Ergens ontdekt tussen de enorme lading wilde gistbieren bij Bierhalle Deconinck Vichte her bier wordt gebrouwen met gerst- en tarwemout op basis van hun plaatselijke lambiek (15%) met toevoeging aromaten van verschillende appelsoorten, natuurlijke suikers en ander zoetstoffen en ongeveer 1 jaar in eikenhouten foeders. Lindemans, bekend om hun zoet gevooisde fruitbieren hebben dan toch enkele uitzonderlijk lambiekwaardige recepturen in aanbieding waar ze in en rond het Pajottenland trots op zijn.
PROEFKOTJE: Wazig geelblond met weinig tot snel verdwijnende witte schuimkraag en pittige carbonatatie. Een zacht citroenzurig aroma met natuurlijk een overwicht van groene appels meer ook al een beetje aandacht voor de aanwezige Brettvorming. Een tamelijk licht drinkbaar mondgevoel, fris en fruitig, maar hier is de periode in de foeders niet te herkennen. Het verhaal eindigt toch wel met een iets te zoeterige afdronk.
Brouwerij Lindemans, Lennikstraat 1479, Vlezenbeek - info@lindemans.be - 02/569 03 90 - www;lindemans.be
|