Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
Batterijen opgeladen? Klaar voor het nieuwe seizoen? Met frisse moed ertegen aan? Vol creatieve ideeën terug naar de werkplek? Zorg ervoor dat je deze mood vasthoudt.
Herinner je je nog hoe je je vlak voor de vakantie voelde? Moe, afgepeigerd, zonder energie, geïrriteerd, op de rand van een burn-out. Na een paar weken relax voel je je als herboren. Maar heeft het zin om weer in de vicieuze cirkel van werken, deadlines, afbranden, opladen, werken, deadlines, afbranden en opladen te stappen? Wij denken van niet.
Trek tijd uit om je werk te organiseren Een goede organisatie is het halve werk. Om het overzicht op je werk te houden, is het noodzakelijk goed te organiseren. Neem daarom in je wekelijkse agenda tijd op voor de organisatie van je werk. Tot organisatie behoort: een overzicht maken van het werk dat er nog ligt, puntsgewijze lijstjes maken van de dingen die je nog moet doen, maar ook het ordenen van dossiers en het opruimen van je werkplek. Hierdoor zul je efficiënter en rustiger kunnen werken.
Neem tijd om te relaxen Een relaxte geest is in staat tot veel helderder denken dan een gestresste geest. Laat je niet opzwepen door deadlines, werk niet als een gek tegen de klok, maar plan en neem op z'n tijd afstand. Ga even wandelen, neem je tijd voor de lunch, maak een praatje met een collega. Je zult zien dat je daarna veel efficiënter zult kunnen werken. Overigens is dit al tijden bekend en is dit ook de reden waarom in grote, vooruitstrevende bedrijven plaats (en tijd) is ingericht voor massages, yoga en plekjes waar de werknemers tijdens werktijd een dutje kunnen doen.
Zorg ervoor dat de technologie niet de overhand krijgt We worden overstelpt met e-mails, skype-calls, telefoontjes en sms-jes. In een wereld waarin alles steeds sneller moet, gaat ook de communicatie steeds sneller. We checken onze emails honderd keer per dag, antwoorden direct op sms-jes en hebben de oren gespitst om te horen of de mobiel misschien afgaat. We zijn gewend geraakt om direct op deze impulsen te reageren, we zijn bijna verslaafd aan het checken van inkomende berichten. Deze communicatiemiddelen die het werk zoveel hebben vergemakkelijkt, lijken inmiddels de overhand te krijgen. We komen aan rustig nadenken niet meer toe omdat we steeds door inkomende signalen worden afgeleid. Las daarom rustpauzes voor jezelf in. Probeer in plaats van tig keer per dag je emails eens twee keer per dag te checken (tenzij je weet dat er urgente berichten kunnen binnenkomen). Heb eens het lef je mobieltje of blackberry weg te leggen om rustig aan die moeilijke klus te kunnen werken. Als je 'afstand neemt' van de technologie zul je veel beter en geconcentreerder, en uiteindelijk sneller, kunnen werken.
Maak alleen de noodzakelijke werkuren Het heeft geen zin om 's avonds langer op kantoor te blijven om je collega's te laten zien hoe hard je werkt. Uiteindelijk gaat het om resultaten en niet om de uren die je achter je bureau doorbrengt. Werk daarom op een constant niveau, geconcentreerd en rustig, en ga naar huis op het overeengekomen tijdstip. Blijf niet langer dralen als het niet nodig is. Je kunt die tijd beter gebruiken om te relaxen, te sporten of met je partner door te brengen.
Onderschat het belang van menselijk contact op de werkvloer niet Werk mag dan allemaal om productiviteit en geld gaan, maar onderschat het menselijke contact op de werkvloer niet. Neem de tijd voor je collega's en zakenrelaties. Niet alleen zal het werk je er minder zwaar door vallen, je kunt ook rekenen op een meer tevreden omgeving. Iets dat op den duur iedereen ten goede zal komen.
Richt je op kwaliteit in plaats van kwantiteit Natuurlijk is de kwantiteit in deze wereld belangrijk. Sneller, meer, sneller, meer, meer...! Maar ook de kwaliteit is van belang. Laat je niet meeslepen door supersnelle ritmes, stel prioriteiten en richt je vooral op kwaliteit en inhoud. Werk rustig en gestaag, volgens een bepaald plan en schema, laat je niet afleiden, houd het hoofd koel, concentreer je op de kwaliteit, dan komt de kwantiteit vanzelf.
Maak jij je vaak druk om het verleden? Dan haal je onnodig veel stress en belemmeringen in je leven. Leer het verleden te accepteren, en je te richten op de toekomst.
Als je veel moeilijke en vervelende tijden hebt gekend dan draag je het verleden met je mee als een zware ballast. Het houdt je bezig, je blijft eraan denken. Je koestert wrok, haat, gevoelens van spijt of weemoed. Je piekert, ligt wakker, vindt dat je dingen anders had moeten doen, voelt schaamte of onzekerheid.
Hoe je ook omgaat met je verleden, het is verleden. Of je nu destructief of constructief bezig bent met dingen die zijn gebeurd, het verandert helemaal niets aan die gebeurtenissen.
Piekeren over het verleden zal er niets aan veranderen
Het verleden is niet te veranderen. Wat is gebeurd is gebeurd. Vervlogen tijden bestaan niet meer, behalve in jouw herinneringen. Je kunt het nooit meer opnieuw doen, het vervliegen van tijd is definitief.
Het zal je dan ook niets verbazen dat worstelen met het verleden niets zal veranderen aan dat verleden. Gevoelens van spijt brengen je nergens.
Door op een negatieve manier bezig te zijn met je verleden beïnvloed je echter wel je toekomst. Je zult je als gevolg van al die negatieve gevoelens namelijk mindergelukkig voelen. Je voelt je gestrest, onzeker, zwak, kwaad, depressief en ongelukkig.
Besef dat je verleden je heeft gevormd tot wie je nu bent
Het is makkelijk om ontevreden te zijn over je verleden. Achteraf weet je namelijk altijd alles beter, je hebt inmiddels de lessen geleerd en je zou het nu allemaal heel anders aanpakken.
Je kunt er echter ook voor kiezen om het verleden te accepteren en te waarderen. Je verleden heeft je namelijk gevormd tot wie je nu bent. Zonder die burn-out zou je nu nog steeds niet hebben geleerd waar je grenzen liggen, zonder die ruzie was je relatie misschien wel op de klippen gelopen, zonder de fouten die je gemaakt hebt zou je nooit hebben geleerd hoe het wel moet.
Je bent goed zoals je bent. En wie je nu bent heeft te maken met alles wat je hebt meegemaakt. Hoe kun je er dan met negatieve gevoelens op terug kijken?
Leer de lessen, trek conclusies
Terugkijken naar je verleden kan goed zijn om lessen te trekken uit je ervaringen. Vaak kun je pas na afloop van een moeilijke periode zien waar het allemaal goed voor is geweest.
Probeer lessen te trekken uit je levenservaring. Je hebt iets vervelends meegemaakt, wat kun je daarvan leren? Door voor schut te staan tijdens een presentatie leer je op de harde manier dat je voortaan beter moet voorbereiden. Leer dus die les en doe er iets mee om vergelijkbare situaties in de toekomst te voorkomen.
Blijf niet hangen bij de vervelende gebeurtenis. Kruip niet steeds terug in dat vervelende gevoel dat je had toen je je tekst kwijtraakte terwijl er honderd mensen naar je keken. Je kunt er niets meer aan veranderen, je kunt er hooguit van leren.
Kijk vooruit, laat het verleden rusten
Met de lessen die je leert uit je ervaringen kun je je toekomst mooier maken. Leef dus met je blik op de toekomst, dat is namelijk het enige waar je nog invloed op kunt uitoefenen. En door de geleerde lessen uit het verleden toe te passen kun je zekerstellen dat je toekomst mooier zal worden dan je verleden.
Blijf niet hangen in gevoelens van haat, spijt en onzekerheid. Wat is gebeurd is gebeurd. Door de negatieve emoties keer op keer te blijven ervaren maak je alleen maar jezelf ongelukkiger.
Bohon is een gehucht dat is gelegen in een schitterend deel van de Ardennen. Het middelpunt van het gehucht in de kasteelhoeve les Seigneurs de Bohon. Deze hoeve stond oorspronkelijk op een plaats vanwaar de bewoners de hele vallei konden controleren. Na een brand werd de hoeve enkele honderden meters verderop herbouwd. Vandaag de dag gaat de kasteelhoeve door onder de naam Residence de Durbuy. Bohon is een prima startpunt voor het maken van eindeloze wandelingen door de schitterende Ardense bossen.
Durbuy
Durbuy kreeg, als hoofdplaats van een graafschap, in 1331 stadsrechten. Na de snelle groei van het toerisme in de Ardennen met name door Spa en andere kuuroorden, was Durbuy er snel bij om zichzelf tot Kleinste stad van de Wereld uit te roepen. Miljoenen toeristen kwamen naar Durbuy door deze slim verzonnen slogan. Deze toeristen vonden in Durbuy een schattig stadje dat aan hun verwachtingen kon voldoen. Durbuy ligt op ongeveer 150 meter hoogte, op de grenzen van de Condroz, Famenne en de beginnende Ardennen. Het is verscholen in het Ourthedal, aan de voet van de Falize, een rots die uit geplooide lagen kalksteen bestaat. Deze rots wordt ook wel "Falize de Roche aux Corbeaux" (Ravenrots) genoemd, omdat de zwarte vogels dikwijls langs de rotswand zweven.