Helena maakte volgend recept voor juf Martine in de Sterrespits
TIRAMISU
2 dozen pavensien (Italiaanse boudoirs)
500 g mascarpone
2 dl amaretto (kinderversie zonder of
weinig amaretto, meer amandelextract)
6 soeplepels witte suiker
6 eieren
ongeveer 10 druppels amandelextract
ongeveer 1,5 dl sterke koffie
cacaopoeder
Amaretto bij de koffie gieten , laten afkoelen.
Eiwit en dooiers scheiden. Eiwit zeer stijf kloppen.
In een kom: mascarpone, suiker, eierdooiers,
amandelextract. Het geheel voorzichtig onder
het eiwit mengen.
Koekjes één voor één in de amarettokoffie onder-
dompelen.
In een rechthoekige schaal: afwisselend laag koek-
jes, laag mascarpone, terug koekjes, etc ...
Minumum 8 uur in de koelkast of anders even in de
diepvries zodat het geheel goed vast is.
Vlak voor het opdienen bestrooien met een laagje
cacaopoeder (best door een zeef)
Mmm! Smakelijk!!
Helena
27-11-2007 om 21:14
geschreven door Luk & Doreen 
|