filo spiraal met groente ,
lekker en mooi :-) ons oog eet mee !
We beginnen met wat groente te grillen , paprika , courgette, mini tomaatjes , ui , aubergine , oesterzwam... zo ongeveer een 700 gram , bekijk wat je in huis hebt of ga gauw de groentjes kopen waar je zin in hebt .
Ondertussen verwarm je de oven voor op 190 graden .
De gegrilde groentjes in stukjes snijden .
Een beetje witte saus maken :
een lepel plantaardig vet smelten , een lepeltje bloem toevoegen en 100 ml sojaroom toevoegen . Peper , zout , marjolein , tijm , naar smaak toevoegen .
Een soeplepeltje gistvlokjes voor een 'kaassmaakje ' .
Groentjes en saus samen mengen en even proeven , natuurlijk .
Leg vier vellen filodeeg (overlappend) naast elkaar op je , ingevet bakblik . Bestrijk met een beetje olie , zodat de vellen één grote lap worden .
Doe dit nog een keer , twee lagen op elkaar , dus .
Schep je groentemengsel in een ( gelijkmatige) streep, onderaan op je deegvel ,
rol het deeg op , tot een worst en dan draai je dit voorzichtig , maar snel in een spiraal op een ingevette bakplaat .Netjes stevig oprollen . Nog een beetje olie borstelen over je spiraal en 45 minuutjes bakken in de oven .
Als hij bruin en krokant is , is je spiraaltaart klaar .
Opdienen met een fris slaatje en smullen maar .
Die mooie spiraal kan je natuurlijk ook maken met veel andere vullingen , bv spinazie met silken tofu , extra nootjes toevoegen , prei ... alleen zorgen dat je vulling niet te lopend en nat is . Je moet er een dikke streep kunnen mee maken , en kunnen oprollen .
|