Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
Haal het slot van de ijskast en begraaf de flessen lightfrisdrank: om een beetje af te vallen, hoef je niet meteen drastisch op dieet.
1. Eet van kleine borden, zo lijkt je portie groter. Zet tijdens het eten de potten en pannen niet op tafel, zo ben je minder geneigd een tweede portie op te scheppen.
2. Onderzoek heeft uitgewezen dat wie een grote vork gebruikt, minder eet. Je hebt namelijk sneller
het gevoel dat je je doel (honger stillen, bord leegeten) bereikt, waardoor je trager gaat eten.
3. Ruil de televisie voor je bed. Als je minder dan zeven uur slaapt, verhoogt je productie van
eetluststimulerende hormonen. Bovendien ben je voor de televisie sneller geneigd naar vette snacks te
grijpen.
4. Loop rond terwijl je telefoneert. Met een zittende job verbruik je nog geen 83 kcal per dag en je
metabolisme verbrandt nauwelijks vet. Probeer dus zo veel mogelijk rond te lopen op het werk: het
trap-en-lift-verhaal, je weet wel.
5. Eet thuis een kleinigheidje voor je uit eten gaat. Als je barst van de honger, ben je sneller geneigd frietjes en roomsaus te bestellen.
6. Drink minder light: uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat kunstmatige zoetstoffen de eetlust stimuleren, waardoor je alsnog naar calorierijk voedsel grijpt.
7. Eet geen snacks: zeker, ze houden je bloedsuikerspiegel stabiel, maar eigenlijk zijn ze gewoon een excuus om meer te eten. Als je toch echt honger hebt, hou het bij salades of zelfgemaakte soep.
8. Eet niet achter je computer: je hersenen zijn zodanig afgeleid dat je in de namiddag niet precies weet wat je gegeten hebt en sneller terug honger krijgt. Gevolg: je betaalt de tijdswinst in extra kilos.9. Als je de avond voor televisie doorbrengt, neem dan een kleine portie pasta of aardappelen bij het avondeten. Zitten en liggen kost nauwelijks energie, waardoor geen koolhydraten nodig hebt.
10. Drink geen smoothies - ze mogen dan gezonde vruchtensappen bevatten, één smoothie is gemiddeld goed voor 800 calorieën.
Batterijen opgeladen? Klaar voor het nieuwe seizoen? Met frisse moed ertegen aan? Vol creatieve ideeën terug naar de werkplek? Zorg ervoor dat je deze mood vasthoudt.
Herinner je je nog hoe je je vlak voor de vakantie voelde? Moe, afgepeigerd, zonder energie, geïrriteerd, op de rand van een burn-out. Na een paar weken relax voel je je als herboren. Maar heeft het zin om weer in de vicieuze cirkel van werken, deadlines, afbranden, opladen, werken, deadlines, afbranden en opladen te stappen? Wij denken van niet.
Trek tijd uit om je werk te organiseren Een goede organisatie is het halve werk. Om het overzicht op je werk te houden, is het noodzakelijk goed te organiseren. Neem daarom in je wekelijkse agenda tijd op voor de organisatie van je werk. Tot organisatie behoort: een overzicht maken van het werk dat er nog ligt, puntsgewijze lijstjes maken van de dingen die je nog moet doen, maar ook het ordenen van dossiers en het opruimen van je werkplek. Hierdoor zul je efficiënter en rustiger kunnen werken.
Neem tijd om te relaxen Een relaxte geest is in staat tot veel helderder denken dan een gestresste geest. Laat je niet opzwepen door deadlines, werk niet als een gek tegen de klok, maar plan en neem op z'n tijd afstand. Ga even wandelen, neem je tijd voor de lunch, maak een praatje met een collega. Je zult zien dat je daarna veel efficiënter zult kunnen werken. Overigens is dit al tijden bekend en is dit ook de reden waarom in grote, vooruitstrevende bedrijven plaats (en tijd) is ingericht voor massages, yoga en plekjes waar de werknemers tijdens werktijd een dutje kunnen doen.
Zorg ervoor dat de technologie niet de overhand krijgt We worden overstelpt met e-mails, skype-calls, telefoontjes en sms-jes. In een wereld waarin alles steeds sneller moet, gaat ook de communicatie steeds sneller. We checken onze emails honderd keer per dag, antwoorden direct op sms-jes en hebben de oren gespitst om te horen of de mobiel misschien afgaat. We zijn gewend geraakt om direct op deze impulsen te reageren, we zijn bijna verslaafd aan het checken van inkomende berichten. Deze communicatiemiddelen die het werk zoveel hebben vergemakkelijkt, lijken inmiddels de overhand te krijgen. We komen aan rustig nadenken niet meer toe omdat we steeds door inkomende signalen worden afgeleid. Las daarom rustpauzes voor jezelf in. Probeer in plaats van tig keer per dag je emails eens twee keer per dag te checken (tenzij je weet dat er urgente berichten kunnen binnenkomen). Heb eens het lef je mobieltje of blackberry weg te leggen om rustig aan die moeilijke klus te kunnen werken. Als je 'afstand neemt' van de technologie zul je veel beter en geconcentreerder, en uiteindelijk sneller, kunnen werken.
Maak alleen de noodzakelijke werkuren Het heeft geen zin om 's avonds langer op kantoor te blijven om je collega's te laten zien hoe hard je werkt. Uiteindelijk gaat het om resultaten en niet om de uren die je achter je bureau doorbrengt. Werk daarom op een constant niveau, geconcentreerd en rustig, en ga naar huis op het overeengekomen tijdstip. Blijf niet langer dralen als het niet nodig is. Je kunt die tijd beter gebruiken om te relaxen, te sporten of met je partner door te brengen.
Onderschat het belang van menselijk contact op de werkvloer niet Werk mag dan allemaal om productiviteit en geld gaan, maar onderschat het menselijke contact op de werkvloer niet. Neem de tijd voor je collega's en zakenrelaties. Niet alleen zal het werk je er minder zwaar door vallen, je kunt ook rekenen op een meer tevreden omgeving. Iets dat op den duur iedereen ten goede zal komen.
Richt je op kwaliteit in plaats van kwantiteit Natuurlijk is de kwantiteit in deze wereld belangrijk. Sneller, meer, sneller, meer, meer...! Maar ook de kwaliteit is van belang. Laat je niet meeslepen door supersnelle ritmes, stel prioriteiten en richt je vooral op kwaliteit en inhoud. Werk rustig en gestaag, volgens een bepaald plan en schema, laat je niet afleiden, houd het hoofd koel, concentreer je op de kwaliteit, dan komt de kwantiteit vanzelf.