Hopelijk genieten jullie van de reportage's op deze blog,indien er vragen zijn kan je deze gerust stellen via e- mail bedankt voor het bezoekje vriendelijke groetjes Goethals Bianca
Gezellige cafétjes met een grote keuze aan Belgische streekbieren
Ons bier vooraadje
Op deze site maakt de gemeente Bredene wat reclame over de blog, waarvoor onze dank.
Goddelijke drank
24-03-2009
Boekrijden:Het Labyrint
In het kleine toeristische plaatsje Kemmel in de Vlaamse Westhoek is Herberg Het Labyrint gelegen. De eigenaars zijn enthousiaste verzamelaars van aan labyrinten en doolhoven gerelateerde zaken. Zo leren we binnen dat er begin 20ste eeuw ook al een doolhof was in Kemmel, toen bij het kasteel. Tegenwoordig ligt 'het' labyrint van Kemmel achter de herberg; het is een langwerpig ontwerp, uitgevoerd in haagbeuk. Op de binnenplaats is het goed toeven met een Belgisch bier, verlevendigd met kreten van verdwaalde dolers.Dolen door kunst,humor en verleden.In alle ruimtes van Het Labyrint,aan de muren en in de kijkkasten zijn er spellen en speelgoed te zien.In de tuin van het vroegere hotel werd een doolhof aangelegd.op de eerste verdieping is een kunstgalerie ondergebracht.Op de binnenkoer is er ook een knus zitzaaltje en een boltrog.Naast Het Labyrint vind je nu ook een gezellige 'krinkeldewinkel' met spellen,speelspullen en streeksouvenirs.
Themacafé met spellen Het Labyrint Dries 29 8956 Kemmel(Heuvelland) Tel:057/44.65.81 www.hetlabyrint.be
Dit weekend trokken we richting Heuvelland met ons boek.Waar we enkele cafétjes bezochten met een rijk historisch verleden.Als eerste cafétje bezochten we 'de tere plekke'in Dranouter. In Dranouter begon het een beetje in de sfeer van het jaarlijkse folkfestival. Al jaren zijn er de referentiecafés onder andere De Tere Plekke . Dit café beschrijft de sfeer van het huis van weleer: "De bierenwalm van de grondwerkers in hun van zweet doordrongen geribd fluwelen werkkledij, sabbelend op het chikske van hun stinkende, zelfgemaakte sigaretten. Deze geur van de sigarettenrook waarvan gordijnen, deuren, muren, planchée en slaapkamers doordrongen waren, en die 's avonds onze vermoeide kinderogen prikte en deed tranen, de zure geur van de ijzeren emmer met bierklikskes, de geur van belegen schotelvodden, de geur van de zwartgeteerde pissijn op de koer, de geur van de lege snuifdozen die we kregen van vrouwen met gaten in de rond hun benen gedraaide nylonkousen, de straffe haksmeten uit mémé's schortezak, het Frans brood met een export dat we samen om vier uur aten." Misschien wel wat overdreven, maar toch mooi gezegd. In het Frans klinkt dat dan: "Une 'Tere Plekke' est très personnelle, et différente pour chacun, bien que nous ayons tous la même 'Tere Plekke' entre les deux gros orteils". Prachtig cafétje met vriendelijk onthaal en bediening.Zeker een bezoekje waard.
Brasserie De tere plekke Koudekotstraat 21 8950 Dranouter Tel:057/44.65.67 www.estaminetdunord.fr
Vorige zaterdag trokken we nog eens met 'ons boek' op boekrijders tocht.We waren toch in de buurt van Beselare en we brachten een bezoekje aan landelijk café,eethuis 'De Reutel'.Gelegen aan de rand van het Polygoonbos waar ooit het Steenuilbos was.De legende wilde dat er ooit een heks in woonde namelijk Sefa Bubbels.Vandaar ook de bijnaam van Beselare als heksendorp.In de Reutel heb je de keuze uit een 80 tal streekbiertjes.We dronken onder andere een Beselaars Heksenbiertje(6,5%)(gebrouwen door brouwerij Van Eecke) .Specialiteit van het huis is spaghetti en 'een schelle van de zeuge'.In de zomer kan je genieten op het ruime terras,van de vele wandelaars en fietsers.Ook komen er veel Britse toeristen langs die de Britse begraafplaatsen zoals Tyne Cot Cemetery bezoeken.Ook even vermelden dat de Reutel alle dagen open is vanaf 11u.
