Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
Een heerlijk dessert voor bij een feestelijk maal. Lekker licht en dus een toetje dat er altijd nog net bij kan! Recept speciaal voor Veerle na kerstavond in Boezinge
Voor acht personen:
Ingrediënten:
- 1/2 liter room - 100 gr bloemsuiker - snuifje kaneel - 2 à 3 gr. gelatineblaadjes - gehakte hazelnootjes - frambozencoulis (tegenwoordig in hersluitbare verpakking te verkrijgen, na opening nog ca een week te bewaren in koelkast) - één appel
Bereiding:
- Neem +/- de helft van de room, voeg er 100 gr. bloemsuiker aan toe en een snuifje kaneel. Breng aan de kook - Week 2 à 3 gr. gelatineblaadjes in koud water. Knijp de blaadjes uit. Voeg ze toe aan de room en laat ze daarin oplossen bij goed roeren. - Voeg de rest van de room toe. - Giet de vloeistof uit in een achttal glazen. Een bodempje van 1 à 2 cm is zeker genoeg. - Laat de glazen afkoelen in de ijskast. Liefst enkele uren voor opdienen
Afwerking:
- Giet er een klein laagje koude frambozencoulis over - Snij een appel in hele kleine stukjes en carameliseer ze in een pannetje met één lepel suiker en één lepel boter. Leg een klein beetje appel boven de frambozencoulis - Bestrooi met een klein beetje gehakte hazelnootjes
Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp. Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift. Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging. Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt. Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be