Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
In de herfst is het vaak rotweer. En dat terwijl de lange dagen van de zomer nog maar net achter de rug zijn. Je verlangt terug naar het zonder jas buiten zijn en de lange avonden in de tuin. Hoe kom je toch saaie, regenachtige herfstdagen door?
Benodigdheden
Jezelf
Een regenjas
Lampen
Een goed/leuk boek
Stappen
Denk logisch na
Is de herfst echt alleen maar vervelend? Oké, regen is niet leuk, maar als je er niet doorheen hoeft is het al een stuk minder erg. Dan kun je zelfs leren genieten van het geluid van de regen en de gedachte dat je lekker warm binnen zit. Moet je wel door de regen heen? Dan is dat even doorbijten, maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Wat zouden we moeten zonder regen?
Doe iets leuks
Ieder voordeel heeft dus zijn nadeel, dat stelden we vast. In plaats van je concentreren op wat er niet kan, kun je je ook verheugen op wat er wél kan. Je kunt lekker voor de open haard of de kachel gaan zitten, je komt nu toe aan dat boek wat er al tijden ligt. Er komen allemaal nieuwe gezelschapsspelletjes uit en Monopoly is er ook altijd nog. In de zomer kom je bijna niet aan spelletjes toe, daar is het nu de tijd weer voor. Doe met vrienden of familie iets gezelligs, plan bijvoorbeeld een spelletjesavond in! (Op zo'n avond heb ik mijn man leren kennen! je weet dus maar nooit!).
Kijk om je heen en geniet
Kijk eens naar wat er met de natuur gebeurt als het herfst is! Wat er ook gebeurt en hoe je je ook voelt, de seizoenen gaan altijd door. In de herfst krijgen bladeren de mooiste kleuren! Mijn moeder kon daar zo erg van genieten dat het gewoon aanstekelijk was. De blaadjes vallen wel van de bomen, maar dat moet ook, want anders kunnen er in de lente geen nieuwe blaadjes aan de bomen groeien. En de blaadjes die op de grond vallen, zijn voedsel voor planten en helpen dieren om de winter door te komen. Verheug je vast op de sneeuw die straks komt, als het goed is.
Maak plannen
Als het herfst is, gaat het weer richting oud-en-nieuw. je kunt alvast plannen gaan maken voor het nieuwe jaar, maar wat dacht je van de feestdagen? Bedenk hoe en met wie jij die dagen het liefst zou doorbrengen. Nu is er nog voldoende tijd om dat te regelen, nu kun je er voor zorgen dat je totaal iets anders doet dan de andere jaren. De feestdagen zijn helemaal niet zo geschikt om bij verplichte gelegenheden te zijn, zoals familiebijeenkomsten. Beslis om het dit jaar anders te doen. Voor veel mensen zijn de feestdagen de moeilijkste dagen van het jaar. Wat kan jij doen om het voor anderen beter te maken? Daarmee help je uiteindelijk ook jezelf.
Geniet overal van
Elke dag die je meemaakt, komt nooit meer terug. Daarom kun je beter genieten van wat er op je weg komt, ook al is dat niet altijd leuk. Overal zit wel een positieve kant aan, als je maar lang genoeg draait. Ben je alleen? Zoek anderen op die ook alleen zijn of kijk goed rond waar er iets te doen is met de feestdagen. Zit het je tegen en is het ook nog rotweer? Ga iets doen waarbij het niet uitmaakt wat voor weer het is. Doe dat spel op je computer, lees een leuk boek, bekijk een video, ga met je miniatuur vliegtuigjes of autootjes spelen of ga anderen helpen! Geniet van de kleuren en geniet vooral van de dagen dat het mooi weer is, want die zitten er altijd tussen!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen) Tags:quote, Alex Mero
27-10-2009
Jij bent Niet je Problemen
Het oplossen van problemen wordt bijna onmogelijk wanneer je je identiteit eraan ontleent. Leer hoe je objectief kunt kijken naar jouw problemen!
Identificeren met je problemen
Wist je dat veel mensen een deel van hun identiteit ontlenen aan de problemen die ze hebben? Ze beschouwen deze problemen als een deel van hen zelf. Dit is echter geen effectieve manier om met je problemen om te gaan.
Jij bent namelijk niet je problemen. Jij bent jij, en je problemen zijn externe zaken die op dit moment spelen in je leven. Gezeur op je werk, een stroeve relatie, te weinig geld en ga zo maar door. Het zijn stuk voor stuk zaken die jij doormaakt, maar het definieert niet wie jij bent.
Problemen worden onoplosbaar
Waarom is het niet effectief om je identiteit gedeeltelijk aan je problemen te ontlenen? Simpel, wie de problemen als een deel van zichzelf ziet kan ze niet meer van een afstandje bekijken. Je kunt de problemen niet meer objectief beoordelen waardoor ze ogenschijnlijk onoplosbaar worden.
En je begrijpt, op onoplosbare problemen zit je niet te wachten. De alleenstaande moeder die haar identiteit ontleent aan haar geldproblemen zal er nooit zonder hulp uit kunnen komen. Zij voelt, ten onrechte, dat haar geldproblemen deel van haar uitmaken. En dat gevoel zet haar vast in haar problemen, want wie kan zomaar zijn eigen identiteit veranderen?
Koppel je identiteit los van je problemen
Als je merkt dat je problemen hebt die al te lang in je leven rondhangen is het slim om ze los te koppelen van wie jij denkt te zijn. Haal ze los van jouw persoon, en zie ze slechts als problemen.
Hoe zou je jouw problemen beoordelen als het niet de jouwe waren? Hoe zou je een goede vriend helpen met deze zaken? Breng je probleem voor jezelf objectief in kaart, en kijk of je er objectieve oplossingen voor kunt vinden.
Als je het lastig vindt kun je hulp inschakelen van iemand die niets met je probleem te maken heeft. Vraag een vriend of vriendin eens objectief naar je kwesties te kijken, en ontdek dat oplossingen vaak elegant en eenvoudig zijn. En dat terwijl je er nooit op bent gekomen toen je probleem deel van jezelf uitmaakte.
Een alleenstaande moeder met geldproblemen kan dus te werk gaan zoals ze dat op tv altijd doen. Zorgen voor inzicht, uitgaven beperken en inkomsten verhogen. Een objectieve benadering voor een emotioneel zwaar probleem wat deel uit lijkt te maken van haar persoon.
Problemen worden ineens minder problematisch
Door je problemen los te koppelen van je identiteit en ze vervolgens objectief te bekijken zul je merken dat je problemen ineens oplosbaar worden. Ze zijn niet meer zo stijf en verschrikkelijk als daarvoor.
Blijf dus altijd beseffen dat jij niet je problemen bent. Jij bent jezelf, en je krijgt in het leven uitdagingen op je pad. Dat hoort erbij. Het is aan jou om deze problemen op te pakken en ze zo goed mogelijk op te lossen. Vereenzelvig je niet met je problemen, want dan lijkt de oplossing ineens erg ver weg.
La Vie en Rose verhaalt de uitzonderlijke levenswandel van Edith Piaf. Van haar kindertijd over haar gloriejaren. Een verhaal van overwinningen en ontgoochelingen. Van Parijs tot New York. Ontdek in La Vie en Rose de ziel van een artieste en de vrouw achter de zangeres. Intiem, intens, breekbaar en onverwoestbaar, Edith Piaf gaf zich helemaal over aan haar rol van zangeres. La Vie en Rose, het leven van een onsterfelijk icoon.
Biografie:
Edith Giovanna Gassion wordt in 1915 geboren en groeit op in de gevaarlijkste straten van Parijs. Haar moeder werkt in een bordeel en Edith brengt haar armoedige jeugd grotendeels door bij haar drinkende oma. Als haar vader haar dwingt om op straat, tussen de hoeren en dronkelappen, te gaan zingen weet ze hem te ontlopen door met haar halfzusje Simone zingend door te stad te zwerven. Vijf jaar later ontdekt Louis Leplee (Gerard Depardieu) haar bijzondere stem en treed de nerveuze Edith (Marion Cotillard) voor het eerst op in zijn nachtclub. Hij noemt haar zijn kleine mus, waarna haar naam definitief gevestigd is als Edith Piaf. De Franse zangeres leeft groots en meeslepend, breekt na de oorlog zelfs door in New York, maar krijgt ook veel ellende te verduren. Ze verliest haar enig kind op jonge leeftijd en ook haar grote liefde Marcel Cerdan sterft kort na hun ontmoeting. Ze vlucht in drank en drugs, ook al overwint ze veel leed door het te verwerken in haar vlijmscherpe teksten....
Dit weekend wordt er weer eens met de tijd geknoeid. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uurtje achteruit gedraaid. En dat heeft positieve gevolgen voor onze biologische klok: een uurtje extra slaap en minder stress. Minder stress Zondagochtend draaien we de klok om 3.00 uur een uurtje terug en dat zal ons lichaam geweten hebben. Het winteruur is immers het meest natuurlijke voor ons lichaam. Volgens artsen daalt de stress gevoelig wanneer we omschakelen naar het winteruur.
Hartinfarct Dat is te merken aan de fikse dalingen van het aantal hartinfarcten. Vooral mannen reageren daar significant beter door. Op maandagochtend na de omschakeling is het heilzame effect best duidelijk, nadien wordt het effect steeds kleiner.
Zomeruur Anders is het met de zomertijd. Die omschakeling zou wel schadelijk zijn voor de gezondheid. De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep en zwaait met wetenschappelijke publicaties die de gevolgen aanhalen: slaperigheid, stress, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen en meer ongevallen. De zomertijd zou volgens hen ook een oorzaak zijn van verhoogde luchtverontreiniging .
Schitterend boek! Eens je begint te lezen kan je het niet meer wegleggen!! Je wordt heel snel meegenomen naar een andere wereld (die van Sil Maier)waar grenzen worden overschreden, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik vind het een spannend boek met onverwachte wendingen waarin veel aandacht besteed wordt aan omgeving en details. Het 1e boek van Esther Verhoef "Onrust" was goed maar dit is nog beter.
Inhoud: Tweede thriller met Sil Maier en zijn vriendin natuurfotografe Susan Staal in de hoofdrol. Maier heeft net besloten zijn oude, gevaarlijke leven vaarwel te zeggen als het zoontje van buurman en vriend dierenarts Sven Nielsen wordt ontvoerd. Heeft het te maken met een grote drugszaak waar Walter, strafrechter en de partner van Svens ex, mee bezig is? De aanwijzingen wijzen naar Frankrijk en samen met Sven reist Sil af naar Parijs. Is het kind inderdaad een pion in de criminele plannen van een internationale drugsbende of is er wat anders aan de hand? Zowel Sven als Walter blijken een geheime agenda te hebben. Daarnaast is er een tweede verhaallijn over de raadselachtige verdwijning van Susans moeder, twintig jaar geleden. Spannende, met vaart geschreven thriller, met mooie harde actiescenes, een aardig plot en een explosief einde.
Esther Verhoef (1968) schreef een groot aantal informatieve dierenboeken en werkt als dierenfotografe. In 2003 verscheen haar eerste thriller Onrust, die de Zilveren Vingerafdruk, prijs voor het beste Nederlandse thrillerdebuut, kreeg en werd genomineerd voor de Gouden Strop 2004.
October, October The summer is over I'm going through changes I see you again
It's so thought provoking Emotion evoking I can't turn around I don't want to pretend
You stand in my way With nothing to say You think you're the world I'm so lost without you I'm sorry my friend This is not the end I'll do it without you I'll do it again
October, October The summer is over I'm moving in circles I'm trying to come in
It's my evolution The only solution The torment it's all that I'm holding within
You stand in my way With nothing to say You think you're the world I'm so lost without you I'm sorry my friend This is not the end I'll do it without you I'll do it again
You stand in my way You've nothing to say You think you're the world I'm so lost without you I'm sorry my friend This is not the end I'll do it without you I'll do it again
Don't stand in my way With nothing to say And think you're the world I'm so lost without you I'm sorry my friend This is not the end I'll do it without you I'll do it again
Hoe omgaan met lastige Facebook-situaties? Hoe werk en privé gescheiden houden?
Nu steeds meer mensen sociale netwerksites ook voor zakelijke doeleinden gebruiken, wordt de scheidingslijn tussen het persoonlijke en het professionele leven alsmaar dunner. Ondanks het feit dat niet iedereen zich comfortabel voelt om websites als Facebook te gebruiken om contact te zoeken met bekenden uit de beroepssfeer, is het aangeraden voorbereid te zijn op dat soort vriendschapsverzoeken.
Wil je als Facebook-gebruikers werk en privé liever gescheiden houden, dan moet je je verdiepen in de privacyinstellingen. Door gebruik te maken van verschillende vriendenlijsten bepalen gebruikers immers zelf hoe en met wie zij hun informatie delen. Professionele contacten kunnen dus het best ondergebracht worden in een werk-lijst waarbij de persoonlijke details - die deze groep te zien krijgt - beperkt blijven.
Hoe kun je als professional het beste omgaan met lastige Facebook-situaties? Hieronder een aantal tips:
- Je bent getagd met een gênante foto. Maak de tag ongedaan en stel je privacyinstellingen zo in dat enkel je dichtste vrienden je fotos kunnen zien.
- Je krijgt een vriendschapsverzoek van iemand waarmee je geen link wenst. Je kunt vriendschapsverzoeken van collegas maar beter aanvaarden om ze niet voor het hoofd te stoten, maar voeg ze toe aan een werk-lijst en stel je privacyinstellingen zo in dat je werk en persoonlijke levenssfeer daadwerkelijk kan scheiden.
- Je overweegt een vriendschapsverzoek naar je baas te sturen. Het lijkt misschien een natuurlijke voortzetting van de vriendschappelijke gesprekken op kantoor, maar denk twee keer na vooraleer je zelf het initiatief neemt. Het zou wel eens gênant kunnen worden voor jullie allebei.
- Je wilt je graag bij verschillende groepen aansluiten. Sluit je aan bij groepen die je interesseren. Als er echter collegas in je netwerk zitten en je wilt niet dat zij kunnen zien bij welke groepen je aangesloten bent, vergeet dan niet je instellingen aan te passen.
- Je wilt graag fan worden van bepaalde paginas. Als je fan wordt van een bepaalde pagina op Facebook, is dat zichtbaar voor iedereen die je profiel kan bekijken. Je kunt dus maar beter geen fan worden als je je er ongemakkelijk bij zou voelen wanneer collegas of professionele contacten dat ook zouden zien.
- Je doet graag mee aan quizzen. Denk even na voordat je een online quiz uitvoert en de resultaten op je eigen Facebook-profiel publiceert. Tenzij je het niet erg vindt dat je zakelijke contacten kunnen zien op welke internationale ster jij het meeste lijkt
Tot nu toe hoe ik werk en privé strikt gescheiden. Ik voeg geen collegas toe; ik heb niks te verbergen, maar toch hoe meer voer je ze geeft om te roddelen hoe meer conflicten er ontstaan. Hoe ga jij hier mee om?
Een kind in de puberteit kan soms een zware opgave zijn voor ouders. Enkele tips om de situatie iets te verlichten
Ooit waren ze zo lief en nu zou je ze soms het liefste achter het behang plakken: pubers! De een pubert meer dan de ander, hoe ga je hier als ouder mee om?
Relativeer
Omgaan met een kind in de puberteit is niet altijd even makkelijk. Probeer af en toe eens stil te staan en te denken aan hoe jij als puber was en hoe je nu terecht bent gekomen. We zijn allemaal jong geweest! Geef je kind ook niet meteen het label slecht of ´onverantwoord´. Een situatie kan minder goed uitpakken, maar dat betekent niet dat je kind altijd ´slecht´ is. Pas daarom op je woorden als je boos bent. Jij zal het misschien wel niet zo bedoelen, maar voor je kind voelt het wel alsof hij of zij niets meer goed kan doen. Pubers veranderen voortdurend, geef ze daarom ook de kans om je vertrouwen weer terug te winnen.
Steun je puber
Niet alleen voor ouders, ook voor de pubers zelf is het niet altijd leuk. Hun lichaam, geest en hun emoties zijn ineens in een sneltreinvaart aan het veranderen en dat is niet zomaar iets! De puberteit is voor veel kinderen een periode van onderzekerheid, probeer ze hierin te steunen.
Leren van fouten
De puberteit is een periode waarin kinderen hun eigen weg gaan zoeken. Ze zijn nog niet volwassen, maar ook geen kind meer. Dat betekent dat ze grenzen op gaan zoeken. Fouten maken is iets wat hierbij hoort. Zolang je je kinderen (tot op zekere hoogte natuurlijk) hun eigen fouten laat maken, leren ze hier ook van.
Leven Vanuit de Basis: Leef jij als een Lekke Boot?
Steek jij veel tijd, energie en geld in zaken die in de basis niet kloppen? Is jouw leven een boot met een gat in de boeg? Door te zoeken naar een juiste basis maak je je leven leuker en eenvoudiger.
Veel mensen proberen hun leven te veranderen
Ze steken veel energie in het verbeteren van hun relatie, het groeien in hun werk, het verdienen van meer geld of het creëren van meer vrije tijd.
Soms proberen ze iets te verbeteren wat in de basis niet klopt
Dat wil zeggen: de basisvoorwaarde in hun relatie, werk, financiën of vrije tijd is niet aanwezig. Zie het als het verven van een lekke boot: Je kunt een boot een mooie kleur geven, maar de basis is niet aanwezig. Dat werkt niet. De basis is dat een boot geen lek hoort te hebben.
In de onderstaande voorbeelden schets ik een aantal scenario's waarin de basis niet klopt. Als je jezelf hierin herkent, is dit voor jou misschien iets waar je over na kunt denken.
Relaties:
Je probeert je relatie te verbeteren. Maar deze relatie is niet gebaseerd op wederzijds vertrouwen, liefde en respect. Je kunt jezelf niet zijn en je vertrouwt je partner ook niet meer. De basis die iemand in en van een relatie verwacht, is voor iedereen natuurlijk anders. Als jij goed kunnen praten een basis vindt voor een relatie en je kunt dit niet in je huidige relatie, dan is het tijd om actie te ondernemen. Dat betekent óf dit probleem oplossen óf afscheid nemen.
Werk:
Je bent druk bezig met carrière te maken, maar vraagt je af: waar doe ik het eigenlijk voor? Het is geen passie, het is alleen een manier om geld te verdienen. Langzaam verdwijnen de dromen over dat wat je echt inspireert naar de achtergrond. De basis van werk is dat je talenten en passie overeenkomen. Dat wil zeggen dat waar je goed in bent en wat je wilt meestal hetzelfde is. Je kunt nooit echt succesvol zijn in dat wat je eigenlijk niet wilt. Je hebt de keuze om te gaan voor je droom of je neer te leggen bij je huidige situatie.
Vriendschap en familie:
Je onderhoudt een paar vriendschappen of familiecontacten die je veel energie kosten. Je hebt het gevoel veel te geven aan de ander, maar er weinig voor terug te krijgen. Je ziet het meer als een opgave dan iets wat je echt wilt. De basis van relaties is dat je energie geeft én krijgt. En dat betekent dat de aandacht wordt verdeeld tussen jou en de ander.
Dit optimisme is de kern van de relatie: beide personen moeten er beter en vrolijker van worden. Als je veel tijd kwijt bent met het ergeren aan de ander of alleen maar luistert en nooit zelf aan het woord komt, maak dan een keuze: zeg wat je dwars zit of neem afscheid.
Gezondheid:
Je gaat drie keer per week naar de sportschool en volgt elk dieet. Maar het sporten vind je niet echt leuk en de diëten houd je nooit vol. Dit gaat ten koste van je zelfvertrouwen en dus stop je na een paar maanden. Totdat je jezelf weer in beweging zet en van voren af aan begint.
De eerste basis van gezondheid is doen wat je leuk vindt. Een sport die je aanspreekt, houd je moeiteloos jarenlang vol. Het verveelt je niet en is ook geen opgave. Het maakt niet uit welke sport je kiest, zolang je deze maar leuk vindt. Wandelen is ook een sport.
De tweede basis van gezondheid is zelfacceptatie. Realiseer je dat je niet een Olympisch atleet hoeft te worden. Het doel van sporten is je energie geven. Als je je doelen te hoog stelt, put je jezelf uit en kost het je energie. Met diëten is het net zo: je hoeft toch niet altijd op slablaadjes te kauwen? Zolang je maar over het algemeen gezond eet, kun je best wel eens iets vets eten. Dan maar wat minder slank: je geniet tenminste van het leven!
Doe wat je leuk vindt en waar jij je goed bij voelt.
Als je naar jezelf luistert en je vraagt je af wat je echt wilt (in je werk, in je relatie(s), met je gezondheid) dan weet je het antwoord waarschijnlijk al. Wat je wilt, is de basis van alles in het leven. Wat voor zin heeft het leven als je voornamelijk doet wat je niet wilt? Volg je hart en gevoel, dan voorkom je dat je continue moet bijsturen. Want alleen als je je eigen koers niet houdt, moet je bijsturen.
Louise Hay is een heler en een schrijfster van verschillende boeken. Die boeken hebben allemaal te maken met positief denken en affirmeren. Affirmeren is dat je bepaalde woorden en/of zinnen zegt en daardoor ga je je beter voelen.