bloemkool slaatje
simpel en gemakkelijk,
een bloemkool of eerder een stuk van een bloemkool ( grootte afhankelijk van restje bloemkool of je honger:-) )
rasp die bloemkool met je grove rasp , boven een grote kom , om vliegende korrels op te vangen :-) .
Snij enkele kerstomaatjes en wat bieslook en/of peterselie fijn daarbij ,
en om een mooie kleurencombinatie te hebben ( en wat eiwit ) nog wat geblancheerde erwtjes .
Je weet wel , diepvrieserwtjes eventjes overgieten met kokend water , een paar minuutjes laten rusten , afgieten en klaar .
Daar meng je dan een beetje veganaise onder en klaar is kees .
Zeer lekker met gebakken (nieuwe) patatjes !
VEGANAISE
wat is dat nu weer
hoor ik denken
.
wel een versie van mayonaise zonder eitjes (diervrij) , je kan dit tegenwoordig gewoon kopen in de supermarkt ( vegan mayo) , maar die bevat veel vet , vind ik .
Dus vijf minuutjes werk , voor een pot veganaise !
Neem een maatbeker ,
doe er een lepeltje mosterd in , wat peper en zout .
Een 150 gram tofu , een soeplepeltje (of meer naar smaak) citroen ,
alles samen mixen en dan wat olie toevoegen en blijven mixen ( staafmixer naar boven toe 'trekken' en terug ) , je voegt ongeveer een tweetal centimeter olie toe op een bokaaltje . ( waar eerder die lekkere confituur in zat)
Zo heb je een eiwitrijke saus , met vééél minder vet .
Daar kan je uiteraard alle kanten mee uit , met ketchup , look , curry
Smakelijk
|