Met als oorzaak de pandemie vanCovid-19 waarbij het Mexicaanse bier Corona zijn opgang maakte en een bijna gelijkaardig bier kwam bij de Franse Brasserie Fisher (Heineken) te Schiltighem nabij Frankfurt en later (1912) ook bij het Nederlandse Heineken te Zoeterwoude op de markt kwam. Ook Brouwerij Esperance, de Franse afdeling van AB InBev brouwde het met goed resultaat. Het verschil is dat Desperados met gerst en Corona met mais worden gebrouwen. Bij Heineken wordt een druppel (0,1%) tequila-aroma (Agave) toegevoegd die de zoete smaak bevorderd. Inmiddels wordt het in meer dan 50 landen verkocht. Net zoals bij het Corona bier werd een stukje citroen aangeraden of limoen in de hals gestopt om een verfrissend effect bij te stellen maar eigenlijk bedoeld om de vliegen af te houden. Deze bieren worden dan ook meestal uit de fles gedronken. De proefbevindingen werden gedaan door de BPC 't Plakkerke Roeselare.
Proefkotje: Helder goudgeel van kleur met witte schuimkraag en matige carbonatatie. Onaangenaam en zoetig moutaroma, fruitig (appel) en toch fris aanvoelend maar met iets teveel nadruk op de toegevoegde tequila. Het mondgevoel heeft een iets wrange smaak waarschijnlijk ook veroorzaakt door een teveel aan Koriander en de sterkte van de Algarve. Met weing overtuiging werd het vervolgd tot aan een weinig zeggende, zurige afdronk. Fris zomerbier maar niet voor de echte bierliefhebbers.
Heineken Zoeterwoude, Desperado Consumentenservice, antwoordnummer 19092, VD Zoeterwoude (Nl) - 0800 235 24 37 - 0800 022 77 89 - info.experiance@heineken.com
|