Meegekregen door Melissa Dhooge van Bierhalle Deconinck Vichte. De veranderende alcoholconsumptie noodzaakt de brouwers naar andere mogelijkheden te zoeken. Een van de ophefmakende marketing types is de cannabis- of wietbieren waarmee ze vooral de jeugd proberen in te palmen. Er wordt geen gebruik gemaakt van de verboden THC in het produkt maar met een soort extract van een licht kruidig henneparoma. Deze receptuur werd aangemaakt door brouwmeester Dirk De Meester op vraag van het beroemde Canna House Brussel met inbreng gemaakt van de hopsoorten Citra, Mosaic en Simco. Tevens zal een toetsje terpentenen van Gipsy Haze (zonder THC) voor een unieke smaakbeleving kunnen zorgen.
PROEFKOTJE: Licht amberkleurig met een degelijk moutaroma waarin ergens een leuk stukje hoppigheid verscholen zit samen met een bijzonder kruidig geven en er reeds een alcoholwarmte te bespeuren valt ondanks de lage aanwijzing en zich verder in de smaak meevoert. Een aangenaam mondgevoel waarin naast de speciale kruidgheid voldoende hopbitterheid aanwezig is en je meevoert naar een droge zoetbittre afdronk waar de kruidigheid zich een tijdje laat voelen. Om mee uit te pakken of feestjes maar tevens als foodpairing een leuk gegeven is.
Brouwerij De Meester, Steenbrugstraat 187, Stasegem (Harrelbeke) - info@brouwerij-demeester.com - 056/903 803 - 0468/14 36 80 - www.brouwerij-demeester.be
Canna House, Stoofstraat 25, Brussel - contact@cannahouse.be - 0488/89 04 29 - http://www.cannahouse.be
|