Landelijk café De Reutel Reutelhoekstraat 17 8980 Beselare-Zonnebeke 057/46.79.77 0476/33.98.73
Voor de 6e maal zette het Zythos Bierfestival dit weekend op voorbeeldige wijze de traditie van De 24 uur van het Belgische bier voort.Deze vond wederom plaats in de stadsfeestzaal van Sint-Niklaas. Veel liefhebbers van het Belgisch bier konden weer volop genieten van de vele smakelijke, maar vooral nieuwe bieren, die het Belgische bierlandschap hebben verrijkt. De binnen-en talrijke buitenlandse bezoekers konden uit ruim 200 bieren van meer dan 60 grote en kleine brouwerijen kiezen.Enkele bekende en minder bekende kleine brouwerijen grepen de kans zich te manifesteren met mooie, uitgebalanceerde speciaalbieren, zoals brouwerij De Dolle Brouwers(Cosmos Porter),brouwerij De Glazen Toren (Saison dErpe-Mere en Cuvée Angelique), brouwerij Sint- Canarus (Maagd van Gottem), brouwerij De Leite(Bon Homme),brouwerij Achilles(Serafijn blond en Serafijn Grand Cru), om er een paar te noemen. Naast de vele kleine brouwerijen waren ook bierfirmas als ondermeer Guldenboot (Leireken Wilde vruchten), Slaapmutske(Slaapmustke Bio Tripel),Dilewyns (Vicaris Generaal) vertegenwoordigd, die hun bieren bij bestaande brouwerijen laten brouwen.Er was weer zoveel keus wat biertypen betreft, dat iedere bierliefhebber zijn smaakervaringen heeft kunnen verrijken. Ook de hongeren konden zich uitgebreid de maag laten vullen door de talrijke (fast) food/snacks standen.Volgend jaar vindt dit unieke bierfestival plaats op zaterdag 6 maart en zondag 7 maart voor de laatste maal in de stadsfeestzaal van St. Niklaas (op wandelafstand van het station).Vanaf 2011 zal uitgeweken worden naar de nieuwe stadsfeestzaal aan de andere kant van het station.Op dezelfde wandelafstand.
Voor de 2e maal werd het pré-ZBF festival georganiseerd in brouwerij Alvinne in Heule.Het festivalletje is een voorloper van het grote Zythos bierfestival in St-Niklaas.Een leuk initiatief dat tal van buitenlandse gasten aantrekt.Wij besloten een bezoekje te brengen op donderdagavond.Dat werd ons aangeraden want,op vrijdag zou je over de koppen kunnen lopen werd ons gezegd.Dit jaar werd gekozen om samen te werken met 3 verschillende brouwerijen namelijk Brouwerij de Molen uit Nederland, De Struise brouwersen Pipeworks Brewing Co(U.S.A)Deze samenwerking heeft tot verassende brouwsels geleid(Black Damnation,Pipedream,Keralensis,Xenophon's Wine)Je had een keuze uit meer dan 30 biertjes waarvan enkele heel exclusieve brouwsels.Ook de hongerigen werden niet vergeten,alle gerechten werden bereid met de bieren van de aanwezige brouwerijen.Ook alle brouwers waren aanwezig zodat als je vragen had bij een biertje deze zonder probleem beantwoord werden.Het werd een leuke avond waar tal van contacten werden gelegd,waar natuurlijk ook bekende gezichten uit de 'bierwereld' aanwezig waren.Op naar de 3e editie die doorgaat op 4 en 5 maart 2010.Noteer dat alvast maar in jullie agenda.Hieronder de lijst met de bieren die konden geproefd worden:
Podge Bourgogne Barrel Oak Aged special Burgundian Babble Belt Edition -10,5°- (Alvinne) @ Alvinne-stand (bottle) Black Jack -7°- (Real Ale Cask), only on friday from 4 pm till the cask is empty¨ (Struise) @ Struise-stand
Very limited and only to taste when ordering food:
Morpheus AD 1200 -3,5°- (homebrew, middle-age beer, David & Marc, free tasting, for as long as its available)
De Achelse Kluis is een Trappistenabdij aan de Warmbeek.Sinds 1988 wordt in de abdijbrouwerij na een onderbreking van 70 jaar opnieuw het authentieke trappistenbier gebrouwen. De brouwerij is niet te bezichtigen, maar vanuit de herberg van de Kluis zie je de brouwketels en met wat geluk komt Broeder Brouwmeester voorbij terwijl je geniet van zijn werk.Tot voor enkele jaren lag de bierproductie stil indeze abdij op de Nederlandse grens. Maar in 1998werd de authentieke receptuur van Broeder Thomas weer opgevist en vulden de ketels zich opnieuw met bruin en blond trappistenbier. Hoe de broeders erin slagen om zoveel ziel in hun gerstenat te leggen,is een Achels staatsgeheim. De brouwerij blijft daarom verboden terrein voor bezoekers.In de herberg kun je uiteraard nippen van de Achel Trappist, maar ook smullen van versgebak, niet-alcoholisch trappistenijs en een borddampende abdijsoep. Broeder Martinus verkoopt al dit lekkers ook in zijn winkel.Ook kan je in de buurt een gezellige wandeling of fiettocht maken,door de prachtige natuur die de omgeving omringt.
Winkel: di za van 9 12u. en van 12u.30 - 17u. De Kluis 1, 3930 Hamont-Achel (Achel) + 32 11 80 07 60, www.achelsekluis.org 1/11 31/3 van di vr van 10 17u., za zo van 13 17u.
Vrijdag 27 februari ging een topavond worden,we waren afgezakt naar Waregem,meer bepaald op de markt in de bovenzaal van La Corporazione-De Gilde.Professor Denis De Keukeleire(de hopprofessor)professor aan de RUG,zou een biervoordracht geven over bier en gezondheid.Met zijn unieke stijl zou dit een unieke avond worden.Voor wie de professor nog niet kent misschien hier een korte voorstelling:
Prof. De Keukeleire is reeds 35 jaar betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek over hop en bier. Hij was promotor van een 30-tal doctoraatsthesissen en hij publiceerde verscheidene boeken en artikels over hop en bier in de internationale wetenschappelijke literatuur.Prof. De Keukeleire is een wereldbefaamde autoriteit op het gebied van inhoudsstoffen en de toepassingen van hop, niet alleen met betrekking tot bier-eigenschappen, maar ook in verband met gunstige effecten op de gezondheid.Met leuke foto's en anekdotes praatte hij maar liefst 4uur over alles wat met hop,bier en gezondheid te maken had.Ondertussen proefden we een 6 tal biertjes met een hoppig karakter.Ook mocht Hildegard van Ostaden,brouwerij De Leyerth(een oud leerling van de prof)even een woordje uitleg geven over haar biertje Hop-it.De 88!aanwezigen luisterden met veel aandacht naar deze bijzondere professor.Tussen de te proeven biertjes door gaf Geroen Vansteenbrugge op deskundige wijze een woordje uitleg over de bieren die geschonken werden.Ook werd er een quizje gehouden met een 4tal vraagjes waar men een leuke prijs kon mee winnen.Dit was een heel puike organisatie door de Waregemse bierfanaten in samenwerking met bierproefvereniging H.I.C.Deze avond zullen we nog lang herinneren dit was grote klasse.Wat voor een topavond werd voorgesteld werd ook een topavond.
Eén van de beroemdste cafétjes in Brugge is ongetwijfeld streekbier café 't Brugs Beertje.Van heinde en verre komen de klanten.Dit hoor je ongetwijfeld als je aan je tafeltje plaats neemt.Allerlei talen hoor je.Af en toe toch wel 'onze taal'.Het typisch bruin café met talrijke reclames van brouwerijen aan de muur laten je meevoeren naar andere tijden.Iedere keer voor het opengaat om 16u staan er reeds klanten voor de deur om een plaatsje te hebben want binnen het half uur zit 't Brugs Beertje dan ook telkens vol.Waardin Daisy schenkt en tapt met veel passie de biertjes voor de klanten.Je hebt een keuze uit een 300 tal verschillende biertjes met een 5 tal van het vat,dit telkens afwisseldend naarmate het seizoen.En dit al van 1983.Vorig jaar vierde het cafétje nog haar 25-jarig jubileum met een eigen biertje(Brugs Beertje 25)gebrouwen door brouwerij Smisje,en een mini-bier festivalletje.Als je in Brugge bent is dit een must voor elke bierliefhebber.
Streekbiercafé 't Brugs Beertje Kemelstraat 5 8000 Brugge Tel:050/33.96.16 Alle dagen open vanaf 16u,op dinsdag en woensdag gesloten. Tijdens de week open tot 1.00u en in het weekend tot 2.00u.
Tijdens het wandelen in Brugge viel ons oog op een reclame van The beerwall op de gevel van een historisch gebouw toen we in de poort een kijkje namen zagen dat er een winkel gevestigd is.Gespescilaseerd in Belgische artisanale produkten koekjes,chocolade,mosterd,paté en uiteraard bier.Op het gelijkvloers stonden de rekken boordevol lekkers,speciale geschenk verpakkingen,speciale edities,magnum flessen.Door de pijltjes te volgen kom je uit in de 'bierkelder' waar heel veel Belgische biertjes alfabetisch gerangschikt staan.Een prachtig assortiment bieren en glazen.Voor de toerist is dit waarschijnlijk een droom om al dat lekkers te zien.Het is misschien ietwat duurder dan in een gewone bierhandel,maar de keuze is enorm.Door de pijltjes terug te volgen komen we weer bovenaan uit.Die je praktisch door de hal leidt en je ook in oog komt te staan met een 'biermuur' een enorm assortiment Belgisch bieren staan er tentoongesteld achter een glazen wand samen met hun glazen.Prachtig.Op het einde van de muur kom je terecht in een café waar je één van de vele biertjes kan drinken.Zo zie je maar dat een wandelinkje kan leiden tot een verassende ontdekking.
Donderdagavond begaven we ons naar het historische Brugge om terug in het brouwerijverleden te duiken.Meer bepaald in Estaminet 'tHamerken.Na eerst een voorwoord door voorzitter Paul Vanneste, werd er een voordracht gegeven 'Brugge's brouwerijverleden' door 'Dolle brouwer' Kris Herteleer.Dit in samenwerking met Professor Arnoldus Goedbier die alles aan elkaar praate.Het werd een boeiende dia voorstelling met heel wat prachtige dia's van al dan niet nog bestaande brouwerijen.We ontdekken dat in de bloeitijd der Middeleeuwen bij een telling in 1441,binnen de stadsmuren van Brugge 54 brouwerijen waren.Daaronder vielen ook de stadsbrouwerijen waar de gewone man zijn eigen bier kon brouwen.Vanaf de 17de eeuw slonk het bierverbruik drastisch,mede door de ontdekking van de koffie en thee.Voor de éérste wereldoorlog waren dit er nog 31.Om uiteindelijk op heden over te blijen tot 1!Er kwam heel wat volk opdagen in de kelders van brouwerij de Halve Maan.En achteraf werd er nog heel wat gepraat(met een lekker biertje in de hand) met brouwers en ex brouwers en mensen uit allerlei(bier) verenigingen.Een boeiende avond en heel leerzaam,en bewonderswaardig voor al het opzoekingswerk van Kris Herteleer.Ook nog even vermelden de technische ondersteuning door Jean-Pierre Decroos(Gambrinusclub).Een dikke pluim voor dit prachtig initiatief.
Een zondagmiddag bij de Dolle brouwers is altijd een belevenis.Ook nu weer waren talrijke bekende bierfanaten en brouwers aanwezig,van binnen en buitenland.Onder andere Lorenzo Dabove(aka Kuaska)samen met zijn Italiaanse biervrienden Schigi en MicheleWaar we een fles Birra Amiata Marruca(5,6%) van hebben gekregen.De Struise brouwers Carlo en Urbain met hun toekomstige brouwers uit Amerika(Chicago) Devon and Beejay die binnen kort een eigen brouwerij zullen opstarten(Pipeworks brewing Co) die voor een paar maand logeren op de Struise farm en ook helpen brouwen.Deze samenwerking heeft al geleid tot een nieuw biertje namelijk Pipedream deze werd gebrouwen bij brouwerij Alvinne.En kan voor het eerst geproeft worden op het pré-ZBF festival op 5 en 6 maart op de proefzolder in Heule(picobrouwerij Alvinne).Het beloofd een hoppig biertje te worden met Amerikaanse hopsoorten.Ook hebben we kennisgemaakt met Alex Liberati die een biercafé heeft in Rome(www.brasserie420.com ).Waar een uitgebreid assortiment bieren (ook export uit Amerika)kunnen gedronken worden.Zoals je kan zien werd het weer een boeiende namiddag met heel veel bierpraat en lekker biertjes zoals we steeds van de Dolle brouwers gewoon zijn.Ook nog even vermelden dat voor verzamelaars een nieuwe spiegel( 'Dulle Teve') is ontworpen en die binnenkort te koop zal zijn in de brouwerij.Maar deze hebben wij al exclusief in onze woonkamer hangen.
Het wordt steeds moeilijker om iets bij te vinden om de Achouffe verzameling te vervoledigen.Als die gelegenheid zich toch voordoet wachten we natuurlijk niet te lang om de beheerde Chouffe spulletjes te gaan halen,deze maal moesten we in de buurt van Rotterdam zijn om de Achouffe flessen op te halen.Een hele trip natuurlijk maar uiteindelijk wordt je beloond met flessen die je al lang in je bezit wou hebben.Mede dankzij onze Nederlandse Chouffe vriendin Debbie hebben we de flessen kunnen op de kop tikken waarvoor dank.Volgende flessen zijn aan onze collectie toegevoegd:
-Kwelchouffe 1,5l -Chouffe envol 2000 1,5l -N'ice Chouffe 0,75l Limited edition 1998 -Chouffe bok 0,75l Limited edition 1997(Canada) -Chouffe bok 1,5l 1998 -La Chouffe 0,75l special export Taiwan -Kwelchouffe 0,33cl Deze flessen zijn nog allemaal vol,wie weet wordt er wel ééntje opengedaan voor een speciale gelegenheid.
Nu we toch in de buurt van Rotterdam waren besloten we om nog een bezoekje te brengen aan Nederlands beste brouwerij namelijk brouwerij De Molen(www.brouwerijdemolen.nl ).Deze is gelegen in Bodegraven.toepasselijk ook in de historische korenmolen 'De Arkduif ' anno 1697.In het gezellige restaurantje hebben we lekker gegeten en de biertjes(in proefglaasjes) geproeft die van het vat te verkrijgen waren.Deze waren:
Pilz(5%) Engels(4,5%) Molenbier(8%) Winterbock(8,2%) Heen&Weer(9,2%) Hel&Verdoemenis(10,2%) Deze werden telkens op een deskundige manier voorgesteld.De laatste 2 biertjes hebben we niet meer geproeft omdat we nog een heel eind moesten terugrijden maar deze hebben we aangekocht in het winkeltje van de brouwerij.Waar je naast alle bieren van brouwerij de Molen ook nog artisanale produkten en enkele Amerikaanse, Engelse en Belgische biertjes kunnen aangekocht worden.Beslist een aanrader om eens een bezoekje te brengen.Lekker bier,lekker eten en een leuke omgeving.
Brouwerij de Molen Overtocht 43 2411BT Bodegraven Openingsuren:
Dinsdag-Woensdag 12.00 20.00 Donderdag-Zondag 12.00 22.00 Maandag alleen na overleg.
Het nieuws vanmorgen sloeg in als een donderslag bij heldere hemel,Myriam beter gekent als Voske, de echtgenote van William Roelens is heengegaan.
Ver vandaan.... Ver ben je van mijn aardse lichaam vandaan Zacht weet ik je verlicht door dezelfde maan in gedachten roep ik je naam en zie je als helderste ster aan de hemel schitteren staan Ik voel nog steeds de warmte van je hand,fluister jou naam elke keer ik je mis Mijn traan die in een levensboek vol foto's valt, herinneringen die resten als gedachtenis Als de tijdsklok in mijn leven stilvalt,mijn naam tot verleden is geschreven, dan zullen we saam aan de sterrenhemel staan als engelen van het licht in elkaars bestaan.
We zullen je missen lieve Myriam
Hierbij wensen we haar familie,vrienden en William heel veel sterkte toe.
Donderdagavond waren we afgezakt naar Gullegem meer bepaald naar taverne/restaurant 't Rusteel(www.rusteel.be) om de eerste activiteit van 2009 van onze biervereniging H.O.P mee te maken.Meer bepaald brouwer Marc Limet van brouwerij Kerkom kwam uit het 'verre' Limburg om de deskundig uitleg te geven over de 'oude' hoevebrouwerij Kerkom;momenteel worden de biertjes nog gebrouwen bij brouwerij St-Jozef in Opitter.Dit komt omdat de brouwerij momenteel verbouwd wordt en moet voldoen aan de strenge normen van voedselveiligeid en hygiene.Maar binnen 1,5 jaar zou alles moeten afgewerkt zijn en zou er weer volop kunnen gebrouwen worden in prachtige hoeve brouwerij.Uiteraard werd er ook geproefd van de meegebrachte bieren er werd gestart met Bink blond(5,5%)het biertje dat brouwer Marc het liefst lust.Een goed gehopt biertje.Daarna volgde de bruine versie Bink bruin(5,5%) dus.De naam Bink komt trouwens van de spotnaam van de inwoners van Sint-Truiden.Dan proefden we Adelardus dubbel(7%) een bier in feite in opdracht gebrouwen voor de abdij Trudo.Daarna konden we ook nog proeven welke verschillen er waren tussen de Kerkomse Tripel(9%) en Adelardus Tripel(9%).En die waren toch wel duidelijk de Kerkomse tripel had een duidelijker bittere toets.Het was terug een hele boeiende avond met lekkere biertjes en een mooie uitleg.Marc Limet mocht ook nog uit handen van voorzitter Lode Van Biervliet een herdenking ontvangen van de H.O.P-activiteit.HOP naar de volgende activiteit.
Naar aanleiding van onze reis naar Amerika meer bepaald naar California.In april 2009 hebben we een avondje genoten van bepaalde gerechtjes en wijntjes(Redwood Creek Merlot en Copperidge Cabarnet Sauvignon) en bieren uit California High Tide I.P.A(6,5%)Port Brewing en Hop Stoopid Ale(8,2%)Lagunitas,dit om een beetje in de stemming te komen.We hebben ook al enkele dingen besproken wat we graag zouden gaan bezoeken en bezichtigen alsook enkele praktische afspraken om de reis vlot te laten verlopen aankomst en vertrek uren,huren van camper.Het wordt een reis met als doel de plaatselijke brouwerijen(Stone brewery,Alesmith,Lost Abbey.....) te bezoeken maar natuurlijk ook de streek niet vergeten oa Hollywood,Beverly Hills,Malibu....Maar uiteraard komen we daar zeker nog op terug met meer details van de reis.We hebben afgesloten met een Belgisch biertje voor de Amerikaanse markt namelijk Chouffe Houblon(9%).
Zondag laatsleden zijn we nog eens met ons boek op pad geweest en hebben we een bezoekje gebracht aan 'broodherberg' Wijendale wandeling.De naam is inderdaad niet verkeerd gekozen want als je wilt kan je een wandeling maken in het naburige bos en kasteel van Wijnendale.Om daarna een lekker biertje of een 'stuute met boerhespe' of ander beleg te eten.Specialiteit breugelplank en kaasplank.Zoals gezegd is er een schitterende bierkaart,met een 70 tal streekbiertjes.Waaronder het eigen huisbiertje 'Wiendaals Wandelingske' (6,5%)gebrouwen bij brouwerij Vandenbossche.In de zomer kan je rustig vertoeven in de grote tuin aan de rand van het Wijendale bos.In de namiddag kan je ook genieten van heerlijke pannenkoeken(woensdag van 14tot 16u a volonté voor 250),ijscoupes,wafels en een stevige koffie.Een aanrader voor iedereen.
Broodherberg Wijnendale Wandeling Oostendestraat 382 8820 Torhout Tel:050/21.25.66 Open van 11u tot 21u maandag en dinsdag gesloten In juli en augustus enkel dinsdag gesloten
Waar de sterre bleef stille staan,maar beter gezegd waar de tijd bleef stil staan zo kan je het best herberg Drie Koningen omschrijven.Oude geschriften van omstreeks 1654 maken al gewag van deze drankgelegenheid.
De dorpsherberg kreeg in de jaren 80, met Marieke en Omer onder impuls van zoon Etienne en dochter Viviane heel wat bijval, door het serveren van abdijbier vergezeld van een boerebrood en een met de hand gesneden 'schelle' boerehesp. Het interieur bleef authentiek, getuige hiervan het behang, de arduien trap met gesmede leuning naar de hoog-kamer met Boomse tegelvloer, de balkenzolder, de eenvoudig geschilde schouw,.... De zaak is in 2000 overgelaten aan Michel Soensdie de geest en de traditie verder zette en alom goed gekend is door de wielertoeristen, daar de herberg gelegen is op verschillende fietsroutes. Elke 2de vrijdag van de maand komen de 'Drie Koningen-kaarters' samen. Ook kan je iedere 1ste vrijdag van de maand meespelen met het woordspel Kubagram. De herberg was het decor voor de verfilming van de VTM-reeks 'De Kavijaks'.We werden vriendelijk verwelkomt en kregen spontaan een vers gebakken wafel bij ons streekbiertje geserveerd.Niet te versmaden zijn ook de ambachtelijke gedroogde hesp,ambachtelijke kriekentaart,zelfgemaakte chocomousse,porto van het huis.Ook mochten we een kijkje nemen in het fotoboek,tijdens de opnames van de serie 'De Kavijaks'.Een mooie herinnering.Beslist een aanrader als je eens in de buurt bent.
Herberg Drie Koningen Kerkhofstraat 17 8377 Houthave Tel:050/31.40.60 Open van donderdag tot zondag,vanaf 11u30. In juli en augustus ook open op woensdag.
Voor de eerste afspraak van het jaar waren we afgezakt naar 'Sneeuw in de stad' op het marktplein van Nieuwpoort.Daar was het een leuke bedoening een reuze grote sneeuwglijbaan kon de kinderen bekoren.En dit alles onder het goedkeurend oog van reus Jan Turpin.Wat ons meteen opviel wat het challetje van de jeugdbrandweer van Nieuwpoort die voor de gelegenheid het challetje omgedoopt hadden tot 'Achouffe fire house'.Het werd een gezellige avond waar we enkele mede 'bloggers' hebben ontmoet zoals Luc(http://luc-de-pompier.skynetblogs.be/ ),Jessie(http://stressie-jessie.skynetblogs.be/ ) en Patrick(http://denpatten.skynetblogs.be/ ).Neem gerust eens een kijkje op hun blog.Later op de avond speelde er ook nog een bandje(Winkwink) die voor de nodige ambiance zorgde.Wij hebben in ieder geval het nieuwe jaar goed ingezet.En traditie getrouw zullen we ook zeker volgend jaar terug van de partij zijn.
Vanmorgen bracht de postbode ons een Nieuwjaarsgeschenk uit Tustin California.Met veel nieuwsgierigheid openden we de verpakking, maar liefst 6 flessen Amerikaans bier van 6 verschillende brouwerijen en een uniek hemd hebben we gekregen van onze vriend Ed Heethuis.Meer info volgt natuurlijk als we de flesjes proeven.Thx Ed for the wonderfull beers and gift HAPPY NEWYEAR
Biercafé de Kelk uit Brugge organiseerd van 14 december tot 11 januari een mini kerstbier festival niet ver van het station van Brugge meer bepaald in de voormalige lokalen van de zeescouts.Je kunt er proeven van een tiental kerstbiertjes van het vat en een 60 tal bekende en minder bekende kerstbiertjes.Die je tevens ook kan aankopen.Je kan er ook proeven van jenevers,champagne,oesters...Ook was er plaats voorzien om buiten te zitten maar het koude vries weer liet dit niet toe.Aangezien dit nog maar de 1ste editie was,mag men wel stellen dat dit een mooi initiatief is.De organisatoren beloofden voor volgend jaar wat meer publiciteit zodat het misschien wel een schot in de roos zou kunnen worden.Voor wie tijdens de Kerstperiode richting Brugge trekt een bezoekje meer dan waard.