Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
Een grondige lenteschoonmaak hoeft helemaal niet tijdrovend te zijn. Integendeel: door af en toe een paar minuutjes vrij te maken kom je al een eind ver. Met deze 5 snelle schoonmaaktips hou je binnenkort zeeën van tijd over...
1)Gooi de badkamer ondersteboven De badkamer schoonmaken kan een heuse titanenstrijd zijn, maar de badkamerkasten kan je daarentegen wél in no time onder handen nemen. Gooi ieder kastje ondersteboven en keer elke make-up tas binnenstebuiten.
Wees streng voor jezelf: gooi alles meteen weg wat oud, vervallen of lelijk is. Lippenstiften met een schreeuwerige kleur, zonnecrème waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden is en lotions met een vies geurtje gaan onmiddellijk de deur uit.
Niet vergeten: mascara gooi je na 3 maanden weg. Deze make-up wordt na enkele maanden een broeihaard van bacteriën die ooginfecties kan veroorzaken.
2) Mest de diepvriezer uit Diepgevroren producten beschimmelen dan wel niet, maar dat betekent niet dat je ze voor eeuwig in het vriesvak kunt laten liggen.
Neem een grondig kijkje en houd rekening met de datum waarop je de producten hebt ingevroren. Ben je echt nog van plan om die lasagna van vorig jaar op te eten? En wat met die zelfgebakken koekjes uit 2007? Weg ermee!
Ook erg handig: zet bij het invriezen steeds een datum op de verpakking zodat je precies weet hoe lang de producten al in het vriesvak liggen.
3) Kieper oude kleren weg Trek je kleerkast eens open en selecteer de stukken die je amper draagt. We gooien niet graag kleren weg omdat we stiekem hopen dat sommige stukken misschien nog wel ooit terug 'in de mode' zijn.
Een kleerkast die uitpuilt is nergens goed voor. Bovendien vind je de dingen die je wél wil dragen nog maar moeilijk terug. Het begin van de lente is het uitgelezen moment om lelijke sweaters, versleten handschoenen en geitenwollen sokken uit je kast te kieperen.
Tip: Je hoeft niet alles weg te gooien. Misschien kun je een vriendin wel blij maken met een jas die jou 3 maten te groot is of een broek die niet meer past?
4) Raam per raam Ramen wassen kan een intens karweitje worden wanneer je er 10 op een dag in het sop zet. Doe er daarom maar eentje per dag. Vul een flesje met water en doe daar evenveel azijn bij. Spuit het goedje op het glas en gebruik krantenpapier of een microvezeldoekje om de boel schoon te krijgen.
Extra tip: was de ramen op een bewolkte dag zodat je goed kan zien waar je strepen hebt achtergelaten.
5) Stop met uitstellen Een rommelig geheugen is al even slecht als een rommelig huis. Je hebt een eindeloos to do-lijstje in je hoofd en je komt er maar niet toe om alle taken ook effectief uit te voeren. Begin er vandaag nog aan en liefst zo snel mogelijk.
Maak vandaag dat belangrijke telefoontje, ga morgen langs bij de boekhouder en doe overmorgen boodschappen. Neem niet te veel hooi op je vork maar zorg er wel voor dat van uitstel geen afstel komt.
Een gemiddeld gezin gooit wekelijks massa's voedsel weg. 40 tot 60 procent van het geproduceerde voedsel verdwijnt in de afvalcontainer. Kunnen we daar zelf iets aan doen? Uiteraard.
Een tiende van wat we in de supermarkt kopen, belandt ongebruikt in de vuilnisbak. Per vijf potjes yoghurt gooien we er één weg. En van de tien plakjes kaas komen er maar 8,5 tussen een boterham terecht, zo berekende het Brusselse Instituut voor Milieubeheer.
De verkwisting begint al het veld. We kopen met onze ogen en alles moet er perfect uitzien. Te kleine aardappels, te dikke appels of verkleurde en gedeukte sla: weggooien die handel. Een taak voor de supermarkten? Zeker wel, al bestaan er als gezin simpele middeltjes om de weggooicultuur te stoppen. 1. Winkel bewust. Maak een lijst om de aankoop van onnoodzakelijke dingen te reduceren. Plan maaltijden en breng minder voedsel in je keuken. 25 procent van wat je koopt wordt weggesmeten. Begin met 25 procent minder aan te kopen. 2. Eet bewuster, pas je hoeveelheid aan je behoefte aan. De hoeveelheid en grootte van 1 maaltijd neemt alsmaar toe. Schenk aandacht aan wat je opschept. Onthou dat de kwaliteit van je maaltijd belangrijker is dan de kwantiteit. 3. Hou geen rekening met de houdbaarheidsdatum. Anders gezegd, een dosis scepticisme kan geen kwaad. Als iets vervallen is, speelt de datum geen rol, maar ruik en zie je dat. 4. Gooi restjes niet weg. Wees creatief en gebruik ze in een nieuwe maaltijd. 5. Hou je diepvriezer te vriend. Hij dient als stockeerruimte, niet als vuilniscontainer. Eet tijdig op wat er in zit.