Meegebracht tijdens een rooftocht unieke bieren bij Bierhalle Deconinck Vichte. Brouwkrakers Yvan De Baets en Bernrd Leboucq hebben zich nu ook gewaagd aan een coupage om verschillende bieren te besmetten met Brettanomyces en melkzuurbacteriën. Na een jaar rust in goed gekozen wijnvaten kwam er een lekker Vlaams roodbruin type (à la Rodenbach) te voorschijn. Het ideale compromis tussen complex en verfrissend bier.
PROEFKOTJE: Donkerbruine kleur met mooie, vaste beige schuimkraag en weinig carbonatatie. In het fruitgevoelig moutaroma krijgt het melkzurige zachtjes de overhand waarbij het verblijf in de foeders haar gevolgen positief laat voelen. In de smaak is er mooi evenwicht met het houtgevoel en de veroorzaakte zurigheid waarbij de aangename moutbitterheid met het door de gisting veroorzaakte fruitigheid zich laat meeglijden naar en je verder begeleidt tot een wijnvatachtige, droge melkzurige afdronk. Zeer lekker als begeleider bij wilde vleesgerechten maar ook als degustief te schenken en te genieten.
Brasserie de la Senne, Chaussée de Gand 565 Brussel - info@brasseriedelasenne.be - 02/465 07 51 - www.brasseriedelasenne.be
|