Onder de noemer 'Durf proeven, leer genieten' bracht ridder-brouwer Jef Pirens in opdracht van het gewezen Thais restaurant 'Kai Fa' te Emelgem een uniek stukje receptuur tot leven. Een kruidige, zacht pikante tripel (8 %) met gebruik van Galanga (Laos), een Thaise gember als belangrijkste ingrediënt. Galanga betekend in Thais dialect 'blanke buitenlander' wat meteen verwijst naar deze lekkere, gezonde tripel met Thaise twist. Door de vele vraag werd Farang opgenomen tot het algemeen gamma in proefestaminet The Mash.
Wacho's Proefkotje: Wazig licht oranje van kleur met mooie witte schuimkraag en sprankelende carbonatie. Een aroma van fruitig (abrikoos) en peperachtig (gember) moutigheid waarin de plaatselijke gist zijn aandeel opeist. Een stevig mondgevoel, zoetig aanvoelende moutbitterheid met vooral een subtiel aanvoelde kruidige galanga en een zachte alcoholwarmte en uitvloeit op een korte, licht bittere milde afdronk.
brouwerij D'Oude Maalderij/The Mash, Ardooisestraat 130 Izegem (Emelgem) - 0486 69 0 34 - doudemaalderij@hotmail.com - https://doudemaalderij.com
|