Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4000 bezoekers op onze weblog

    Misschien bent u het, maar wat zeker is, is dat vandaag de 4000ste bezoeker op onze weblog komt.
    De weblog is iets meer dan 1 jaar oud. En er zijn dus al 4000 verschillende mensen op bezoek geweest.

    Veel lees-, eet- en kookplezier!

    15-11-2008 om 13:15 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cordon-bleu, spruitjes en puree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een berichtje van Dries uit Heusden-Zolder over zijn lievelingsrecept:
    cordon-bleu, spruitjes en puree

    Wat ik aan cordon-bleu zo lekker vind is dat er hesp en kaas binnen in het vlees zit, en vooral als de kaas er uitloopt als je de cordon bleu open snijdt op je bord.
    En spruitjes vind ik heel lekker, omdat ze zo'n beetje raar smaken. Ik eet er zeker 12 van.

    Hoe maken wij die klaar:
    - we zetten een pan met water op het vuur
    - de spruitjes maken we schoon: het onderste stukje er afsnijden en de buitenste blaadjes afpellen
    - de spruitjes gaan in een stoommandje en als het water kookt zetten we het stoommandje op de pan met een deksel erop
    - we letten er op dat we de spruitjes niet te gaar laten stomen (spruitjes die te gaar zijn, gaan erg bitter smaken, en dat is niet meer lekker): na ongeveer 10 minuten prikken we erin met een vork en als ze dan al ok zijn, halen we ze van de pan en we spoelen ze onder heel koud water; zo blijven ze mooi groen
    - we gieten het water uit de pan en laten er een klontje boter in smelten
    - dan gaan de spruitjes in de pan, en we doen er peper en zout bij
    - de spruitjes een beetje laten bakken in de boter en klaar zijn ze

    15-11-2008 om 13:05 geschreven door Luk & Doreen  




    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 26/09-02/10 2005

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs