Onder invloed van de, te vroeg overleden peetvader der Belgische geuze, Armand Debelder in zijn authentieke lambiekbrouwerij/geuzestekerij te Beersel. Deze 'Oude Kriek' ontstaat door rijping met in lambiek gemacereerde krieken waarbij zowel het vruchtvlees als de pitten worden gebruikt. Deze smaakzoektocht proces duurt een 8-tal maanden. Na het bottelen vertoefd het nog een viertal maanden in afzondering om de bevruchting der spontane gisting te voltrekken. Hierbij worden een geen smaak- zoet- of kleurstoffen gebruikt. Het is dan ook een frisse, natuurlijke dorstlesser.
Proefkotje: Rood koperkleurig met geringe witte schuimkraag en zeer matige carbonatatie. In het aroma komt de zoet gevooisde kriekaanvoer samen met de wilde gist onmiddellijk overheersend. Deze is dan ook terug te vinden in het zacht ure mondgevoel en het verblijf in de eikenhouten vaten ook zijn smaakje aflevert. De droge zure krieken afdronk is dan ook van het zelfde gehalte al voel je hier plots een aangename alcoholwarmte aankomen. Heerlijk abieritief.
3 Fonteinen, Molenstraat 47, Lot-Beersel - 02 306 71 03 - info@3fonteinen.be
|