Crackers
goed om in huis te hebben , je bewaart (als je ze al niet allemaal opeet in een luchtdichte doos , zelf hou ik ze in een ouderwetse blikken koekjesdoos .
25 gram lijnzaad
25 gram chiazaad die 2 soorten zijn de basis , die zorgen voor de binding , dus in huis halen !
50 gram pompoenpitten
20 gram zonnebloempitjes
10 gram sesamzaadjes
10 gram maanzaadjes
Meng alle zaden in een kom en doe daar een klein beetje zout en 225 ml warm water bij .
Ondertussen je oven op 150 graden voorverwarmen .
Leg bakpapier op je bakplaat .
Schep je deeg op het papier en druk dit met een natte hand plat , en tot een dun laagje .
Dan nog een uurtje ( tot de crackers droog en knapperig zijn ) in de oven ,
laat afkoelen en breek in stukken en proef natuurlijk .
Je kan daar nog ale mogelijke kruiden aan toevoegen , bv , een theelepel gedroogde tijm en rozemarijn en oregano ...
of ... een een soeplepel fijngehakte (overschotje) noten ,
of een theelepel curry , je kiest maar wat je lekker vind .
Lekker met wat (vegan) kaas , humus , tapenade ... choco of confituur .
smakelijk :-)
|