Gevonden in de hele rij speciale bieren van buur 't Verzet in Bierhalle Deconinck Vichte. De meeste brouwers weten dat bij het brouwproces de verbranding van het wort ongeveer 1,5 uur kan duren. In Anzegem hebben de brouwers er kooktijd van 16 uur ven gemaakt. Bij deze speciale chemische reactie (Maillard) wordt er waarschijnlijk aroma en smaakaanpassingen gebeuren. Het bier werd daarna nog met een rijpingskuur van een 10-tal maanden in een van de plaatselijke foeders ondergebracht waardoor een aangenaam karakter is ontstaan.
PROEFKOTJE: Robijnkleurig met licht beige schuimkraag en voldoende carbonatatie. Fruitig (kers) moutaroma met een melkzurige aanbieding waarbij het verblijf in de vaten zijn vinious gehalte mee brengt. In een stevig mondgevoel herken je ook hier de foederzurigheid die een frisse moutbitterheid overstijgt en met een soort wijnachtige chocolade toets naar een droge, melkzurige lange afdronk glijdt. Een zeer geslaagde opzet van dit uniek zetelbier.
Brouwerij 't Verzet, Grote Leiestraat 117, Anzegem - info@brouwerijtverzet.be - 0470/17 06 34 - http://www.brouwerijtverzet.be
|