voor veel mensen zijn de feestdagen de moeilijkste dagen van het jaar. Wat kan jij doen om het voor anderen beter te maken? Daarmee help je uiteindelijk ook jezelf.
Geniet overal van
Elke dag die je meemaakt, komt nooit meer terug. Daarom kun je beter genieten van wat er op je weg komt, ook al is dat niet altijd leuk. Overal zit wel een positieve kant aan, als je maar lang genoeg draait. Ben je alleen? Zoek anderen op die ook alleen zijn of kijk goed rond waar er iets te doen is met de feestdagen. Zit het je tegen en is het ook nog rotweer? Ga iets doen waarbij het niet uitmaakt wat voor weer het is. Doe dat spel op je computer, lees een leuk boek, bekijk een video, ga met je miniatuur vliegtuigjes of autootjes spelen of ga anderen helpen! Geniet van de kleuren en geniet vooral van de dagen dat het mooi weer is, want die zitten er altijd tussen!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen) Tags:quote, Alex Mero
27-10-2009
Jij bent Niet je Problemen
Het oplossen van problemen wordt bijna onmogelijk wanneer je je identiteit eraan ontleent. Leer hoe je objectief kunt kijken naar jouw problemen!
Identificeren met je problemen
Wist je dat veel mensen een deel van hun identiteit ontlenen aan de problemen die ze hebben? Ze beschouwen deze problemen als een deel van hen zelf. Dit is echter geen effectieve manier om met je problemen om te gaan.
Jij bent namelijk niet je problemen. Jij bent jij, en je problemen zijn externe zaken die op dit moment spelen in je leven. Gezeur op je werk, een stroeve relatie, te weinig geld en ga zo maar door. Het zijn stuk voor stuk zaken die jij doormaakt, maar het definieert niet wie jij bent.
Problemen worden onoplosbaar
Waarom is het niet effectief om je identiteit gedeeltelijk aan je problemen te ontlenen? Simpel, wie de problemen als een deel van zichzelf ziet kan ze niet meer van een afstandje bekijken. Je kunt de problemen niet meer objectief beoordelen waardoor ze ogenschijnlijk onoplosbaar worden.
En je begrijpt, op onoplosbare problemen zit je niet te wachten. De alleenstaande moeder die haar identiteit ontleent aan haar geldproblemen zal er nooit zonder hulp uit kunnen komen. Zij voelt, ten onrechte, dat haar geldproblemen deel van haar uitmaken. En dat gevoel zet haar vast in haar problemen, want wie kan zomaar zijn eigen identiteit veranderen?
Koppel je identiteit los van je problemen
Als je merkt dat je problemen hebt die al te lang in je leven rondhangen is het slim om ze los te koppelen van wie jij denkt te zijn. Haal ze los van jouw persoon, en zie ze slechts als problemen.
Hoe zou je jouw problemen beoordelen als het niet de jouwe waren? Hoe zou je een goede vriend helpen met deze zaken? Breng je probleem voor jezelf objectief in kaart, en kijk of je er objectieve oplossingen voor kunt vinden.
Als je het lastig vindt kun je hulp inschakelen van iemand die niets met je probleem te maken heeft. Vraag een vriend of vriendin eens objectief naar je kwesties te kijken, en ontdek dat oplossingen vaak elegant en eenvoudig zijn. En dat terwijl je er nooit op bent gekomen toen je probleem deel van jezelf uitmaakte.
Een alleenstaande moeder met geldproblemen kan dus te werk gaan zoals ze dat op tv altijd doen. Zorgen voor inzicht, uitgaven beperken en inkomsten verhogen. Een objectieve benadering voor een emotioneel zwaar probleem wat deel uit lijkt te maken van haar persoon.
Problemen worden ineens minder problematisch
Door je problemen los te koppelen van je identiteit en ze vervolgens objectief te bekijken zul je merken dat je problemen ineens oplosbaar worden. Ze zijn niet meer zo stijf en verschrikkelijk als daarvoor.
Blijf dus altijd beseffen dat jij niet je problemen bent. Jij bent jezelf, en je krijgt in het leven uitdagingen op je pad. Dat hoort erbij. Het is aan jou om deze problemen op te pakken en ze zo goed mogelijk op te lossen. Vereenzelvig je niet met je problemen, want dan lijkt de oplossing ineens erg ver weg.
La Vie en Rose verhaalt de uitzonderlijke levenswandel van Edith Piaf. Van haar kindertijd over haar gloriejaren. Een verhaal van overwinningen en ontgoochelingen. Van Parijs tot New York. Ontdek in La Vie en Rose de ziel van een artieste en de vrouw achter de zangeres. Intiem, intens, breekbaar en onverwoestbaar, Edith Piaf gaf zich helemaal over aan haar rol van zangeres. La Vie en Rose, het leven van een onsterfelijk icoon.
Biografie:
Edith Giovanna Gassion wordt in 1915 geboren en groeit op in de gevaarlijkste straten van Parijs. Haar moeder werkt in een bordeel en Edith brengt haar armoedige jeugd grotendeels door bij haar drinkende oma. Als haar vader haar dwingt om op straat, tussen de hoeren en dronkelappen, te gaan zingen weet ze hem te ontlopen door met haar halfzusje Simone zingend door te stad te zwerven. Vijf jaar later ontdekt Louis Leplee (Gerard Depardieu) haar bijzondere stem en treed de nerveuze Edith (Marion Cotillard) voor het eerst op in zijn nachtclub. Hij noemt haar zijn kleine mus, waarna haar naam definitief gevestigd is als Edith Piaf. De Franse zangeres leeft groots en meeslepend, breekt na de oorlog zelfs door in New York, maar krijgt ook veel ellende te verduren. Ze verliest haar enig kind op jonge leeftijd en ook haar grote liefde Marcel Cerdan sterft kort na hun ontmoeting. Ze vlucht in drank en drugs, ook al overwint ze veel leed door het te verwerken in haar vlijmscherpe teksten....
Dit weekend wordt er weer eens met de tijd geknoeid. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uurtje achteruit gedraaid. En dat heeft positieve gevolgen voor onze biologische klok: een uurtje extra slaap en minder stress. Minder stress Zondagochtend draaien we de klok om 3.00 uur een uurtje terug en dat zal ons lichaam geweten hebben. Het winteruur is immers het meest natuurlijke voor ons lichaam. Volgens artsen daalt de stress gevoelig wanneer we omschakelen naar het winteruur.
Hartinfarct Dat is te merken aan de fikse dalingen van het aantal hartinfarcten. Vooral mannen reageren daar significant beter door. Op maandagochtend na de omschakeling is het heilzame effect best duidelijk, nadien wordt het effect steeds kleiner.
Zomeruur Anders is het met de zomertijd. Die omschakeling zou wel schadelijk zijn voor de gezondheid. De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep en zwaait met wetenschappelijke publicaties die de gevolgen aanhalen: slaperigheid, stress, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen en meer ongevallen. De zomertijd zou volgens hen ook een oorzaak zijn van verhoogde luchtverontreiniging .
Schitterend boek! Eens je begint te lezen kan je het niet meer wegleggen!! Je wordt heel snel meegenomen naar een andere wereld (die van Sil Maier)waar grenzen worden overschreden, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik vind het een spannend boek met onverwachte wendingen waarin veel aandacht besteed wordt aan omgeving en details. Het 1e boek van Esther Verhoef "Onrust" was goed maar dit is nog beter.
Inhoud: Tweede thriller met Sil Maier en zijn vriendin natuurfotografe Susan Staal in de hoofdrol. Maier heeft net besloten zijn oude, gevaarlijke leven vaarwel te zeggen als het zoontje van buurman en vriend dierenarts Sven Nielsen wordt ontvoerd. Heeft het te maken met een grote drugszaak waar Walter, strafrechter en de partner van Svens ex, mee bezig is? De aanwijzingen wijzen naar Frankrijk en samen met Sven reist Sil af naar Parijs. Is het kind inderdaad een pion in de criminele plannen van een internationale drugsbende of is er wat anders aan de hand? Zowel Sven als Walter blijken een geheime agenda te hebben. Daarnaast is er een tweede verhaallijn over de raadselachtige verdwijning van Susans moeder, twintig jaar geleden. Spannende, met vaart geschreven thriller, met mooie harde actiescenes, een aardig plot en een explosief einde.
Esther Verhoef (1968) schreef een groot aantal informatieve dierenboeken en werkt als dierenfotografe. In 2003 verscheen haar eerste thriller Onrust, die de Zilveren Vingerafdruk, prijs voor het beste Nederlandse thrillerdebuut, kreeg en werd genomineerd voor de Gouden Strop 2004.
October, October The summer is over I'm going through changes I see you again
It's so thought provoking Emotion evoking I can't turn around I don't want to pretend
You stand in my way With nothing to say You think you're the world I'm so lost without you I'm sorry my friend This is not the end I'll do it without you I'll do it again
October, October The summer is over I'm moving in circles I'm trying to come in
It's my evolution The only solution The torment it's all that I'm holding within
You stand in my way With nothing to say You think you're the world I'm so lost without you I'm sorry my friend This is not the end I'll do it without you I'll do it again
You stand in my way You've nothing to say You think you're the world I'm so lost without you I'm sorry my friend This is not the end I'll do it without you I'll do it again
Don't stand in my way With nothing to say And think you're the world I'm so lost without you I'm sorry my friend This is not the end I'll do it without you I'll do it again