Aangeboden door Patrick Hazelaars, uitbater van het bekende gelijknamige Bier- en Brouwcafé te Koersel. als aanbeveling bij hun deelname aan de Oostendse Bierjutterij 2019 aan de stand van Vital Claes en Mary-Roze Kelchtermans. Voor deze aflevering werd gezocht naar selectieve donkere mouten en even donkere kadijsuikers om het geheel zijn donkere, warme kleur te schenken en de smaak vooral het perfectie en typerende koffie- en carameltoets te verzekeren. Leuk bier tijdens een stevige maaltijd.
PROEFKOTJE: Tamelijk helder donkerbruine kleur maat toch een robijnrood tintje. Een romige beige schuimktaag en pittige carbonatatie. De licht geroosterde karamelmout wordt gestuurd door een gevoel van kandijsuiket waarin een kruidige werking het geheel versiert (kruidnagel?). De zoet aanvoelende smaak waarbij het moutige haar bitterheid wegschenkt en er een milde alcoholwarmte optreed. Het fruitige deel (banaan, perzik) dwarelt naar een zacht geroosterde moutbiitterheid in een smakelijke afdronk.
Brouw- en biercafé REmise 56 (Grand Café), AlbertI laan 56, Koersel (Beringen) - 011/18 31 33 - info@remise56.be - www;remise56.be
|