preisoep met shiitake .
Weetje opgepikt van Joris en uitgeprobeerd met succes .
Drie preistengels , een ui en een kleine aardappel in kleine stukjes snijden .
De prei , fijn snijden , geeft minder kans op (lange) vezels achteraf .
Aanstoven in wat (vegan) boter of olie , en oh ja , toch ook nog een teentje look erbij .
Aan lengen met anderhalve liter (bio ) groentebouillon , een soeplepel sojasaus en een kwartiertje laten koken .
Een paar shiitakes in schijfjes snijden en even aanbakken .
Terwijl die paddenstoeltjes bakken , soep mixen en de shiitakes toevoegen .
Belangrijk : PROEVEN en eventueel wat bij kruiden .
Ik had nog wat gedroogde shiitakes , die liet ik even weken in warm water , deed het warme water bij de soep
lekker , hoor
klein feestje :-)
Als je geen verse shiitakes hebt , kan je altijd de gedroogde gebruiken , snijd de geweekte shiitakes dan in kleine reepjes als versiering .
|