De 'Keuze van Mel' in BierBrief 375 is met dit donker winterbier een uitkijk naar de komende winterperioden. Opwarmende trofee in de kast van Duvel-Moortgat. Deze zogenaamde barley-wine werd aangemaakt met bruine suiker en toevoeging van tijm en curaçuo. Op het etiket staan twee kabouters (krasnaludeks) met hop en gerst op hun rug, zich warmend aan een lekker vuurtje. De inspiratie voor de naam kwam van Alain Fisette, een Canadese brouwer (Québec) en verwijzend naar 'nice Chouffe' afgeleid van 'ice Chouffe' naar analogie met andere ijsbieren. Een seizoenbier dat zich in de bierwinkels bevindt van halweg oktober tot eind februari.
PROEFKOTJE: Een glinsterend rood-bruine kleur met romige licht beige schuimkraag en voldoende carbonatie. Een fruitig moutaroma geurend naar bruine suiker en karamel en in de achtergrond wat hoppige kruidigheid ondermeer koriander en curaçao die zich ook in de licht-bittere smaak bevindt en naar het einde toe zijn winterse alcoholwarmte meegeeft in een zachte lichtbittere afdronk.
Brasserie d'Achouffe, Achouffe 32, Wibrin - Tel: 061/28 81 47 - mail: info@achouffe.be - site: www.achouffe.be/nl
GPS: 50° 09° 04° N - 5° 44' 73" - voor bezoek mail onthaal: visitebrasserie@achouffe.be
|