Batch 6, gebrouwen in februari 2014 en lekker van genoten in de kasteelhalle tijdens Horeca Expo samen met Frédéric Boulez, commercieel manager bij Brouwerij Van Honsebrouck. Tijdens het brouwproces werden de befaamde rode Ablacinska krieken mèt pit enkele maanden getrokken in de gueuze Fond Tradition. Zeer lekker abieritief en eentje om gezellig van te genieten.
PROEFKOTJE: Robijnkleurig met fijne roze schuimkraag en een zachte carbonatie. Zoet kersenaroma met een heerlijke citrustoets en de moutere geur bij het aanwezige melkzuur. Een fris en fruitig mondgevoel waarin ook hier het melkzurige nadrukkelijk aanwezig is en goed in balans met de smaak van ingelegde krieken. De afdronk is een lekkere droge en fruitige moutbitterheid met een gedempt lambiekgevoel in de keel.
Brouwerij Van Honsebrouck, Oostrozebekestraat 43, Ingelmunster - Tel: 051/33 51 60 - mail: info@vanhonsebrouck.be - Web: www.vanhonsebrouck.be
|