Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
http://nl.dokteronline.com/669/coupon/C1070674/ Met de coupon code krijgt u extra 10 euro korting! Deze actie is alleen via deze blog, en nergens anders verkrijgbaar. Let op: als u naar bestellen gaat bij het product van uw keuze dan ziet u de korting onder COUPON rechts. U krijgt deze bovenop de al geldende acties en aanbiedingen! en profiteert dus dubbel!
7 stappen helpen je om je gewicht de komende jaren onder controle te krijgen en ook te houden. Je dokter of diëtist kan informatie geven over een brede aanpak van overgewicht. Een aanpak waarin voeding, beweging, motivatie en eventueel medicatie ter ondersteuning een rol spelen bij het afvallen.
Stap 1: Jij bent verantwoordelijk.
Voordat je een probleem kunt aanpakken, moet je eerst voor jezelf toegeven dat je dit probleem hebt. Je uiterlijk kan een belangrijke motivatie zijn om gewicht te willen verliezen, maar denk ook eens aan je gezondheid, een nog veel belangrijkere reden. Wees je bewust van het feit dat je gezondheidsrisico's loopt als gevolg van overgewicht.
Verminder deze risico's door gewichtsvermindering!
Stap 2: Motivatie.
Je bent zelf de succesbepalende factor in de strijd tegen overgewicht. Daarom is motivatie het keyword. Bedenk goed waarom je wilt afvallen, wat je van de behandeling verwacht en of dit het juiste moment is om eraan te beginnen. Je huisarts kan je helpen om je gewichtsvermindering op een verantwoorde manier te bewerkstelligen.
Stap 3: Stel doelen en maak deze ook realistisch.
Een realistisch doel werkt weer motiverend (zie stap 2) en voorkomt ook teleurstelling. Een grote gewichtsafname in korte tijd kan zeer ongezond zijn, doe daarom rustig aan, zo houd je het ook het makkelijkste vol. De kilo's die je op die manier verliest zitten er vaak in korte tijd weer aan. Dit kan het bekende jojo-effect geven. Stel je persoonlijke doel daarom op een langdurige gewichtsafname van 5 tot 15%. In wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat een dergelijke gewichtsafname het risico op ziekten zoals suikerziekte (diabetes mellitus type 2), hoge bloeddruk en gewrichtsklachten verkleint.
Stap 4: Gezond eten, en je eetpatroon aanpassen.
Het aanpassen van je eetgewoonten is een belangrijk onderdeel voor een goed resultaat. Maar wees vooral niet te streng, dan houd je het beter vol. Het veranderen van een vast patroon is moeilijk, maar wel strikt noodzakelijk. Om een goed resultaat te bereiken is het van belang dat je op een verstandige wijze je voedingsgewoonten aanpast: vandaag, morgen en de rest van je leven. Als je hulp nodig hebt om je voedingspatroon aan te passen, vraag bij je huisarts dan eens naar de mogelijkheden die een diëtiste te bieden heeft.
Stap 5: Beweeg meer.
Eigenlijk vrij logisch, als je meer beweegt dan verbrand je meer. Voldoende lichaamsbeweging helpt je eerst gewicht te verliezen en is daarna erg belangrijk voor het behouden van je gewicht. Je hoeft geen topsporter te worden. Een half uurtje per dag wandelen, fietsen of zwemmen is prima en niet te vermoeiend.
Gebruik van een geneesmiddel, dat door een arts kan worden voorgeschreven, kan je een extra steun in de rug geven in de strijd tegen overgewicht. Je huisarts, apotheker of DokterOnline kan je hier meer over vertellen.
Stap 7: Denk lange termijn.
Eigenlijk is er maar 1 manier om echt af te vallen, en dit is een permanente verandering in je levensstijl. Denk dus niet oh, even een paar maanden af vallen en het is weer klaar. Verander je patronen permanent en blijf zo slank, gezond en vitaal.
Het is niet gemakkelijk je gewoonten op het gebied van voeding en beweging aan te passen. Dit is echter wel essentieel om op de lange termijn een goed resultaat te bereiken. Overgewicht is een chronische ziekte waar je waarschijnlijk de rest van je leven aan moet werken. Strenge diëten leveren alleen een oplossing voor de korte termijn maar zijn zeer zeker geen oplossing voor de behandeling van overgewicht en obesitas.
Dit 7 stappenplan helpt je om op verantwoorde wijze blijvend gewicht te verliezen en eht gewichtsverlies te behouden. Als je bij één of meer van de stappen hulp nodig hebt, neem dan contact op met je huisarts of www.dokteronline.com
Dokter On Line
Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.
Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.
Of je overgewicht hebt wordt bepaald aan de hand van je lichaamsgewicht. Het lichaamsgewicht wordt vergeleken met het normale of ideale gewicht van iemand van hetzelfde geslacht met een vergelijkbare lichaamsbouw en leeftijd. Als het gewicht meer dan 20% boven de norm ligt, spreekt men van overgewicht en is het tijd voor afslanken.
Een andere methode om overgewicht vast te stellen, is de Quetelet-index, ook wel Body-Mass Index genoemd. Om deze index te berekenen deel je je gewicht in kilo's door het kwadraat van je lengte in meters. Als de BMI ligt tussen de 20 en 25, wordt dit als normaal beschouwd. Ligt de index tussen de 25 en 30, dan spreekt men van matige obesitas. Bij een index van boven de 30 is er sprake van ernstige obesitas.
Om gewichtsafname of afslanken te ondersteunen, na overleg en voorschrift van een arts, zijn er op de Nederlandse markt drie geneesmiddelen beschikbaar voor afslanken:
- Xenical (Orlistat), een lipaseremmer die lokaal werkzaam is in de maag- en darmstreek. - Reductil (Sibutramine), een middel dat werkzaam is in de hersenen. - Acomplia (Rimonabant), een middel dat werkt op de receptoren in uw lichaam
De afslank medicijnen worden gebruikt in combinatie met meer lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. Een gezond voedingspatroon is niet moeilijk, bij afslanken is het zeker niet altijd nodig om een streng en moeilijk dieet te volgen. Simpele aanpassingen in de hoeveelheid en soort voedsel en een juiste verdeling van de voedsel inname over de dag doen soms al wonderen.
XL-S Medical is een effectief programma voor gewichtsbeheersing in combinatie met een uitgebalanceerd dieet en beweging.
XLS Medical Vet Binder is een gecertificeerd medisch hulpmiddel voor gewichtsbeheersing, op basis van een uniek en gepatenteerd vezelcomplex (Litramine), bestaande uit onder meer gedehydrateerde cactusbladeren.
Het product is verrijkt met essentiële vetoplosbare vitaminen A, D en E om de verlaagde beschikbaarheid van deze vitamines door de verminderde vetabsorptie te compenseren.
Het is klinisch bewezen dat XLS Medical Vet Binder tot 27,4% vetten uit voedsel kan binden.
Naast het binden van vet, zorgt dit product ook voor een toename van het verzadigingsgevoel en een verlaging van de cholesterol. Bovendien zijn er geen nevenwerkingen gekend.
Wanneer gebruik je XL-S Medical Vetbinder? * Je eet graag buitenshuis (in een restaurant, bij vrienden enz.) waar het lastiger is om de hoeveelheid vet per maaltijd onder controle te houden. * Je hebt graag een sausje bij je hoofdgerecht. * Je weet dat je vetrijke dieet een negatief effect op je gewicht heeft. * Je wilt je inname van vet verminderen en tegelijk met mate blijven genieten van wat je graag eet.
Roken is een verslaving die aandoeningen veroorzaakt waardoor duizenden mensen per jaar overlijden. De meeste rokers beseffen dat roken schade toebrengt aan hun gezondheid maar vinden het moeilijk om van de verslaving af te komen. Er zijn vele methoden om te stoppen met roken. Sommige mensen kunnen gewoon stoppen met roken, sommige gebruiken nicotine pleisters of kauwgum. Dit werkt echter niet voor iedereen.
Zyban
Zyban is een nicotine vrije pil die u kan helpen de verslaving te doorbreken.
Roken is een gewoonte die moeilijk is te stoppen; er is geen ontsnappings route voor een roker wanneer hij eenmaal aan nicotine verslaafd is. Champix / Chantix (varenicline) geeft rokers nieuwe hoop om een rookvrij en gezond leven te kunnen leiden.
Acomplia is een nieuw medicijn dat is goedgekeurd als afslankmedicijn, echter uit klinisch ondezoek is gebleken dat dit medicijn ook helpt bij het stoppen met roken, echter Acomplia is hiervoor niet geregistreerd, raadpleeg dus uw eigen huisarts voor advies.
Champix (Amerikaanse naam: Chantix) het nieuwste geneesmiddel in de strijd tegen roken!
Champix (varenicline) kan het stoppen met roken gemakkelijker maken. Champix (varenicline) geeft de gelegenheid rokers het licht aan het einde van de tunnel te zien, waardoor zij een gezond leven zonder het roken kunnen leven. Roken is een gewoonte die moeilijk is te stoppen; er is geen ontsnappings route voor een roker wanneer hij eenmaal aan nicotine verslaafd is.
Stoppen met roken speelt in de gedachte van de meeste rokers wel, echter het zeggen dat je wilt stoppen met roken is een stuk makkelijker dan het daadwerkelijk uitvoeren ervan. Maar nu in de strijd tegen het roken, is er een nieuw wapen om het verlangen naar nicotine te verminderen. Dit medicijn heet Champix (Varenicline).
Hoe werkt Champix
Champix (Varenicline) is een recept geneesmiddel om volwassenen te helpen om met roken te stoppen. Champix (Varenicline) is uniek omdat het gedeeltelijk is ontworpen om de nicotinereceptor te activeren en om het verlangen en de verslavingsymptomen van roker te verminderen.
Hoe moet Champix worden gebruikt:
dag 1 t/m dag 3: 1 maal daags 1 tabl. 0.5 mg dag 4 t/m dag 7: 2 maal daags 1 tabl. 0.5 mg dag 8 t/m eind van de therapie: 2 maal daags 1 tabl. 1 mg
DokterOnline.com is een initiatief dat inspeelt op de sterk veranderende behoeften/wensen van patiënten. Enerzijds willen patiënten anoniem en discreet medicijnen kunnen bestellen, anderzijds is gemak en snelheid een belangrijke wens. Een internet apotheek, zoals Dokteronline.com, biedt deze facetten aan de patiënten. DokterOnline.com staat onderhand bekend als een van de betrouwbaarste internet apotheken van Nederland (zowel qua leveringen als betalingen). Dokteronline.com werkt samen met een arts en een apotheker en gebruikt de modernste technieken, waardoor de veiligheid van on-line medicijnen bestellen is gewaarborgd. Bovendien worden medicijnen snel thuisbezorgd!
Uw voordelen: - Snel - Goedkoop - Discrete verzending - Geen afspraak nodig - Vertrouwelijk en veilig - Geen eerder recept verreist - Geen oponthoud in de wachtkamer - Bestellen vanuit uw huis of kantoor - 20% korting voor vaste klanten op sommige kosten!
Sommige medicatie nog altijd taboe
Patiënten vinden het lang niet altijd vanzelfsprekend om al hun problemen met hun eigen huisarts te bespreken. Met name klachten als urineverlies, erectieklachten, overgewicht of acné blijken relatief weinig met de huisarts besproken te worden. Toch is er veel behoefte aan objectief en betrouwbaar advies en aan veilige, effectieve receptgeneesmiddelen die tegen deze klachten op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Die behoefte blijkt ondermeer uit de grote hoeveelheid internetsites waar medicijnen (illegaal) te koop worden aangeboden. Het verschil met DokterOnline.com is dat bij dit initiatief ook daadwerkelijk een Nederlandse arts én apotheker betrokken zijn. Veiligheid, vertrouwelijkheid en discretie zijn dus gewaarborgd.
Anoniem én gemakkelijk
Patiënten kunnen bij DokterOnline.com (internet apotheek) anoniem en op elk tijdstip medicijnen bestellen. Door het beveiligde en gesloten systeem, dat in overeenstemming is met de privacywetgeving, zijn de persoonsgegevens door niemand anders dan de arts van DokterOnline.com (internet apotheek) in te zien. Deze arts heeft bovendien een beroepsgeheim. Medische gegevens van patiënten blijven dus strikt vertrouwelijk. Voor middelen die regelmatig worden gebruikt, zoals de erectiepil of anticonceptiepil, is het mogelijk automatisch de medicatie thuisgestuurd te krijgen.
Goedgekeurde medicijnen uit Nederlandse apotheek
DokterOnline.com apotheek levert uitsluitend geneesmiddelen van bekende farmaceutische bedrijven. Alle medicijnen zijn officieel geregistreerd bij de European Agency for the Evaluation of Medical Products (EMEA) en het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Ervaringen DokterOnline.com
Dokteronline is 1 van de grote marktleiders op het gebied van online apotheken. Wij zijn vanaf 2003 actief en hebben ondertussen een welbekende naam opgebouwd. Dokteronline mag zich tot 1 van de meest betrouwbare online apothekers rekenen.
Bent u tevreden over de informatie van deze pagina?
U kunt medicijnen bestellen bij Dokteronline, de grootste online apotheek van Nederland.
Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.
Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.
1 1/3 cups low-fat graham cracker crumbs 2 Tbsp. sugar 5 Tbsp. butter, melted 1/2 cup dried cranberries 1/3 cup white chocolate chips 1/3 cup chopped walnuts 1/2 cup natural wheat and barley nut-type cereal 1 (14 oz.) can fat-free sweetened condensed milk
preparation
Serves 48 Serving size: 1 square
1. Preheat the oven to 350°F. 2. In a 13- x 9- x 2-inch baking pan, combine the graham cracker crumbs, sugar, and butter, and press along the bottom of the pan. Sprinkle cranberries, white chocolate chips, walnuts, and cereal evenly over the graham cracker crust. 3. Pour the condensed milk over the top and bake for 20 to 25 minutes, or until bubbly. Cut into squares to serve.
nutrition
Nutrition Facts
Carbohydrate exchanges 0.5 Fat exchanges 0.5
Amount per Serving
Calories 67 Calories From Fat 21 Total Fat 2 g Saturated Fat 1 g Trans Fat 0 g Cholesterol 4 mg Sodium 38 mg Total Carbohydrate 11 g Dietary Fiber 0 g Sugars 8 g Protein 1 g
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Cranberry and White Chocolate Treats Tags:Cranberry and White Chocolate Treats
Misverstanden over diabetes
Over diabetes bestaan veel misverstanden. De belangrijkste op een rij.
Een beetje diabetes
Je hebt diabetes of je hebt het niet. Net als een beetje zwanger zijn: dat bestaat ook niet. Ieder mens met diabetes is anders. Daar wordt de behandeling ook op aangepast.
Mensen met diabetes mogen geen suiker Het is een fabeltje dat mensen met diabetes geen suiker mogen. Ons voedsel wordt door het lichaam omgezet in onder meer glucose (suiker) wat vervolgens aan het bloed wordt afgegeven. Dus ook een droog biscuitje of een aardappel wordt deels omgezet in suiker. Iemand met diabetes mag wel suiker, maar met mate.
Alleen oude mensen krijgen diabetes
Nee, steeds meer mensen van alle leeftijden krijgen diabetes. Vooral type 2 diabetes, dat samenhangt met een ongezonde levensstijl en overgewicht. Maar ook steeds meer kinderen en jongeren krijgen type 1 diabetes. Onderzoekers zijn druk bezig met uitzoeken hoe dat komt.
Je kunt van diabetes genezen
Nee, diabetes is momenteel nog niet te genezen. Het dichtst in de buurt van genezing komt transplantatie van de alvleesklier bij mensen met type 1 diabetes. Dat is echter een zware ingreep die ook nadien nog risico’s met zich meebrengt. Mensen met type 2 diabetes hebben geen baat bij transplantatie, omdat hun hele lichaam ongevoeliger is geworden voor insuline. Soms kan iemand met type 2 diabetes wel met gezond leven zijn bloedglucose spiegel binnen normale grenzen houden. Dat wil echter niet zeggen dat hij geen diabetes meer heeft.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Misverstanden over diabetes Tags:Misverstanden over diabetes
Diabetes en erfelijkheid
Diabetes
Diabets is niet erfelijk maar de aanleg voor de ziekte wel. Komt diabetes al in uw familie voor dan verhoogt dit de kans dat u diabetes krijgt. Dat geldt alleen als het om bloedverwanten gaat. Bloedverwanten zijn ouders, broers, zussen, kinderen, maar ook ooms en tantes en neefjes en nichtjes met wie u een bloedband heeft. Hoe dichterbij de bloedband des te hoger is het risico op diabetes. Heeft uw vader, moeder, broer, zus of kind diabetes dan is de erfelijke aanleg voor de ziekte nog iets groter dan wanneer een opa, oma, tante, oom, neef of nicht diabetes heeft.
Erfelijkheid en achtergrond
Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een Hindoestaanse, Marokkaanse en Turkse achtergrond meer kans op diabetes hebben. Bij al deze mensen is het risico op diabetes zelfs twee tot drie keer hoger dan bij mensen met een andere achtergrond. Er is geen eenvoudige verklaring te geven waarom juist bij deze mensen diabetes vaker voorkomt. Uit onderzoek blijkt dat het o.a. te maken heeft met een grotere erfelijke aanleg voor diabetes.
Maak het bespreekbaar en test uw risico
Komt diabetes in de familie voor, neem het dan serieus. Praat er met elkaar over en vul samen de Diabetes Risicotest in. Deze test bevat zeven vragen en is wetenschappelijk onderbouwd. De Diabetes Risicotest bepaalt hoe groot de kans is om diabetes te krijgen. Is het risico groot dan krijgt u advies over welke stappen u moet ondernemen. Doe de test!
Met de Risocotest bepaalt u of u een verhoogd risico loopt op diabetes. Maar waarom wilt u dat weten?
Om twee redenen:
Reden 1: als u weet dat u een verhoogd risico op diabetes heeft, wordt het tijd om daar serieus aandacht aan te geven. Want u kunt er zelf veel aan doen om dat risico te verkleinen! U leest er meer over in deze brochure.
Reden 2: als u vaststelt dat u een verhoogd risico heeft, is het verstandig uw huisarts te bezoeken. Want het kan ook zijn dat u diabetes heeft. In Nederland hebben naar schatting 250.000 mensen diabetes zonder dat zij het weten. Terwijl het juist zo belangrijk is dat diabetes vroegtijdig wordt opgespoord en behandeld, om medicatie en complicaties te voorkomen of uit te stellen.
Kom in actie
Diabetes type 2 heeft veel te maken met ongezond leven: te zwaar zijn, ongezond eten en drinken, te weinig bewegen. Het eerste wat u zelf kunt doen is dus gezond leven. Matig zijn met vet, zoet en zout. Meer bewegen. Eventueel een paar kilo’s afvallen, als u te zwaar bent. En een gezond gewicht behouden. Doe dat op een verstandige manier. De Leefgezondcoach geeft u tips over hoe u uw gezondheid zelf kunt verbeteren.
Diabetes is een chronische ziekte die grote invloed kan hebben op de kwaliteit van uw leven. Daarom is het belangrijk de ziekte voor te zijn! Eerste stap: het bepalen van uw risico met de Diabetes Risicotest.
Risicofactoren
Niet iedereen heeft een even grote kans om diabetes type 2 te krijgen. Voor de een is het risico hoger dan voor de ander. Dat is geen kwestie van toeval. Er is namelijk een aantal kenmerken die het risico verhogen. Dit worden risicofactoren genoemd. Hoe meer risicofactoren iemand heeft, hoe hoger het risico is om ooit type 2 diabetes te krijgen.
We lopen ze nog even door:
overgewicht (te zwaar zijn)
45 jaar of ouder zijn
weinig bewegen
(langdurig) hoge bloeddruk hebben waardoor medicijnen nodig zijn
eerder een hoog bloedsuikergehalte gehad hebben
familieleden met diabetes, zeker bij vader, moeder, broer, zus of kind
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Risico op diabetes Tags:Risico op diabetes
DiabletesDossiers.nl: nieuw kennisportaal voor zorgprofessionals
DiabletesDossiers.nl
Op 2 februari 2011 lanceerden het Diabetes Fonds en de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) diabetesdossiers.nl, een website over diabetes voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met diabetes. Informatie die over honderden websites verspreid staat, is hier inzichtelijk per onderwerp te vinden. Zorgprofessionals van internist tot diëtist kunnen op diabetesdossiers.nl terecht.
Informatie die over honderden websites verspreid staat, is hier inzichtelijk per onderwerp te vinden. Zorgprofessionals van internist tot diëtist kunnen op diabetesdossiers.nl terecht. Op het nieuwe online portaal www.diabetesdossiers.nl … staan verschillende ‘dossiers’ over diabetes. Per dossier geeft de site een actueel overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over preventie, behandeling en onderzoek. Op de site staan nieuwsberichten, rapporten, evenementen, samenvattingen en resultaten van onderzoek. Vakinhoudelijke medewerkers van het Diabetes Fonds en de NDF verzamelen relevante informatie over diabetes en zetten deze op de website. Het doel van DiabetesDossiers is dat bijvoorbeeld een internist meteen ziet dat een nieuw middel op de markt komt, een praktijkondersteuner dat een nieuw online hulpprogramma beschikbaar is en een diëtist dat er een nieuwe voedingsrichtlijn is. Zij kunnen vervolgens hun patiënten optimaal informeren over de nieuwste kennis op diabetesgebied.
Inge de Weerdt, directeur van de NDF: “Het aantal mensen met diabetes in Nederland groeit met 71.000 per jaar. Bovendien krijgen mensen gemiddeld op steeds jongere leeftijd diabetes. Willen we deze toename indammen, dan zijn preventie en goede zorg noodzakelijk. Inzicht hebben in succesvolle leefstijlinterventies, actuele ontwikkelingen, diverse behandelingen én het delen hiervan via DiabetesDossiers, zijn waardevol voor de zorgprofessional.” Dries Hettinga, hoofd Kennis & Onderzoek van het Diabetes Fonds: “Er wordt veel onderzoek gedaan, daar komt veel kennis uit voort en daarvan komt te weinig bij zorgverleners terecht. Zij moeten doelgericht hun praktische informatie kunnen vinden. Het Diabetes Fonds financiert onderzoek met als doel een goede behandeling voor mensen met diabetes. Daarom willen we helpen de opgedane kennis naar de praktijk te brengen.”
Nederland telt naar schatting 1 miljoen mensen met diabetes.
En elk jaar komen er 70.000 mensen met diabetes bij. 250.000 mensen hebben diabetes, maar weten dit zelf niet. En 750.000 mensen in ons land lopen veel risico om binnenkort diabetes te krijgen. Diabetes komt 3 tot 6 keer zoveel voor bij mensen van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse afkomst. Mensen van Hindoestaans-Surinaamse afkomt hebben een nog groter risico. Vrouwen lopen meer risico dan mannen.
Van de Nederlanders met diabetes heeft 85-90% type 2 diabetes. De meesten zijn van middelbare of oudere leeftijd, maar de laatste jaren komt type 2 diabetes ook steeds meer bij jongere mensen en zelfs bij kinderen voor.
In de hele wereld is diabetes een groeiend probleem. Nu hebben 246 miljoen mensen diabetes. Bijna de helft is tussen de 40 en 59 jaar. De meesten hebben type 2 diabetes. Als dit zo doorgaat, hebben over 20 jaar 380 miljoen mensen diabetes.
Over Diabetes
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Diabetesvereniging Nederland via www.dvn.nl of 033-4630566.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Diabetes in Nederland Tags:Diabetes in Nederland
Wat is diabetes?
Wat is diabetes?
Diabetes,een chronische ziekte
Wie diabetes heeft, komt daar niet meer van af. Het is een chronische ziekte. Suiker speelt hierin een belangrijke rol. Suiker, ofwel glucose, is de energiebron voor onze lichaamscellen. Insuline maakt de cellen open zodat glucose naar binnen kan. Bij diabetes kan de glucose niet in de cellen komen omdat het lichaam onvoldoende insuline maakt. Gelukkig zijn er medicijnen die insuline kunnen helpen. En als het lichaam helemaal geen insuline meer maakt, krijgt iemand insuline-injecties. Het lukt tegenwoordig steeds beter om diabetes goed te behandelen.
Maar het blijft een ingrijpende ziekte. Iemand met diabetes moet erg letten op wat hij eet en denken aan zijn medicijnen of zichzelf insuline geven. Ook geeft diabetes meer kans op ziekten van het hart, de nieren en andere vervelende aandoeningen, zoals slecht genezende wonden.
Diabetes type 1 en 2 Er zijn twee soorten diabetes: type 1 en type 2.
Bij type 1 diabetes maakt het lichaam helemaal geen insuline meer. Het eigen lichaam heeft namelijk de cellen die insuline maken, kapot gemaakt. Waarom dat gebeurt, is nog niet duidelijk. De ziekte kan op alle leeftijden ontstaan, maar de meeste mensen met type 1 diabetes krijgen het op jonge leeftijd en is niet gerelateerd aan de leefstijl.
Type 1 diabetes is meestal te herkennen aan de volgende klachten:
Vaak dorst en veel plassen
Afvallen zonder dat daar een reden voor is
Ziek en beroerd voelen
Constant hongergevoel
Wazig zien
Type 2 diabetes maakt het lichaam minder gevoelig voor insuline. Er wordt ook minder insuline aangemaakt dan nodig is. Vroeger kwam type 2 diabetes vooral voor bij oudere mensen. Daarom werd het 'ouderdomssuiker’genoemd. Maar tegenwoordig krijgen mensen op steeds jongere leeftijd type 2 diabetes. Dit heeft te maken met onze manier van leven: te veel, te zoet en te vet eten en weinig bewegen.
Type 2 Diabetes is de meest voorkomende vorm van diabetes. De symptomen van dit type diabetes zijn vaak vaag of afwezig. Doordat de klachten moeilijk te herkennen zijn lopen veel mensen ongemerkt jarenlang rond met diabetes. Eén of meer van de volgende klachten kunnen wijzen op type 2 diabetes:
Vaak dorst en veel plassen
Vermoeidheid
Oogklachten, zoals rode en branderige ogen, wazig zien, dubbel zien of slecht zien
Slecht genezende wondjes
Kortademigheid of pijn in de benen bij het lopen
Vaak terugkerende infecties
Suikerziekte, ouderdomssuiker, zwangerschapssuiker Vroeger werd diabetes bijna altijd suikerziekte genoemd. ‘Diabetes’ komt uit het Latijn. En betekent ‘zoet’.
Suikerziekte en diabetes zijn twee woorden voor dezelfde ziekte. Maar tegenwoordig spreken we vaker van diabetes. Ook wordt vaker duidelijk onderscheid gemaakt tussen beide vormen van diabetes: type 1 en type 2. Wat vroeger ‘ouderdomssuiker’ werd genoemd, heet nu type 2 diabetes.
Er bestaat nóg een vorm van diabetes: zwangerschapssuiker of zwangerschapsdiabetes. Dat is een voorbijgaande vorm van diabetes van die 1 op 20 vrouwen tijdens de zwangerschap krijgt. Dat heeft te maken met hormonen. Zwangerschapsdiabetes gaat na de bevalling over.
'Het verlangen om medicijnen in te nemen is misschien het belangrijkste verschilpunt tussen de mens en het dier.' (Sir William Osler (1849-1919))
Blijf altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op KimTube.nl. Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe filmpjes van Kim en haar geile vriendinnen online zijn!
klik Gratis Kim Holland Film en vul jouw email-adres in en je krijgt een gratis Kim Holland film kado!