Inhoud blog
  • rustig en blij , gezond en sterk (als ambitie)
  • rustig en blij , gezond en sterk (als ambitie)
  • op aanvraag , receptenboekje van Nance
  • rustig en blij , gezond en sterk (als ambitie)
  • rustig en blij , gezond en sterk (als ambitie)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    rustig en blij , gezond en sterk
    schrijftocht
    21-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op aanvraag , receptenboekje van Nance
    Paddenstoelenkrokant 

    Neem een 300 gram (gemengde ) champignons , zelf vind ik de mengeling van oesterzwam , shiitake  en kastanjechampignon lekker . Maar je kiest je eigen goesting of wat er voorradig is . 
    Snij ze in kleine stukjes ( halve cm ) . 
    Een paar ( 2 of 3 ) gedroogde stukken eekhoorntjesbrood . Voor veggies een belangrijk ingrediĆ«nt in de kast :droge voeding . 
    Die stukjes doe je in een tas warm water en laat weken . 

    Smelt een soeplepel boter  (vegan) en doe daar twee grote (bergjes) lepels  bloem onder . En roeren , niet laten aanbakken , hoor . 
    Daar doe je een kopje water (200 ml)  bij en een lepel groentebouillon . ( carnivoren nemen kippenbouillon) , blijven roeren en roeren mag wat moeite kosten. 
    Je krijgt een dikke saus . 
    Bak je champignon mengeling , kruid met peper en zout en voeg bij de saus . 
    Je knijpt het eekhoorntjesbrood een beetje uit en snij het in kleine stukjes  en voegt dit ook bij de saus . Proef en kruid bij , indien nodig.

    Je kan een beetje van het weekvocht  (let op , niet het gruis onderaan je glas) bij je saus voegen ( lekker vlezig van smaak) 
    Nu nog een beetje sojaroom , toevoegen en klaar . 
    Uitstorten in een ovenschaal en laten opstijven . 

    Een paar uur later , snij je dit allemaal in blokjes . Vierkantjes van 6 of 7 cm ,  nauwkeurigheid is niet zo belangrijk , of in kleinere behapbare stukjes als het als aperitief wil gebruiken . 

    Een pak filodeeg opensnijden , vellen openplooien en in vier stukken snijden . Ongeveer gelijk ,is goed  genoeg . 
    Dan leg je drie velletjes over elkaar en geef ze een klein aaitje olie met een borsteltje . 
    Leg een blokje van de champignonvulling op het deeg en pak dit in . Voorbeelden van hoe te vouwen , staan geduldig op de verpakking . 
    Je legt het (bijna) onderaan , vouw de onderkant eerst naar boven ,
    dan de zijkanten nar binnen en rol verder op . 
    Afwerken met nog een aaitje olie . 


    Dit zet je in de ijskast en afgedekt tot gebruik . 
    Dan oven voorverwarmen tot 200 graden en in 15 minuutjes afbakken . 
    Serveren met een gemengde sla en je hebt  een geweldig voorgerecht . 
    Voordeel bij kroketjes , deze springen niet open in je frituur , veilig !!

    Je kan natuurlijk ook nog veel andere lekkere dingen in filodeeg stoppen , decoratief , gemakkelijk en geen gedoe met friteuse . 
    Smakelijk


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs