Onlangs hebben we deze soep gemaakt uit het tijdschrift "Delicious" (november 2008). Heel mooi vormgegeven tijdschrift en opvolger van Tip Culinair.
Ik heb het op de weblog geplaatst op vraag van Johan van Beaudega die de soep op één van zijn volgende opendeurdagen zeker zal aanbieden, niet waar Johan? (zie www.beaudega.be voor super lekkere spaanse (en andere) wijnen)
Ingrediënten:
2el olijfolie 2 wortels, geschild, in dikke plakken 2 stengels bleekselder, in stukjes 2 middelgrote uien, gepeld, grof gehakt 2 tenen knoflook, in plakjes 800 gr zoete aardappel, geschild, in stukjes 200 gr chorizoworst, in plakjes bosje verse peterselie, fijngehakt flinke teelepel kerriepoeder 2 kip- of groentebouillontabletten 1 verse rode peper, fijngehakt voor de garnering (hebben wij weggelaten)
Bereiding:
Zet een grote pan op een hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Doe alle gesneden en gehakte ingrediënten en het kerriepoeder erbij en roer met een houten lepel. Bak alles met het deksel schuin op de pan zachtjes 10 minuten tot de wortels zacht zijn, maar nog wel vorm hebben en de ui goudbruin is.
Los de bouillonblokjes al roerend op in 1,8 l. kokend water en schenk bij de groenten. Roer de soep en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappelen gaar zijn.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper, en pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Serveer de soep in kommen en bestrooi met wat fijngehakte rode peper (eventueel, dat hebben wij niet gedaan)
Met dank aan Delicious!!
20-11-2008 om 16:54
geschreven door Luk & Doreen 
|