400 g kabeljauw
8 grote tomaten in plakjes of 20 kerstomaatjes
12 zwarte olijven, gehalveerd
Paprikapoeder en knoflookzout
1 eetlepel olijfolie
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
Citroensap
Extra olijfolie om de kabeljauw in te smeren
1) Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenvaste schaal lichtjes in.
2) Leg de tomaten en de olijven in laagjes in de schaal en bestrooi ze met paprikapoeder en knoflookzout.
3) Sprenkel de olijfolie over de tomaten en olijven en bak deze ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot de tomaten zacht maar niet papperig zijn.
4) Bestrijk de kabeljauw met olijfolie en druppel er citroensap op. Leg de vis op een voorverwarmd rooster en grill hem in ca. 10-12 min. goudbruin en gaar, halverwege voorzichtig omdraaien.
5) Dien de kabeljauw samen met de tomatensalade op en garneer met de lente-uitjes.