4 middelgrote tongscharren
4 sneden volkorenbrood
2 aubergines
2 venkelknollen
2 courgettes
2 tomaten
2 teentjes knoflook
1 citroen
enkele takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
200 mL droge witte wijn
1 eetlepel venkelzaad
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
1) Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de groenten en snij ze in grove stukken. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Pers de knoflook over de groenten en verdeel er de tijm en rozemarijn over. Zet 40 minuten in de oven. Schep af en toe om.
2) Vet na ongeveer de helft van de baktijd een andere ovenschaal in. Leg de vis erin en kruid met peper en zout. Kneus de venkelzaadjes en strooi over de vis. Snij de citroen in plakken en leg op elke vis 2 plakjes. Schenk er de witte wijn over en bak de vis ongeveer 15 minuten mee in de oven.
3) Serveer de tongschar met de Provençaalse groenten. Dien op met een sneetje brood per persoon.