Een van de vele mogelijkheden bij Bierhalle Deconinck Vichte. Dit stevig (erkent) abdijbier van 10% gebrouwen in de abdijbrouwerij met toevoeging van Tsjechische en Duitse gerstemouten naar aloude traditie. wist-je-dat-je; De Triple Val-Dieu werd ooit gebrouwen (jaren 80) in de ketels van Brouwerij Van Honsebrouck Ingelmunster.
PROEFKOTJE: Donker bruin van kleur met romige beige schuimkraag die snel weg vloeit en een matige carbonatatie. Er zeer complex aroma met vooral een karamelmoutbitterheid in aanbieding die meteen een kruidig en zoetig mondgevoel brengt. In de smaak de traditionele chocolade en fruitighid (pruimen, sinaasappelzeste) waarbij, naar het einde toe een sublieme alcoholwarmte de gevoelens aanwakkert waarna afscheid neemt met een droge, hopbittere lange afdronk. Heerlijk degustief of begeleider bij de maaltijd.
Abbaye Val-Dieu, Val-Dieu 225, Aubel - 087/68 75 87 - info@val-dieu.com - http://www.val-dieu.com - Vertegenwoordiger Vlaanderen Thomas Schrauwen 0496/56 91 39 - thomas@val-dieu.com
|