boekweitcouscous
1 tas (boekweit)couscous bereiden , zoals beschreven op de verpakking.
Laten afkoelen
Een grote tomaat , raspen boven een zeef en kom.De pulp door het zeefje duwen in de kom , zonder al teveel te morsen ;-)
en daar een mespuntje mosterd , een scheutje olijfolie , peper en zout aan toevoegen .Goed roeren .
Een gele paprika schillen en in kleine blokjes snijden .
Twee pijpajuintjes fijn snijden
Een wortel raspen .
Een handvol diepvrieserwtjes even met kokend water overgieten , 2 minuutjes laten rusten en afgieten .
Enkele blaadjes basilicum fijnsnijden .
Alles samenmengen , couscous , groentjes , dressing , kruiden
omzetten en natuurlijk proeven , niet teveel , anders heb je straks niet genoeg :-)
En dan nog pimpen met wat cherrytomaatjes , als je die nog niet had opgegeten .
moctail volgens Tom in mijn boekje opgenomen .
Voor vier glazen , of dit dan ook voor vier personen is , is afhankelijk van je grote dorst en goesting
Doe een theelepel grenadine in vier mooie glazen .
Sap en pitjes van een granaatappel , neem maar een grote , als je dan toch je kleren onder spat , kan dat beter voor een grote hoeveelheid .
Leng aan met (alcolvrije) en goed gekoelde champagne .
En dan nog wat sinaasappel zeste over de glaasjes strooien en met een sinaasappelschil over de rand van de glazen wrijven.
Klaar .
|