Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scones

    dag iedereen ik zou willen zeggen dat mijn mama overheerlijke scones heeft gemaakt, dat moet je zeker ook eens proeven!

    Hier is het recept:

    voor 6-8 scones
    ingrediënten:
    225g zelfrijzende bloem
    snufje zout
    55g boter - koud, in blokjes
    25g suiker
    110 ml melk

    Bereiding:
    Oven voorverwarmen op 220C.
    Bloem en zout mengen en de boterblokjes er met de vingertoppen inwrijven tot je een mengsel krijgen dat op grove broodkruimels lijkt.
    De suiker toevoegen en mengen.
    De melk toevoegen en kneden tot je een zacht, samenhangend deeg heb. Indien het te droog is en geen deegbal vormt, nog een beetje melk toevoegen (niet teveel, een soeplepel per keer) en nog eens kneden.
    Deeg op een bebloemd oppervlak leggen en uitrollen tot een schijf van 2 cm dik.
    Scones uitsteken met een ring of een glas van ongeveer 5 cm diameter.Overblijvend deeg weer tot een bal kneden, uitrollen en weer scones uitsteken.
    De scones op een met bakpapier bekleed bakblik leggen en de bovenkant met een beetje melk bestrijken.
    12 à 15 minuten bakken tot ze mooi gerezen zijn.
    Laten afkoelen en opeten met boter en aarbeienconfituur.

    Recept gebaseerd op een recept uit Good Food.

    01-11-2008 om 19:16 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
    Zelf was ik vroeger niet zo'n liefhebber van risotto. Ik vond het te papperig en te vochtig.
    Tot ik leerde dat er twee soorten risotto bestaan:
    - de risotto waar je constant in roert. Het is risotto die papperig wordt. Blijkbaar vinden sommigen dat heel erg lekker.
    - de risotto die je zo veel mogelijk letterlijk ongeroerd laat. Heb dat eens gezien bij SOS Piet. Die vindt het een zonde om veel te roeren in de risotto omdat het zetmeel dan loskomt.

    Ik vind gegrillde vis heel lekker bij de risotto, zowel bij de eerste als de tweede. Je kan er natuurlijk ook gewoon gebakken stukjes kip, varkens of rundsvlees bij serveren. En voor vegetariërs is de risotto op zich al een lekkernij;

    Risotto met groentjes:

    Ingrediënten:

    - rijst (wij nemen Bosto Mediterraneo, een bakrijst), een kopje per persoon
    - één ui, fijngesnipperd
    - één of twee teentjes look, fijngeperst
    - paprika en wortelen in hele fijne blokjes (ik koop bij Delhaize een zakje verse spaghettigroenten)
    - 1 tot anderhalve liter kippebouillon (water opwarmen met 1 blokje bouillon per halve liter)
    - eventueel een geut witte wijn
    - eventueel wat kurkuma of saffraan

    Bereidingswijze:

    - stoof de ui in een beetje olijfolie tot ze mooi geel is
    - voeg er de groentjes bij en laat nog een paar minuutjes
    - voeg dan de look toe en stoof nog één minuutje
    - voeg dan de rijst toe en roer goed met een houten lepel, tot de rijstkorrels mooi glanzen
    - naar smaak peper en zou toevoegen. Best niet te zuinig zijn met peper.
    - voeg wat kurkuma of saffraan bij, die geeft de risotto een mooie gele kleur. Mooi maar niet essentieel
    - giet nu af en toe kippenbouillon bij zodat de rijst onder staat en laat zachtes pruttelen. Roer alleen maar door de rijst om het water mooi te verdelen
    - na ongeveer vijfentwintig minuten is de risotto klaar, alleen serveren als je zelf vindt dat de rijst mooi gaar is

    Risotto met venkel

    Ingrediënten:

    - rijst (wij nemen Bosto Mediterraneo, een bakrijst), een kopje per persoon
    - één ui, fijngesnipperd
    - één venkel (gerecht twee tot drie personen) of twee venkels (gerecht vier tot zes personen), gesneden in kleine stukjes (ca 1/2 tot 1 cm).
    - 1 tot anderhalve liter kippebouillon (water opwarmen met 1 blokje bouillon per halve liter)
    - eventueel een geut sherry of witte wijn

    Bereidingswijze:

    - stoof de ui in een beetje olijfolie tot ze mooi geel is
    - voeg er de venkel bij en laat ca 15 minuten stoven
    - voeg dan de rijst toe en roer goed met een houten lepel, tot de rijstkorrels mooi glanzen
    - giet desgewenst een geut sherry of een geut witte wijn op de risotto
    - naar smaak peper en zou toevoegen. Best niet te zuinig zijn met peper
    - giet nu af en toe kippenbouillon bij zodat de rijst onder staat en laat zachtes pruttelen. Roer alleen maar door de rijst om het water mooi te verdelen
    - na ongeveer vijfentwintig minuten is de risotto klaar, alleen serveren als je zelf vindt dat de rijst mooi gaar is/






    01-11-2008 om 12:20 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren dus halloween gevierd met de kids.

    Probeer eens onze tomatensoep met spinnen:

    Maak gewone tomatensoep.
    Vorm met de hand mooie gehaktballetjes (100gr. gehakt is ruimschoots genoeg) van ca 1,5 tot 2cm doorsnede

    Breek een spaghetti in vier stukken en steek ze telkens door het gehaktballetje tot het eruit ziet als een spin (met recht poten want nog droog)
    Kook dan de balletjes mee in de soep als ze klaar is. De balletjes worden gaar en de spaghetti wordt slap. Zo krijg je mooie spinnen in de soep.

    Veel plezier en een lekkere maaltijd gewenst.

    En oh ja, de balletjes zien er niet helemaal uit zoals deze spin!



    01-11-2008 om 11:55 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte halloween spaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren hebben Seppe, Kemp, Toon en Babette samen met hun tantes Halloween gevierd.
    Natuurlijk. moest ook het eten worden aangepast.

    Maak eens zwarte halloween spaghetti.
    Wat betreft de saus maak je gewone spaghetti saus,

    Wat betreft de spaghetti, koop je zwarte tagliatelle (zwart door inktvisinkt).
    Heel lekker en een mooi contrast tussen de rode saus en de zwarte spaghetti !

    01-11-2008 om 11:39 geschreven door Luk & Doreen  




    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 26/09-02/10 2005

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs