Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
    Als je op zoek bent naar een topper voor kerstavond.
    De fazant verder op deze blog staat in onze familie al 20 jaar op het kerstmenu bij mijn ouders thuis.

    Ons kerstmenu:
    - een glaasje champagne met kaaskoekjes (traditioneel van bakkerij Sansen in Poperinge)
    - verse oesters (ze worden telkens weer afgehaald in Noord-Frankrijk, met name in Bailleul)
    - fazant met farce en een lekkere saus met walnoten, spekjes en champignons en zelfgemaakte kroketjes
    - ijstaart of een ijsdessert

    Het recept van de fazant vind je iets verder op deze blog: De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven

    Smakelijk, fijne kersttijd gewenst.

    30-11-2008 om 18:41 geschreven door Luk & Doreen  


    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
    Ingrediënten (voor vier volwassenen)

    600 gr. aardappelen
    6 grote wortelen
    3 preistokken
    700 gr. gehakt
    100 gr. spekjes
    400 ml melk
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    200 gr. gruyère kaas

    Bereidingswijze:

    Snij alle groenten in stukken (de prei in schijven van ca 1cm dik), de aardappelen in stukken van ca 2 cm.
    Kook de groenten tot ze beetgaar zijn (dat kan in één pot: eerst de aardappelen, na enkele minuten de wortelen en de laatste 8 minuten de prei).
    Bak het gehakt en de spekjes samen, voeg zout en peper er aan toe
    Maak een gewone béchamelsaus en voeg er op het eind de helft van de gruyèrekaas aan toe.

    Neem een ovenschaal. Doe er de groenten in, voeg peper en zout toe. Leg het vlees er als een laag bovenop. En giet er dan de saus bovenop.
    Strooi de rest van de kaas er bovenop, leg er enkele klontjes boter op en laat de schotel gratineren in de oven. 

    Heel erg lekker in de winter.

    Smakelijk.  

    29-11-2008 om 11:48 geschreven door Luk & Doreen  




    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 26/09-02/10 2005

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs