Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
28-02-2009
Marco Borsato - Margherita
In de verte spreekt een stem Die ik herken van onze ruzies Over kleine misverstanden Over grote desillusies
En ik hoor de kille klanken Van jouw ingehouden woede Maar wat kan ik meer dan janken Als ik dit niet kon vermoeden
In een waas hoor ik je zeggen Dat je alles op wilt geven Dat je alles met je meeneemt Wat me lief is in dit leven
En ik luister hoe jouw woorden Langzaam opgaan in de zinnen Die me treffen als een bliksem Met vernietigende kracht
Deze kilte maakt me gek En dit gevoel is angstaanjagend Maar je woorden malen verder En mn ogen kijken vragend
Waarom zei je mij niet eerder Dat je zo van mij vervreemd was WAAROM SPRAK JE OVER LIEFDE ALS JE NOOIT VAN MIJ GEHOUDEN HEBT
Ik verlies het van de wanhoop En ik voel m'n tranen branden En ik zou niets liever willen Dan m'n hoofd weer in jouw handen
Maar wat tot een uur geleden Nog zo veilig heeft geleken Is een hele grote leugen En een kaartenhuis gebleken
Het is net of iemand anders In jouw lichaam is gekropen En ik heb niet eens gemerkt Dat die naar binnen is geslopen
Om jouw liefde uit te wissen En mijn wereld te vernielen Wil er niemand me vertellen Dat ik alles heb... gedroomd
Heb je last van een vol hoofd en kom je daardoor niet tot rust? Er zijn eenvoudige methodes die je kunnen helpen om weer rust te ervaren. We vertellen je hoe je je hoofd weer leeg kunt maken!
Een vol hoofd kost veel energie
Wanneer je constant rondloopt met een hoofd dat vol zit met problemen, goede ideeen, nutteloze gedachtes of vervelende overdenkingen word je moe. Gedachten kosten je energie, en wanneer je je gedachtes niet onder controle kunt krijgen kan het zijn dat je op den duur gestresst, lusteloos en moe wordt.
Je eigen gedachtes onder controle krijgen is een kunst. De ene keer is het lastiger dan de andere keer. Toch is het belangrijk dat je je hoofd in drukke tijden regelmatig leeg maakt. Met een leeg hoofd kun je beter ontspannen en voorkom je gevoelens van stress voordat het uit de hand kan lopen. De onderstaande methodes zijn eenvoudig uit te voeren en helpen je op weg naar een leger hoofd!
1. Begin met een braindump
Een braindump, ook wel een mindmap genoemd, kan je helpen om inzicht te krijgen in je eigen gedachten. Je kunt het razendsnel doen en het enige wat je nodig hebt is pen en papier. Hoewel het simpel klinkt is er een lichtjaar verschil tussen gedachten in je hoofd en gedachten op papier. Gedachten in je hoofd zijn namelijk chaotisch. Gedachten op papier zijn overzichtelijk en geordend.
Een braindump starten is heel eenvoudig. Wij zijn voorstander van starten in het midden. Leg het vel papier horizontaal voor je en schrijf in het midden een vraag zoals 'Wat staat mijn geluk in de weg?'. Vervolgens springen er een voor een gedachten bij je op. Deze schrijf je in een circel rondom het midden. De volgorde maakt niet uit, je wilt gewoon alles uit je hoofd schrijven.
Zodra je denkt dat je alles hebt moet je niet stoppen. Tijdens braindumps komt er namelijk vaak nog een 'tweede golf' aan gedachtes. Zodra je voelt dat je alles op papier hebt kun je eenvoudig zaken met elkaar verbinden of groeperen. Zo kun je er snel achter komen dat bijvoorbeeld een probleem op je werk stress bij je veroorzaakt en dat je dit snel aan moet pakken om weer in balans te komen. Lees voor meer informatie 'Hoe 75 Cent Je Gelukkiger Kan Maken'.
2. Hou steeds bij wat je nog moet doen
Je hoofd kan overlopen met het knagende gevoel 'dat je nog iets moet doen' terwijl je niet concreet weet wat je dan moet doen. Dit gevoel kun je wegnemen door, nadat je een braindump hebt gedaan, steeds direct bij te houden wanneer je met iemand een afspraak of verplichting aangaat.
Je doel is om alles te verzamelen wat je moet en wilt doen. Door dit allemaal op een vaste plek bij te houden heb je namelijk een goed overzicht en kun je vervolgens keuzes maken. Misschien doe je er namelijk goed aan om bepaalde zaken nog uit te stellen. Je kunt ze dan voorlopig loslaten.
Dit verzamelen en organiseren zijn twee belangrijke eigenschappen van het productiviteitsprogramma 'Getting Things Done' van David Allen. Dit programma zorgt ervoor dat je altijd ontspannen bent omdat je constant een overzicht hebt van alles wat je nog moet en wilt doen. Als een 'vol hoofd' iets is wat je regelmatig overkomt kunnen we je GTD van harte aanbevelen. Lees voor meer informatie 'Getting Things Done in 7 Stappen'.
3. Zoek afleiding
Soms zit je hoofd vol met zaken die je er niet zo eenvoudig uit kunt 'schrijven'. Wanneer iemand in je familie ernstig ziek is of wanneer je kind problemen heeft op school bijvoorbeeld. Maar ook wanneer je je hoofd al leger hebt gekregen met de vorige methodes is het slim om afleiding te zoeken.
Wanneer je jezelf even in een andere omgeving plaatst kan dat je helpen je gedachten los te laten en weer wat rust te vinden. Ga bijvoorbeeld lekker de natuur in of ga sporten. Doe iets wat je al een tijdje niet meer hebt gedaan en waar je plezier in hebt.
Leuke dingen om te ondernemen zijn bijvoorbeeld het bezoeken van een spa met een goede vriend(in), hardlopen, zwemmen, jezelf laten masseren, een lekker kuurtje in de badkamer nemen of gewoon beginnen in een geweldig boek. Vul je hoofd met nieuwe, leuke gedachten en geef jezelf de kans om alles een plaatsje te geven.
4. Begin met mediteren
We hebben het al vaak aanbevolen en het is echt een hele effectieve manier om je hoofd leger te maken. Het is voor veel mensen alleen niet zo makkelijk als het lijkt. Hoe onrustiger je je voelt, des te lastiger het is om te mediteren.
Als je met meditatie je hoofd leeg wilt maken moet je weten dat je minimaal 20 minuten vol moet houden. In de eerste minuten zal je hoofd namelijk juist volstromen met gedachten en zal het lastig zijn om ze los te laten en je op je ademhaling te blijven focussen. Na zo'n 20 minuten zul je echter merken dat de gedachten gaan liggen en dat je meer rust zult vinden. Het kan zelfs zijn dat je op dit moment emotioneel wordt omdat gevoelens de kans krijgen om door te breken.
Zet je leven in verbeelding eens op een tijdlijn. De lijn begint bij je geboorte en eindigt bij je overlijden. Ergens daar tussenin bevind jij je nu. Als je je leven zo van een afstandje bekijkt, hoe belangrijk zijn de problemen die je nu hebt dan eigenlijk nog?
Door je problemen in een breder perspectief te zetten kun je ze van een afstandje bekijken. Je ziet ineens dat je al vaker voor dit probleem hebt gestaan of dat je dit in de toekomst nog vaak mee zult maken. Het kan ervoor zorgen dat je je vervelende gedachten ineens niet meer zo serieus neemt. Sterker nog, het kan zijn dat je jezelf voor je kop slaat. "Waarom maak ik me hier in godsnaam naam zo druk over?".
6. Schrijf je gedachten van je af
Schrijven is altijd al een enorm therapeutische bezigheid geweest. Door te schrijven dwing je jezelf namelijk om je gedachten op een bepaalde manier te ordenen. Vaak kom je tijdens het schrijven tot bepaalde conclusies, of juist als je het later terug leest.
Schrijven in een eigen dagboek of weblog kan je helpen orde te scheppen in de chaos in je hoofd. Bedenk vooral dat je problemen en gedachten van je af schrijven iets is voor jezelf. De zinnen hoeven niet perfect te zijn en het verhaal hoeft geen samenhang te vertonen. Schrijf gewoon lekker. Ga zitten en schrijf een kwartier lang over wat je voelt en denkt, dat kan een enorm verschil maken.
7. Praat met mensen die willen luisteren
In je omgeving heb je vast mensen die naar je willen luisteren. Van die goede vrienden of familieleden die gewoon altijd een 'luisterend oor' zijn wanneer je dat nodig hebt. Ga met zo'n persoon lekker iets drinken of maak een lange wandeling en praat over alles wat je bezighoudt. Door over je gedachten te praten worden ze duidelijker voor jezelf. Bovendien lucht het gewoon lekker op om even alles eruit te gooien. De andere persoon hoeft vaak niet eens iets te zeggen, het voelt gewoon direct goed. Sterker nog, het kan heel goed dat je zelf tot belangrijke conclusies komt terwijl je aan het praten bent. Praten is namelijk net zo effectief als schrijven.
Alle rechten van de YES!Nieuwsbrief zijn voorbehouden aan YES!Works. Het is toegestaan om de nieuwsbrief te reproduceren, te kopiëren dan wel te distribueren, mits het YES!Works copyright is toegevoegd.)
Regelmatig komen we terecht in stresssituaties, worden we geconfronteerd met angst en krijgen we te kampen met zenuwslopende vermoeidheid. Het is druk op het werk, er zijn spanningen thuis Helaas blijft niemand ervan gespaard! Al in hun kindertijd lopen scholieren het risico op leer- of aanpassingsmoeilijkheden. Ook thuis zijn er oorzaken van spanning mogelijk: relatieproblemen, een scheiding, verhuis, overlijden Op het werk kan een hoge werkdruk een boosdoener zijn.
Negatieve stress is overal aanwezig en wordt zo een metgezel die we liever kwijt dan rijk zijn. Als er verkeerd mee omgegaan wordt, dan kan stress leiden tot slaapproblemen, depressie, hoofdpijn of zelfs spierpijn. En toch is het mogelijk om dagelijks te leven met stress, positieve althans. Door stress op de juiste manier te kanaliseren, kunnen we er kracht uit halen!
Deze brochure neemt je mee op ontdekkingstocht naar een nieuwe levenswijze: de zen attitude. Deze wereldvisie raakt meer en meer verspreid bij ons en is heilzaam voor onze geestelijke en fysieke gezondheid. Zen biedt een gezond antwoord op alle demonen van onze moderne tijd: stress, druk, wrok, nervositeit.
In de brochure vind je een aantal tips om eventuele lichamelijke klachten en spanningen in alle rust te verlichten!
Zen, zei je zen?
Als we het woord zen horen, denken we meteen aan een toestand van onverstoorbaarheid, van rust, zelfs afsluiting van wat gebeurt in de wereld.
Maar Zen is in de eerste plaats de naam die men geeft aan de meditatieleer die de boeddha Shãkyamuni (meer bekend onder de naam Siddhãrta Gautama) meer dan 2600 jaar geleden onderzocht. Hij wordt beschouwd als de stichter van het boeddhisme en zou het nirvãna bereikt hebben, wat hem in de verlichting (satori) bracht, een toestand van totale loskoppeling of loslaten.
In ruimere zin wordt Zen gekenmerkt door de beoefening van Zazen, neergezeten meditatie, gebaseerd op de zoektocht naar wijsheid en zelfbeheersing door middel van een verhoogde concentratie.
Zen komt ook voor in verschillende kunsten waarin soberheid, schoonheid en eenvoud centraal staan, zoals bloemenkunst, kalligrafie, No-theater of poëzie (bv. Haiku, een kort gedicht van 3 verzen).
Zen & stress
Ons dagelijks leven zit vol beweging en drukte. Door verplichtingen en verantwoordelijkheden raakt ons leven al snel overbelast met stressfactoren die ons organisme verzwakken en onze geest vermoeien.
Als we ons laten meeslepen door de spanning die onze omgeving veroorzaakt, dan wordt het moeilijk om helder te blijven denken, te weten wat te doen en de juiste beslissingen te nemen, of dit nu op het werk of thuis is, met je collegas of met je naasten.
Een uitgerust hoofd, een kalme geest en een sereen gedrag t.o.v. alle stresssituaties zonder ze te ontwijken, dat zijn de actieve oplossingen die het zengedrag biedt.
Zen zijn, dat is hier en nu
Telkens als een probleem opduikt of een verlangen onbevredigd blijft, dan raadt de zenbeweging aan om jezelf te confronteren met de gecreëerde spanning.
Door de situatie te observeren en je bewust te worden van het effect ervan op je lichaam (snellere ademhaling, transpiratie, ), ben je al op het juiste spoor om de sereniteit te bereiken bij jezelf en bij anderen.
Zen zijn, betekent vooral op dezelfde manier reageren op sensaties en gevoelens die je tijdens de dag meemaakt. Op die manier kan je afstand nemen van tegenstrijdige gebeurtenissen die plaatsvinden en kan je je ontspannen.
Een ander kenmerk van deze levenswijze is om zich te concentreren op het hier en nu, de momentopname. Soms is het inderdaad moeilijk om alleen maar te denken aan waar je op dat moment mee bezig bent! Wanneer je op het werk bent, denk je al aan het uur waarop je mag vertrekken; wanneer je op weg naar huis bent, begin je al te denken aan de maaltijd die je die avond zal klaarmaken, wanneer je aan het koken bent, denk je al aan eten en wanneer je eet, denk je al aan de activiteiten die je nadien zal doen Door zo gefixeerd te zijn op de toekomst, wordt het moeilijk om echt te genieten van het moment!
Zen worden, dat kan je leren!
Het is natuurlijk niet zo eenvoudig om te zeggen Vanaf nu concentreer ik me volledig op mijn bezigheid, de andere zaken kunnen wachten. Het is normaal en soms zelfs nodig om bepaalde activiteiten op voorhand te plannen en zo je leven wat te organiseren.
Het is mogelijk om een juist evenwicht te vinden tussen het bewust worden van je reacties en het effect dat ze hebben op je lichaam, je omgeving, concentratie en relaxatie. Zowel de geest als het lichaam (die steeds met elkaar in interactie zijn) kunnen bijdragen tot de creatie van een nieuwe harmonie, waardoor je je goed zal voelen met jezelf en in omgang met anderen.
Zen attitude: een gezonde troef?
Het is bewezen: te veel negatieve stress draagt bij tot de stijging van hart- en vaatziekten en veroorzaakt maag- en darmproblemen, zware vermoeidheid, slapeloosheid, spierpijn, hoofdpijn of seksuele problemen. Nervositeit of overbelasting kan spanning, concentratieproblemen, angst, irritatie en zelfs depressie teweegbrengen.
Maar stress is niet 100% negatief. Een beetje stress is zelfs nodig om goed te functioneren. Zo maakt het menselijke lichaam automatisch stresshormonen aan zoals adrenaline om het organisme voor te bereiden op moeilijke situaties. Het is ook een goede stimulans, een soort van versterkend middel voor de activiteiten van het lichaam en de geest. Te veel stress is natuurlijk nooit goed.
Het is hier dat de zen attitude een uitweg biedt. Om niet door al die spanningen onder de voet te worden gelopen en ze niet té intens te beleven, is het belangrijk dat je stress leert beheersen en evacueren.
De weg naar een beter leven houdt in: relaxerende of sportieve activiteiten beoefenen, je zaken beter gescheiden houden en voor je gezondheid zorgen dankzij een evenwichtige voeding en voldoende slaap.
Het zijn deze troeven die bijdragen tot een betere levensstandaard, waarbij je je huidige activiteiten kan blijven uitvoeren!
Tips voor een gezonder voedingspatroon
Gezond en gevarieerd eten heeft zowel op je fysieke als op je mentale gezondheid een positief effect. Je voelt je lichter en vermindert zo de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht.
Enkele tips om te onthouden:
¨ Sla nooit je ontbijt over, het is de belangrijkste maaltijd van de dag!
¨ Drink minimum anderhalve liter water per dag.
¨ Vergeet niet om voldoende melkproducten, groenten en fruit te eten.
¨ Beperk de extras (chips, snacks, ) tot een minimum.
Hoe word ik zen?
Er bestaan verschillende manieren om je te ontspannen en zorg te dragen voor jezelf. Naast de gekende activiteiten uit onze regios, wordt ook steeds meer beroep gedaan op methodes uit het Oosten.
Hier volgt een beknopt overzicht van de verschillende praktijken van hier en elders, aan jou om erover te oordelen!
De geheimen van water
Een goede manier om je te ontspannen is genieten van de gunstige werking van water.
Het zwembad
In het zwembad worden we gewichtloos. Daardoor ondervinden onze spieren enkel de weerstand van het water en kunnen de spierinspanningen dus rustiger verlopen. Bovendien vindt iedereen er op elke leeftijd zijn ritme volgens zijn eigen capaciteiten. Een ander voordeel van zwemmen is dat het de gewrichten versoepelt en dat bijna alle spieren van het lichaam gebruikt worden, waardoor we gewoon kunnen worden aan inspanningen en onze ademhaling oefenen. Niets waarvan je je zo levendig gaat voelen!
Als je kampt met een oorontsteking of longaandoening is het niet aangeraden om te zwemmen. Vooraleer je de grote plons waagt, ga je het best geleidelijk in het water om rustig aan het temperatuurverschil te wennen.
De sauna
Een Finse traditie, die ook bij ons al enkele decennia populair is, is de sauna. Met een temperatuur die de 80°C benadert, biedt de sauna je een totale ontspanning en krijg je terug volop energie. Bovendien bevordert een sauna je bloedomloop, activeert je zweetklieren, elimineert je afvalstoffen en ontspant je spieren.
Door de warmte komt ook de dode huid los, waardoor je huid diep gereinigd wordt. Blijf niet te lang in de sauna en onderbreek je sessie met douches. Van een saunabezoek val je niet af. Deze manier van ontspanning is niet aan te raden als je cardiovasculaire problemen hebt, problemen met de bloedsomloop of met de ademhaling. Twijfel je, raadpleeg dan eerst je huisarts of cardioloog.
Thermalisme
Een thermale kuur combineert ontspanning en relaxatie met therapeutische behandelingen. Ze vermindert de symptomen van sommige ziektes zonder de oorzaken weg te nemen. Bovendien versterkt thermalisme het natuurlijke verdedigingssysteem.
De ontspanning wordt nog dieper als je de kuur combineert met relaxatiebaden, hydromassages, modderbaden, zwembaden met waterstraling of massages met essentiële oliën. De tijd nemen om je te verzorgen in een kalme en vreedzame omgeving draagt bij tot een betere levenskwaliteit.
Oplossingen uit de alternatieve geneeskunde
Om je lichaam en geest weer energie te geven, om opgestapelde nervositeit te kalmeren, kan het interessant zijn om een beroep te doen op alternatieve therapieën. Naast homeopathie en aromatherapie zijn er op dit moment nog andere methodes erg populair Een overzicht.
Sofrologie
Bij deze techniek probeert men alle angst die samen gaat met een bepaalde stressvolle situatie (fobie, examenstress, sollicitatiegesprek, bevalling, ), te deblokkeren. Je wordt ondergedompeld in een diepgaande toestand van relaxatie door middel van verschillende ademhalingstechnieken en je komt in een toestand waarin je je bewust wordt van zichzelf. Je gaat je concentreren op de verschillende delen van je lichaam en je positief opstellen tegenover gebeurtenissen uit het verleden of de toekomst.
Muziektherapie
Muziek kan dienen als therapeutisch instrument op niet-verbaal vlak. Bepaalde vibraties of geluiden (natuurgeluiden, vogelgezang, ) kunnen een direct effect hebben op je lichaam, waardoor je jezelf ontspannen en relax gaat voelen.
Niets is zo ideaal om de spanningen van de dag van je af te werpen, dan je enkele minuten neer te leggen met het geluid van de golven op de achtergrond! Je krijgt het gevoel dat je drijft, je voelt je getroost en je lichaam kan zich bevrijden van je emotionele last.
Acupunctuur
Hoewel de wetenschappelijke wereld nog niet overtuigd is van haar efficiëntie, is acupunctuur een therapeutische vaardigheid, die deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde. Volgens dit Oosters denkbeeld bestaat het lichaam uit 12 hoofdmeridianen (een soort van oversteeklijnen) waarop de vitale energie (Chi) circuleert. Langs deze meridianen liggen verschillende punten, die een invloed hebben op de stroom van energie. Elke aandoening kan een blokkering veroorzaken van de stromen, wat zich vertaalt in pijn of gezondheidsproblemen. In dat geval plaatst de acupuncturist naalden op verschillende punten van het lichaam om de blokkering op te heffen en de circulatie terug in evenwicht te brengen.
Chi brengt harmonie
Nog volgens de Oosterse denkwijze, is Chi de levensenergie die leeft en beweegt in alle dingen en wezens. Chi is niet constant, maar beweegt en voedt zich door zijn omgeving. In bepaalde gebruiken stimuleert men de circulatie van Chi om in vorm te blijven.
Taï chi chuan
Meteen duikt het beeld op van een groep mensen die een soort van gymnastiek uitvoeren in het park. Tai chi chuan raakt meer en meer verspreid in onze maatschappij en wordt al honderden jaren beoefend in China. De handelingen zorgen voor een betere kennis van het eigen lichaam en meer zelfbeheersing via ontspanning en soepelheid. De deelnemers voeren een reeks bewegingen uit in een precieze volgorde, waarbij ze traag bewegen, geconcentreerd zijn en diep ademhalen.
Feng Shui
Feng Shui zorgt ervoor dat de harmonie in je woning verbetert en helpt je om je thuis meer ontspannen te voelen. De plaatsing van de meubels, kleuren, stoffen en materialen, alles wordt overdacht opdat de vijf elementen (water, vuur, aarde, hout en metaal) elkaar aanvullen en in evenwicht houden.
In de praktijk is het belangrijkste principe van de Feng Shui-leer een woning niet vol te stouwen met meubels of met nutteloze voorwerpen. Het opeenstapelen zou de gezonde circulatie van de energie verstoren en te veel spanning veroorzaken.
Een tip: apparaten met elektromagnetische golven in je slaapkamer (bv. gsm, tv, computer, enz.) zijn ten strengste af te raden, want volgens Feng Shui kunnen ze slaapproblemen en hoofdpijn veroorzaken.
Yoga
Yoga verschilt in de praktijk van leraar tot leraar en van school tot school, maar het principe is overal hetzelfde: men tracht lichaam en geest met elkaar te verbinden via verschillende houdingen, stretchen, relaxatieoefeningen en ademhalingstechnieken.
Soms is yoga heel fysiek, op andere momenten benadert het meditatie, maar het heeft zeker en vast een invloed op de lenigheid en werkt op alle lichaamsdelen, de rug in het bijzonder. Ruglijders vragen dan ook best eerst advies aan hun therapeut of ze de oefeningen aankunnen.
Lachyoga
Opgericht in India door dokter Madan Kataria, maakte lachyoga in 2002 bij ons zijn intrede. Tijdens een lachsessie in een lachclub worden naast oefeningen die het lachen opwekken ook ademhalingsoefeningen gedaan. Lachen heeft immers tal van weldaden voor het lichaam (het verbetert je longcapaciteit, het werkt preventief tegen hartkwalen, het vermindert angstgevoelens, enz.). Bovendien krijg je door te lachen terug energie en vitaliteit.
De magie van de handen
Shiatsu massage
Bij deze Japanse massage wordt met de vingers druk uitgeoefend op verschillende punten op het lichaam, gelegen op de meridianen (zoals bij acupunctuur). Er worden verschillende zones gestimuleerd, waardoor het lichaam helemaal tot rust komt.
Thaise massage
In dit geval gebruikt de masseur niet alleen zijn vingers, maar ook zijn ellebogen, voeten en zijn hele gewicht om de massage uit te voeren.
De spieren worden gekneed, de spanning en pijn worden losgemaakt, waardoor de stijfheid en stramheid in de rug of nek verdwijnen en de bloedcirculatie verbetert.
Voetreflexologie
Volgens deze praktijk zijn de voeten opgedeeld in zones die overeenstemmen met de verschillende organen en lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, verbetert de toestand van dat orgaan (de toppen van de tenen hebben bijvoorbeeld een invloed op de sinussen).
Besluit
Ons dagelijks leven kan soms erg veeleisend zijn: we worden verplicht om keuzes te maken, ons beste beentje voor te zetten, te evolueren, ons snel aan te passen, flexibel te zijn Omgaan met stress, angst en spanning thuis of op het werk is geen gemakkelijke taak. Het juiste evenwicht vinden tussen de verschillende onderdelen van onze omgeving (werk, gezin, vrije tijd, gezondheid, sociale contacten) is een sleutel die de deur opent naar een gezond en aangenaam leven. Om een fris hoofd en een heldere geest te krijgen, is het noodzakelijk om je lichaam goed te verzorgen. Yoga, water, massage of sportactiviteiten, het helpt allemaal, zolang de activiteit maar bij je past!
Neem de tijd om naar jezelf te luisteren en als, ondanks alles, de vermoeidheid of verontrustende symptomen blijven opduiken, raadpleeg dan je arts die kan je vast helpen.
MARGARET FULLER (1810) In haar tijd was ze als vurig feministe een prominente vrouw. Hoewel belangrijke documenten over haar vernietigd werden om haar 'reputatie' niet te schaden, schemert in wat er over is toch duidelijk haar biseksualiteit door. (Fuller stierf op 19 juni 1850.)
Jij bent gewoon de leukste! Zo is er maar één en dat ben JIJ !!! Zelfs op de dagen dat je je wat minder voelt want daar heb je deze peptips voor
Begin vandaag nog met een "Goeden dingen dagboek". Steeds als iemand iets positiefs over je zegt schrijf dat op. Prima leesvoer voor als je een beetje down bent
Don't be a bitch Je voelt je een stuk beter over jezelf als je aardig bent tegen anderen
Stop met die negatieve gedachten over je lichaam. Maak het beste van jezelf door gezond te eten, aan sport te doen. Je bent perfect hoe je bent en hoe anderen je zien dat is hun probleem.
Balen op zondagavond? Maak van de laatste dag van het weekend 1 groot feest Maandag, is pas "morgen "
Iets doen voor een goed doel daar kan jij je beter doen voelen doe het wel met een evenwichtig gevoel zonder je schuldig te voelen omdat het zogezegd hoort dat je iets geeft en of je jezelf anders zou moeten verantwoorden want wij zijn rijk en zij hebben het minder... Doe jezelf NOOIT tekort want dan ben je weer verkeerd bezig. Je bent geen barmhartige samaritaan. Ken je grens
Durf anders te zijn! Waardeer de dingen die jou UNIEK maken
Voeg je ergens bij aan! teamwork werkt en een juichend publiek aan je voeten daar kan niets tegenop
ZEG NEE als je iets niet wil. wat anderen van jou verwachten is niet jouw probleem en stop met jezelf te verantwoorden naar anderen toe. Voel je ook niet schuldig als je nee zegt want dat maakt je weer down. Maar durf ook JA zeggen als je dit wilt en ga er dan volledig voor.
Jij bent echt geweldig! Zet ergens een geweldige foto van jezelf neer op een leuke plek het doet je herinneren wie je bent en dat je bestaat. Een portie zelfverheerlijking op zijn tijd doet wonderen.
Ga om met mensen die positief en vrolijk in het leven staan. Dit is een besmettelijk virus
Denk wanneer je je wat minder goed voelt aan die fantastische dag waar je alles aankon en je voelt je zo weer happy blijf niet in je slachtofferrol zitten. Kijk altijd vooruit kijk niet achteruit en voel dat je het kan. Je faalt pas wanneer je stopt te proberen en je kan niet mislukken.
Wees je eigen beste vriend(in) en vier de kleinste dingen Je sleutels terug vinden verdient een lekker kop koffie :)
Laat niet toe dat andere mensen jouw dag bepalen of verpesten weet dat jij en jij alleen altijd verantwoordelijk bent voor je leven. Stop met jezelf te verstoppen achter smoezen want jij laat het toe of niet dat er iets gebeurt. Je bent niet verantwoordelijk voor de stommiteit van een ander
SMILE en je voelt je beter, lachen is de grootste healing
Maak een top 10 van de dingen die je nog wilt doen en laat het toe binnen een bepaalde periode zo heb je minimum 1 ding per maand om naar uit te kijken. Ooit is nooit dus start met die uitstap die al zo lang in je hersenen opgeslagen ligt.
Wees niet streng voor jezelf als je iets doet wat niet meteen luk je kan altijd opnieuw beginnen en je ervaart weer lessen...en eens lachen met jezelf geef je ook een grappig gevoel
Doet alles 1 per 1 je hebt maar 2 handen en laat niet toe dat je opgejaagd wordt. Geef je grens aan en schaam je niet om raad te vragen als je iets niet weet. Leren begint met eigen kennis opdoen. En je grenzen te kennen.
Zorg voor je lichaam je geest en je energie. Durf over je verlangens te praten met je partner, je lichaam ontstrest enorm door ontspanning dus neem de tijd voor jezelf voor een leuk boek te lezen, een massage, vrijpartij of partijtje badminton.
Wees dankbaar en neem tijd voor het spirituele durf eens te investeren in een leuke cursus of ga eens stilte vissen in een klooster.
Mediteer elke dag een kwartiertje
Geloof niet meer maar weet. Religie bestaat niet echt het is een fictief iets dat door de mens gemaakt is om achter te schuilen zodat ze hun verantwoordelijkheid niet moeten nemen, je bent een spiritueel wezen dat probeert mens te zijn...
Kijk naar de dieren ze geven de mens onvoorwaardelijke liefde.
Ik ben liefde, ik ben geliefd en je zal je nooit meer down voelen. Kijk in de spiegel en voel hoe je er mag zijn. Er is maar 1 realiteit en dat is wat je er zelf van maakt de opgelegde realiteit van de maatschappij hoe zij denken dat jij moet zijn heeft dan geen grip meer op je je voelt je sterker. BEGIN NU
Durf je emoties te laten zien je tranen zijn er niet voor het museum en als mensen moeite hebben dat jij huilt zeg dan, jij hebt ook tranen en ik herinner je eraan dat jij ook met verdriet zit waar je nog niks mee gedaan hebt want daarom kan je er niet tegen. Boosheid, blijheid verdriet en angst zijn gezonde emoties als ze geuit worden maar ze mogen ons leven niet beheersen. MANNEN MOGEN WEL HUILEN
Bezie elk probleem als een uitdaging en het is geen probleem meer
Vermijd discussies als mensen je niet begrijpen dan zijn ze nog niet klaar voor uitleg. Ze komen wel zelf naar je toe. Verspil geen tijd in energie aan mensen die denken dat ze het warm water hebben uitgevonden hebben.
Laat je leven je boodschap zijn en luister naar je hart
Durf het kind in jezelf te dienen ga 1 x per jaar naar en pretpark en geef je over in een rollercoaster