Geproefd tijdens Zythos Bierfestival 2019 en meegenomen uit het grote gamma lambiekachtigen na bezoek aan Bierhalle Deconinck Vichte. Jozef Van Bosstraeten en Jo Panneels (Stijn Ecker eruit gestapt en vervangen door Jo Van Aert) waren al een tijd onder invloed van de wilde gisting toen ze besloten om in de kelder van voormalig compaan Jeroen 'Peloese' Van Lier oude geuze en oude kriek te maken Deze wordt met eigen lambiek's gegist om verder te ontwikkelen in houten wijnvaten van Domaine de la Douaix van de Dworpenaar Mark Moustie . Na veel geleuter en getest en de zoektocht naar de juiste wort kwamen de foeders terecht bij Jo Van Aert (Belgoo) waardoor ze in de Fabriekstraat te Ruisbroek een 75-tal foeders mochten opslaan (vandaar de naam LambiekFabriek).
PROEFKOTJE: Helder goudkleurig met weinig of geen schuimkraag en milde carbonatatie. Het aroma is dan ook uitgesproken brettanomyces met een lichte invloed van de frisse, fruitige citrustoets en een gedachte aan de houten foeders. Een zacht bitter mondgevoel waarin het zurig karakter zich langzaam ontplooid en naar het einde toe de melkzurige maar snel verdwijnende afdronk getuigt van een voorbeeldige instapgeuze.
Lambiekfabriek, George Wittouckstraat 61, Sint Pieters Leeuw - info@lambiekfabriek.be
|