aardappeltaart , moet lekker zijn als er 'taart' in de naam staat , toch ..?
zoek ( in je kast) een lage taartvorm , groot genoeg voor het aantal personen die wil trakteren .
Een blad ( veganistisch) bladerdeeg , zit er zeker nog in je diepvries , dus laten ontdooien , nu .
Krieltjes ( aardappeltjes) uitzoeken , genoeg om de taartbodem te kunnen vullen , goed poetsen die krieltjes en gaarkoken .
Per persoon (portie) een soeplepel water en rijstsiroop (of agave siroop of suiker ) smelten in een hete pan en daar een soeplepel fijngesneden tijm, marjolein en rozemarijn in mee warmen (of een lepel gedroogde provencaalse kruiden) . Afkruiden met peper en zout .
Als de suiker heet en stroperig wordt , giet je die in de taartvorm ,
en dan schik je de krieltjes netjes naast elkaar in de hete stroop , eventueel nog wat (restje) gesneden kruiden over strooien en afdekken met het bladerdeeg ,
je vouwt de randjes van het deeg IN de vorm .
( ik snij de poepjes van de patatjes , zodat ik ze netjes naast en dicht bij elkaar kan zetten , die poepjes kunnen morgen in de soep of in een salade , perfectionistjes kunne de patatjes schillen , maar vitamientjes in de schil zijn ook lekker en gezond)
Ondertussen had je natuurlijk de oven al voorverwarmd op 200 graden en schuif nu ,je taart in de oven voor een 20 tal minuutjes (één persoonstaartje maar 15 minuutjes) tot het deeg er lekker gebakken uitziet .
Ondertussen fiks je nog een leuke salade om erbij te serveren , je weet wel , wat groene blaadjes , tomaatjes , boontjes ... wat er nog in je ijskast zit .
Beetje dressing erbij ... hhmmm... lekker !
Taart uit de oven nemen , er een bord opleggen en voorzichtig (heet , heet!!!) omdraaien en genieten , maar !
|