Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker koken voor kinderen: pasta met grijze garnalen
    Dit vinden Seppe (8) en Kemp (6) super lekker.
    Kook pasta. Strooi er grijze garnalen over, wat geraspte kaas en voeg er een scheutje olijfolie aan toe.
    Heel simpel. En geleerd van Huguette, bommeke van onze twee kids.

    02-11-2007 om 21:06 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met scampi's en groene asperges
    Niet echt het seizoen voor asperges. Toch vind je in de groentenafdeling van Delhaize het jaar door hele lekkere groene aspergepunten.
    Maakt deel uit van een super eenvoudig én superlekker pastagerecht.

    Ingrediënten:

    Tagliatelle (we namen deze keer verse tagliatelle van Antica Pasteria)
    Scampi's (in Delhaize heb je bij de visafdeling "tijgergarnalen voor wok", je kan natuurlijk andere gebruiken)
    Groene aspergepunten (of groene asperges)
    Parmezaanse kaas (gemalen, een handvol)
    Eén teentje look
    Lichte room (pakje 20 cl)
    Zwarte peper
    Olijfolie

    Bereidingswijze

    Warm water op. Kook de tagliatelle afhankelijk van het aantal minuten net voor of tijdens het bakken van de andere ingrediënten.
    Bak de aspergepunten in een wok of pan. Doe het op een hoog vuur, na een vijftal minuten zijn ze gaar
    Bak de scampi's op een hoog vuur in een wok of pan. Doe het snel. Voeg er de look bij. Ervaring leert dat als je snel de scampi's bakt op een hoog vuur, ze na een vijftal minut goed zijn gebakken. Teken dat ze gaar zijn is als de starten ineenkrullen tot een bolletje.

    Schik tagliatelle in een bord. Leg er aspergepunten en scampi's op. Schenk er wat room op naar smaak (maximum half pakje per bord)
    Strooi er parmezaanse kaas over en kruid goed met zwarte peper (met een pepermolen kan je zowel het gerecht als de rand van het bord decoreren).

    Super lekker op een vrijdagavond met een koel glas witte wijn. De "Tierra de Fuego" (Chardonnay-Sémillon) uit Chili bleek een prima keuze (gebotteld door Delhaize)

    02-11-2007 om 21:04 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf chips maken: aardappelchips
    Doodeenvoudig. Onze kinderen vinden het de allerbeste chips. Wel vet waarschijnlijk, maar zeker geen bewaarmiddelen en andere troep.
    Hoe maken?

    Verwarm je friteuse op 190°. Schil één of twee aardappelen. Neem een aardappelschiller of dunschiller. Snijd sneetjes van de aardappel zodat ze direct in het mandje van de friteuse vallen. Ik doe zo'n halve aardappel per keer. Met de stok van een houten lepel roer ik door de chips in het bakkende frietvet zodat ze niet aan elkaar klitten. Als de chips een mooi kleurtje hebben, laten uitlekken, eerst in het mandje en dan op  keukenpapier. Naar believen zeezout of paprika toevoegen. En dan smullen maar!

    Zeer origineel als je gasten hebt en als je bij het aperitief toch chips wil aanbieden. Je kan ze een stuk op voorhand al bakken.

    02-11-2007 om 20:49 geschreven door Luk & Doreen  


    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is pezo? Waar kan ik pezo kopen?
    Dat zijn de vragen die Doreen en ik hadden toen we een tijd geleden de ingrediënten aan het zoeken waren voor een gerecht.
    Eerst in Delhaize gezocht en niet gevonden. Tot aan het Sint Jabobsplein gereden naar het kruidenwinkeltje van Vits. Een heel bijzonder winkeltje waar je met de voordeur ook 100 jaar achter je laat. Het ruikt er heel bijzonder, een mix van honderden kruiden. En daar zat geen pezo tussen.
    En wij ons maar afvragen: wat zou die pezo zijn? Tot we na heel lang zoeken op het internet zagen dat die vraag nog anderen had bezig gehouden:
    Hierbij enkele links naar gelijkaardige verhalen:
    http://blog.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?ID=176
    http://www.la-cucina.be/?page=recept&id=234
    http://www.la-cucina.be/?page=recept&id=226

    Oh ja, natuurlijk. Het antwoord nog: pezo staat gewoon voor peper en zout.

     

    01-11-2007 om 18:27 geschreven door Luk & Doreen  




    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 26/09-02/10 2005

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs