Dit paradepaardje van de Waalse brouwerij kwam reeds in 1933 uit de ketels in Pipaix, toen onder de naam 'Bush Beer' en dus een de oudste craftbieren van ons land. Bijna 250 jaar later werd de geschiedenis herschreven. Ondanks de technische vooruitgang werd geprobeerd het bij de originele versie te houden Zijn befaamde bitterness en typische Bush kleur wordt veroorzaakt door vakkundig gebruik van de originele plaatselijk huisgist en zeer zorgvuldig uitgezochte karamelmout. Momenteel wordt er tot zes weken gelagerd.
PROEFKOTJE: Helder donkeramber met mooie crèmekleurige schuimkraag en pittige carbonatatie. Een zoet aanvoelend aroma et een blik naar de snoepjes en de alcoholwarmte hier al een rol speelt. Het mondgevoel is niet al te bitter en laat je mild zoetig en karamelachtig meevoeren naar een karaktervolle afdronk met alcoholwarmte, chocoladebitterheid met lichte kruiding. Stevig degustatiebier.
Brasserie Dubuisson, Chaussée de Mons, Pipaix - info@dubuisson.com - 069 67 22 22 - http://www.dubuisson.com
|