Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    25-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
    Dit is gewoon het allerlekkerste recept voor fazant. Ook al vond je fazant tot nu toe misschien droog en taai, dit recept is super. We eten het al sinds mensenheugenis als kerstmaal bij mijn ouders thuis. Het is het absolute topgerecht van mijn moeder (Luk). Van haar heb ik de passie van het koken overgenomen!

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    voor de farce of opvulling:
    - 250 gr gemengd gehakt (varkens/rund)
    - 50 gr kippelever (vraag het aan de slager of bij de poelier, je krijgt het vaak zonder problemen)
    - ajuintje gesnipperd
    - ei
    - broodkruim van één witte boterham, geweekt in melk en daarna uitgeknepen
    - één teentje look
    - twee soeplepels cognac

    voor de saus: 
    - 1 klein blik druiven in eigen nat (200 gr is al voldoende)
    - een kleine handvol okkernoten, gepeld, in halve stukken
    - ca 250 gr champignons, in schijfjes en in vijf minuten gestoofd (hou het vocht bij).
    - 2 sneetjes geregen spek, ca halve centimeter dik, in kleine blokjes gesneden
    - 1 liter kippebouillon, vooraf klaar te maken (twee blokjes buillon in 1 liter water opwarmen)
    - 20 ml room (mag ook lichte room zijn)
    - een koffielepel Bisto opgelost in een glas water (of een andere roux voor bruine sauzen, zie verpakking voor aanwijzingen)

    de fazant zelf:
    - één fazant, mannetje of vrouwtje. De mannetjes schijnen beter te zijn

    andere benodigdheden:
    - wat (keuken-)touw om de fazant toe te binden.

    Bereiding

    Maak eerste de farce of opvulling.
    De allereerste stap is de meest vieze. Maal de kippelever fijn (ofwel met een staafmixer, nog beter in de keukenrobot) tot een gladde massa.
    Snij het sjalotje fijn. Meng het samen met het ei, het broodkruimt, de kippelever, peper en zout en twee soeplepels cognac.  

    Vul het binnenste van de fazant op met het gehakt. Bind vervolgens de fazant toe met keukendraad (zodat het gehakt niet weg kan uit het binnenste). 

    Neem een gesloten kookpan. Wij verkiezen hiervoor de creusetpan. Doe er boter en/of olijfolie in en zet het vuur hoog. Bak de fazant langs alle kanten mooi bruin gedurende een tiental minuten. Voeg dan ongever 200ml kippebouillon toe en laat op een middelmatig vuur pruttelen. Het komt er hier op aan dat de fazant mooi gaar waart (dus het moet pruttelen), maar op zo'n manier dat ze niet aanbakt. Daarom is het belangrijk dat er altijd genoeg vocht bij is. Kijk daarom om de 20 minuten in de kookpan en voeg telkens wat kippebouillon nodig. Met een pollepel giet je dan ook telkens wat vocht over de fazant zodat ze goed vochtig blijft. De kooktijd is ca 2u30 tot 3u. De fazant is goed als de fazantenbillen makkelijk loskomen als je met een vork ertegen beweegt. Op dat ogenblik is het belangrijk dat er nog voldoende saus/bouillon in de kookpan is (ca 400 ml). Verwarm de oven voor (op max. 100°).

    Neem een aparte schaal en snijd de fazant aan. Haal het gehakt uit de binnenholte en snijd die ook in stukken. Snijd zonodig het vlees (bv. van de fazantenborst) in kleinere stukken en hou ze warm in de oven.
    Maak nu de saus aan: 
    - voeg de bisto of roux toe
    - voeg de okkernoten, het spek, de champignons, de druiven (met de helft van het sap) toe.
    - breng aan de kook
    - voeg tenslotte de room toe.

    Neem de schaal uit de oven. Overgiet met enkele flinke lepels saus zodat het vlees mooi vochtig is. Dien de rest van de saus op in een aparte sauskom. Smakelijk. Wij eten het meestal met kroketjes en met een frisse kom sla. 

    25-12-2007 om 16:08 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen

    Onze kinderen vinden het een lekkere snack:

    Ingrediënten:
    - bladerdeeg (vierkante plakjes)
    - frankfurter worstjes

    Bereiding:

    - leg één worstje diagonaal op een plakje bladerdeeg
    - rol het bladerdeeg op rond het worstje
    - bestrijk het bladerdeeg met wat eigeel of melk
    - bak het gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180

    lekker met wat ketchup

    25-12-2007 om 15:35 geschreven door Luk & Doreen  




    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 26/09-02/10 2005

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs