Inhoud blog
  • je waarde blijft
  • zelfwaarde.............pffffffffffffffffffffff
  • return to sender
  • weten-schap als nieuwe religie
  • einstein zweistein dreistein...
    Zoeken in blog

    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
    zelfliefde
    het belangrijkste in je leven!
    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medium Marianne
    Op facebook ben ik geabonneerd op de posts van "Medium Marianne". Nu heb ik wel enige terughoudendheid naar mensen die zichzelf een "medium" noemen, maar zij is echt geweldig. Een aanrader als je een facebook-account hebt! Hieronder een artikel van haar over de spiegel die anderen je voorhouden.

    SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN-DE-WAND…

    De meeste mensen kijken er wel minstens één keer per dag in. Sommige mensen vermijden dat reflecterende glazen venster volledig en sommigen kunnen er geen genoeg van krijgen: spiegels. In een materiële spiegel kijkende, wordt je met jezelf geconfronteerd in al je uiterlijke hoedanigheid. Some people like what they see and others do not. Zelf heb ik een beetje een haat/liefde-verhouding met dit voorwerp. Het ergste is wanneer je onverhoeds een glimp van jezelf opvangt wanneer je daar eigenlijk helemaal niet op ingesteld bent. Op momenten dat je kwetsbaar bent bijvoorbeeld, omdat je net een vervelende situatie achter de rug hebt. Je kunt dan nog wel eens schrikken van die onthutste blik in je ogen, waar je je eigenlijk het liefst voor wilt verschuilen. Anderzijds kun je net denken dat je het helemaal voor elkaar hebt, je hebt een bepaald beeld van jezelf, maar één blik in die spiegel vertelt je toch heel wat anders. Twee beelden die niet met elkaar overheen komen.

    Nu wil ik het niet hebben over tastbare spiegels. Die kent iedereen. Een veel mooier, maar zeker ook angstaanjagender concept, is het in aanraking komen met levende spiegels. Heb je jezelf ooit eens afgevraagd waarom je bepaalde mensen in je leven hebt? Waarom sommige mensen steeds terug op je pad lijken te komen of éénmaal een onuitwisbare indruk achterlaten? Waarom je op sommige mensen zo heftig reageert omdat ze je kwaad maken/irriteren/het slechtste in je naar boven brengen? En dat dat vaak mensen zijn die het juist heel goed met je voor hebben en je met niets anders dan geduld en genegenheid tegemoet komen?
    Ik maakte mezelf graag wijs dat het nooit aan mij lag als ik me dood irriteerde aan bepaalde mensen, onhebbelijk deed als men iets van me vroeg en ongeduldig werd als het kwartje bij de ander niet snel genoeg viel. Dan lagen die personen en ik elkaar blijkbaar niet. Punt uit. Inmiddels zie ik dat wel anders. Ik realiseerde mezelf namelijk ineens dat die mensen mij wel eens iets over mezelf konden vertellen. Dingen over mezelf die ik liever niet onder ogen wil zien, dingen die niet zo fraai zijn om naar te kijken. Want eerlijk zijn naar de ander kan soms al een uitdaging zijn, eerlijk zijn naar jezélf gaat nog een stapje verder. Daar is veel lef en wilskracht voor nodig. Deze mensen hebben een zeer dankbare rol in mijn leven, want zij functioneren als spiegels. Dat kan tijdelijk zijn, of slechts eenmalig, afhankelijk van hoe lang je deze mensen in je leven hebt. Ik zal een paar concrete voorbeelden geven:

    In mijn late tienerjaren leerde ik een jongen kennen die in alle opzichten precies het tegenovergestelde was wat betreft persoonlijkheid, interesses en voorkeuren. Toch konden we het, juist vanwege die verschillen, heel goed met elkaar vinden. Nooit ruzie. Het enige waar ik absoluut niet tegen kon, was dat hij er een houtje van had om ongevraagd, zonder rekening te houden met mijn ‘planning’ met allerlei ideeën en voorstellen op de proppen kwam, vaak letterlijk nog geen vijf minuten van tevoren. Gewoon spontaan. Ik dacht: ‘Snap je dan niet dat ik daar niet op ingesteld ben? Dat kan niet zomaar, daar moeten eerst dingen voor geregeld worden, dat kan niet op stel en sprong.’ En ik dacht dat het aan hem lag, dat hij onberekenbaar en onverschillig was en een keer met zijn beide benen op de grond moest komen. Boy, was I wrong…nu, vijftien jaar later, zijn we naast goede vrienden en kan ik niet anders dan constateren dat hij, onbewust uiteraard, me iets bij probeerde te brengen: ‘laat die schijnveiligheid eens los. Ga iets ondernemen, gewoon spontaan! Zonder er over na te denken, zonder te plannen, gewoon, omdat het kan! Wees niet bang voor het onbekende, kom uit je comfort-zone!’ Uiteraard zag ik deze spiegel pas vele jaren later, toen ik met mijn bewustwordingsproces begon en zaken ineens op hun plaats begonnen te vallen, omdat de ene na de andere spiegel zich aandiende. 

    Spiegels zijn doodeng. Ik heb ze de afgelopen maanden in sneltreinvaart in allerlei vormen op me af zien komen. En vaak wilde ik er niet aan. Het leuke is echter dat ze gewoon terug blijven komen, net zolang totdat jij de kracht en de bereidheid vindt om er een blik in te werpen. En nee, dat is niet leuk. Maar ja, je komt ontzettend veel over jezelf te weten en dat is iets om dankbaar voor te zijn. Mensen spiegelen jouw gedrag, kaatsen het naar je terug en laten je iets zien waarvan jij zou zweren dat je dat niet in je had. Guess again. Ik ben echt geen leuke dingen over mezelf tegengekomen.

    Is er ook nog een lichtpuntje in dit verhaal? Jazeker!

    Want in spiegels durven kijken, je schaduwkant durven erkennen en jezelf onder ogen durven zien lost namelijk allerlei oude trauma’s en opgedane overbodige bagage op. Zodra ik wist waarom ik reageerde zoals ik deed en dat het dus helemaal niet aan die mensen lag, maar aan mezelf, kon ik ermee aan de slag. Situaties leer je herkennen en je durft steeds vaker de keuze te maken om er anders op te reageren dan je voorheen altijd deed. Ga met de ander in gesprek, laat je hart spreken en durf je kwetsbaarheid te tonen. Spreek het hardop tegen iemand uit, dat is heel belangrijk. Dit is een wereld van expressie, wat binnen zit komt aan de buitenkant tot uitdrukking.

    Je reageert niet zomaar op een bepaalde manier op bepaalde mensen, echt niet. Use those tools.

    Wordt degene die je Bent.


    19-01-2014 om 10:43 geschreven door patrice  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de grauwe ouwe gewoonten
    Interessante uitleg waarom wij soms vasthangen aan oude gewoonten.
    Oude gewoonten zijn hier ruim te interpreteren. Het heeft niet alleen te maken met "gehaktballen eten omdat je grootje zo een lekkere gehaktballen kon bakken". Maar ook met denkpatronen die diep ingeslepen zijn omdat ze aanvoelen als een deel van jezelf. Je weet zelfs niet dat je deze denkpatronen hebt, je denkt dat je ze "bent". En dat de anderen het "doen". Dus als je denkpatroon is dat je minderwaardig bent, kan zich dat op twee manieren manifesteren (meestal in combinatie) :
    - je voelt je minderwaardig, je hebt daar echt pijn van, je bent ermee bezig hoe je hiervan af kan geraken enz...
    of
    - je compenseert. Bv. je koopt een grote auto, haalt een diploma, huwt een mooie vrouw enz... niet omwille van die auto/diploma/vrouw maar omwille van het beeld dat je wil dat de buitenwereld van je krijgt. je wil dat mensen naar je opkijken. Er zijn natuurlijk nog legio andere manieren om te compenseren. 

    Mensen die vooral op de eerste manier "minderwaardigheid" beleven, zullen sneller bij zichzelf oorzaken zoeken dan de tweede groep (die minderwaardigheid meer onbewust beleeft). Beiden projecteren hun gevoel van minderwaardigheid op anderen. Bij de eerste groep gaat het dan meer over "hij neemt me niet serieus, ik tel niet mee....". Terwijl de tweede groep dingen zegt als "Voor mij is een minister ook maar gewoon een mens hoor" "JIJ vernedert me".

    De regel is : alles wat onbewust is, is veel krachtiger dan alles wat bewust is. Ik vraag me soms zelfs af of er überhaupt iets ooit helemaal bewust kan zijn, zoveel inpakt heeft het onbewuste op ons. Op ons denken maar ook op onze ervaringen, onze gezondheid, de mensen die we om ons heen verzamelen enz... 

    Mensen die zeggen "ze krijgen me niet klein" "ik laat niet met me sollen" enz... zijn vaak ook mensen die beweren dat ze geen onbewust hebben. Hilarisch toch?  Alsof het hebben van een onbewust één of andere "vieze aandoening" zou zijn. Een aandoening die je niet zomaar vertelt tegen de tramchauffeur. Een soort psychische druiper. 
    "Ik heb geen onbewuste" betekent dan zoveel als "ik heb mezelf helemaal onder controle". Dat zijn het soort mensen die zeggen liever dood te gaan dan af te takelen. Niet omdat ze er zo mee inzitten dat anderen voor hen moeten zorgen (al wordt het wel vaak zo verkocht), maar omdat het idee om afhankelijk te zijn, geen controle meer te hebben, hen met afgrijzen vervult. 

    Je gewoonten loslaten kan je het gevoel geven te desintegreren, uit elkaar te vallen. Hoe meer je je verzet tegen het idee dat je niet alles in handen kan houden, hoe meer kans je hebt op die ongelofelijke angst niet meer te "bestaan" als je dingen anders doet dan dat je ze voorheen gedaan hebt. 

    http://www.youtube.com/watch?v=whpGTz74OFY&list=PLBD8BFA155965E550

    19-01-2014 om 00:00 geschreven door patrice  


    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.louise 2
    in navolging van mijn vorig blogbericht over Louise Hay : een aantal interessante filmpjes om telkens opnieuw naar te luisteren

    16-01-2014 om 21:01 geschreven door patrice  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslaafd aan liefde
    Jan Geurts schreef het prachtige boek "verslaafd aan liefde". Het boek is een echte eye-opener, al werd ik er ook heel erg bang van als het ging over monogamie. Toch kan het feit dat je partner ook met iemand anders naar bed wil, nooit afbreuk doen aan je zelfliefde als je dat zelf niet toelaat. Punt is dat we op dat moment gaan denken "zie je wel ik ben niet goed genoeg". Ja natuurlijk, wij zeggen "die klootzak (of die trut) die heeft me wat aangedaan". Maar in wezen gaat het over ONZE angst, ONS gevoel van afwijzing.

    Onderstaande link geeft een stukje weer van een interview met de auteur, waarover hij het heeft over zelfliefde. En over de reden waarom wij op een bepaald moment gaan denken dat we niet goed genoeg zijn.  Heel mooi!

    https://www.youtube.com/watch?v=vEhsZDCI7cM 

     

    16-01-2014 om 20:25 geschreven door patrice  


    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regelnicht
    Ergens heb ik het gevoel dat dingen zich wel zullen oplossen. Ik bedoel hierbij vooral : dat IK de dingen op de één of andere manier wel zal kunnen oplossen. Met oplossen bedoel ik dan, dat ik kan maken dat dingen zo lopen zoals ik het voor ogen heb. Waarmee ik eigenlijk dus zeg dat ik het vermogen bezit om te oordelen wanneer er iets goed loopt en wanneer niet.

    Vermits iets wat je stoort altijd met jezelf te maken heeft, kan je je al voorstellen dat ik me groen en blauw erger aan dominante regelneven. Stond dat trouwens vermeld in mijn artikel "mens erger je niet"? Vooral als die regelneven hun normen gaan opdringen. Je weet wel, mensen die je een mail sturen met "ik heb gemerkt dat niet iedereen in de straat zijn stoep wekelijks veegt, zullen we elke zaterdag een gezellig ik-veeg-mijn-stoep-moment organiseren?" Waarmee persoon in kwestie dus aangeeft dat het vegen van de stoep "normaal" is en dat het compleet fout loopt als je je stoep niet veegt. Plus gladjes een handige zet pleegt zodat anderen datgene zouden doen wat hij (of zij) verwacht. 

    Maar ook ik heb dus zo mijn truckjes om mensen te laten doen wat ik wil dat ze doen. Ook als ik er eigenlijk helemaal niets mee te maken heb. Dus als het woord "regel-nicht" (als vrouwelijke tegenhanger van regelneef) bestaat, wel : this is me. 

    Nu komt die regelnicht-status me in mijn beroep vrij goed van pas. In mij job is strategisch handelen een belangrijke vaardigheid. Op dat vlak heb ik echter een goede gebruiksaanwijzing vanuit de doelstellingen van onze organisatie: alles wat de rechten schaadt van de zwaksten in de samenleving moet veranderd worden. Beleidsmaker schuiven graag betaalbaarheidsproblemen naar voren als het erover gaat om mensen een mens-waardig inkomen te verschaffen (ongeacht of ze werken of niet). Maar als er geld is voor banken, megaweddes, belastingsvoordelen voor parlementsleden en er tegelijk geen belastingen geïnd wordt op huurinkomsten en grote vermogens, dan is er ook geld voor steuntrekkers, zieken, asielzoeker, sociale woningen en het optrekken van de minimumlonen.  Punt uit. Ik weet wel dat je het anders "moet" bekijken, dat ook arme mensen hun realiteit scheppen en dat beleidsmakers gewoon een product zijn van een collectief denken. Het zou ideaal zijn mocht ik op die manier kunnen werken. Mensen leren om andere denkpatronen te ontwikkelen om zo maatschappelijke veranderingen te realiseren. Alleen is de subsidiegever daar waarschijnlijk niet zo een voorstander van. Onze subsidiegevers houden van tastbare resultaten. Hoeveel mensen heb je bereikt, hoeveel hiervan waren "unieke deelnemer", waren er ook allochtonen en welke percentage stroomde door naar het normale circuit. Voor de subsidiegever is de gesubsidieerde sector een soort "normaal-maker". Denk maar eens aan de eis dat mensen uit een tewerkstellingsproject zouden doorstromen naar het "normaal economisch circuit". Alsof er ook een "abnormaal economisch circuit" zou bestaan. 

    Voor mijn dagelijks leven maak ik voor een groot stuk zelf de "gebruiksaanwijzing" van hoe de dingen zouden moeten lopen. En als er iets niet in dat kader past, zoek ik een manier om het er wél in te laten passen. Dat zorgt ervoor dat ik vrij permanent bezig ben met te bedenken hoe ik ervoor kan zorgen dat een bepaalde situatie ontwikkelt van punt A naar het door mij vooropgestelde punt B. En hiervoor ook allerlei strategieën bedenk. Ik heb ooit een spiegeltje in stickervorm gekregen waarop er geschreven stond "ik ben normaal". Zodat je, als je in de spiegel keek, jezelf en ook die letters zag. Toen begreep ik de draagwijdte van die boodschap niet. Nu wel.

    "Jij bent precies een pitbull" zei iemand ooit tegen me "Je bijt je in iets vast en laat het niet meer los voordat je je doel hebt bereikt". Hoewel dat niet in alle gevallen de waarheid is, klopt dit wel. Vaak als ik me iets voorneem moet de wereld al vergaan voordat ik het niet doe. Maar het klopt vooral helemaal voor mijn "ik los het wel op"-projecten. 

    Ik laat het inderdaad niet meer "los". Ik denk erover, praat erover, schrijf erover, lees erover, stel er vragen over op allerlei fora (al weet ik dat ik met het gros van de antwoorden niet veel ben) en denk er opnieuw over. Ik leg het altijd opnieuw op tafel bij degenen die bij mijn project betrokken zijn, en als het over de verandering van een bepaald iemand gaat aan de persoon in kwestie en/of aan degenen die er invloed op hebben. Als iemand kwaad wordt door mijn manipulatie, dan heb ik er gewoon weer een project bij ("de ander moet leren luisteren zonder kwaad te worden"). 

    Natuurlijk zijn er grenzen, en ik vind het belangrijk dat ik die aangeef. Mijn vriend is bijvoorbeeld op sommige vlakken een beetje slordig, bv. in het verschonen van zijn bedden en kledij. Hij gaat rustig in bad en doet dan weer de onderbroek aan die hij al drie dagen geleden aan had. Zijn slaapkamer ruikt naar te oude kledij (hij kan niets weggooien), zweetvoeten en vocht. Als hij erbij ligt, komen daar nog wijn- en lookgeuren bij. Het zou tegen mijn hart zijn om dan te zeggen "goed, het is zoals het is, ik slaap in dit stinkkot want ik moet mijn regelnicht-schap loslaten". Dus ik mag gerust vragen om op zijn minst te verluchten en te maken dat het beddengoed proper is voordat ik in bed kruip. En dat hij zijn tanden poetst als hij bij mij slaapt, zijn voeten verzorgt met een anti-zweetvoetgeur-product en zich wast voordat we vrijen. Dit is een vorm van zelfrespect, een belangrijk onderdeel van zelfliefde. 

    Naast het geven van die signalen is het echter ook uiterst belangrijk dat ik onderzoek wat dat met mezelf te maken heeft. Waar in mezelf heb ik een "stinkende kamer" en "verlucht ik niet genoeg"? Waar omhul ik me met dingen die al lang gepasseerd zijn? Wat laat ik niet los? Op welk vlak "ververs" ik de dingen niet voldoende? 

    Nu is "regelnichten" natuurlijk niet hetzelfde dan "vragen", maar een heel impliciete vorm van EISEN. Als regelnicht ruim ik zijn slaapkamer op, vervang ik stiekem zijn onderbroek als hij in bad zit en gooi de sokken die hij al een week draagt snel in de wasmand. En vooral fantaseer ik erover om alle oude "klodden" met een zwierige zwaai op een hoop te gooien en in brand te steken, ergens achter in zijn tuin. Zodat het verleden eindelijk eens uit zijn huis en poriën verdwijnt.  Want : "hij is verkeerd en ik ben juist. hij is vuil en ik ben proper. hij moet het verleden los laten en helemaal opgaan in het hier en nu en vooral : ik kan ervoor zorgen dat hij verandert". Denkt het regelnichtje. Nope natuurlijk. Ik kan er helemaal niet voor zorgen dat hij verandert. Ik kan wel zelf meer leren los laten en dan zal hij misschien ook meer leren loslaten. Met de nadruk op "misschien".

    Bovendien is er altijd verandering. Het is niet zo dat de dingen, als ze niet veranderen zoals WIJ denken dat ze zouden moeten veranderen, stilstaan.  Al maken we ons graag wijs van wél. Zoals ik over mijn vriend kan denken  "hij is erg gegroeid sinds we een relatie hebben". "Gegroeid" wil dan zeggen "beantwoordt meer dan vroeger aan mijn wensen". Wat dus ook weer betekent dat ik een concept heb dat het enige juiste is. Of het alleszins denk te hebben. Herkenbaar? Juist.

    Want ik ben natuurlijk niet de enige die in deze val trapt. De wereld loopt vol met regelneven en regelnichten. Actieve en passieve. De passieve zijn dan meer de types die "immobiel zeuren" over van alles en nog was. En dan stemmen op één of andere partij die hen heeft voorgehouden dat moeilijke zaken een eenduidige oorzaak en dus een gemakkelijke oplossing hebben. Een  partij die het dus in hun plaats gaat regelen. "Veel criminaliteit? Oplossing :  gooi de grenzen terug dicht en stuur alles wat niet Vlaams weg". 

    Het groot aantal regelneven en regelnichten die vinden dat er bepaalde zaken in onze maatschappij anders zouden moeten lopen dan ze nu lopen (en vinden we dat niet allemaal een beetje?), beseffen niet dat zij mee aan de oorsprong liggen van wat er volgens hen mis gaat. Niet de Turken, niet de Marokkanen, niet de Oost-Europeanen, niet de kapitalisten, niet de communisten, niet de werklozen, niet de rijken enz. maar het massale denken/doen/spreken waardoor er heel veel energie in één bepaalde richting stroomde. En zich - doordat de energie vanuit heel veel mensen komt - bepaalde zaken beginnen te manifesteren. De media vormt daarbij een belangrijke factor, omdat velen wat daar verschijnt beschouwen als het heilig evangelie. Er wordt bijna aangereikt waar je je de komende tijd zorgen over moet maken.  "Steeds meer overvallen op homo's in Brussel" maakt niet alleen dat elke man die er nog maar denkt vanop een afstand van 500 meter eruit te zien als een homo, met een ei in zijn broek door Brussel stapt. En hierdoor "homo-haat"-energie uitstraalt. Het maakt ook dat vele mensen tegen andere mensen voortdurend zeggen hoe gevaarlijk Brussel wel is als holibi. Want het stond in de gazet, en op het nieuws hebben ze het ook gezegd. Dan gebeurt zoals Louise Hay schrijft : "waar je je op richt, groeit. waar je je steeds opnieuw op richt, wordt realiteit". Gevolg : nog meer homo's die lastig gevallen worden. De manier van werken van de media is om een detail te nemen en dat uit te vergroten. Met andere woorden : in Brussel heb je als homokoppel 99,9 % kans om NIET lastig gevallen te worden. Van die 0,1 % waar het wel mee gebeurt wordt er misschien 0,1 % daadwerkelijk overvallen. Die "0,1 % van 0,1 %" verkoopt men dan alsof aan elke Brusselse huisdeur een gewelddadige homohater staat te wachten om met een boxring iemands gezicht te fragmenteren. Waardoor "het aantal verdubbelt", dixit de kranten. Ze zeggen er dan wel niet bij dat "verdubbelen" betekent dat het gaat over "0,2 % van 0,1 %". Ik zeg niet dat homo-geweld niet bestaat en niet serieus moet genomen worden, integendeel. Wat ik wel zeg is dat mensen kritischer moeten zijn ten opzichte van wat er in hun strot wordt geduwd door de media. Dat ze beter kunnen nagaan wat er precies aan de hand is voordat ze de energie van een aantal incidenten zodanig versterken dat het uiteindelijk een daadwerkelijk probleem vormt. Het eigenaardige is dat, als je via cijfers over één of ander fenomeen laat zien dat het eigenlijk allemaal heel goed meevalt, mensen echt boos kunnen worden. In plaats van opgelucht te zijn worden ze boos! Eigenaardig toch?

    Goed, terug naar mijn interne regelnicht. In één ding heeft ze natuurlijk een punt : ook als individu zijn scheppers van onze eigen realiteit. Maar dat is iets heel anders dan klagen (in jezelf of tegen anderen) en de boel te manipuleren naar je eigen voorkeuren. "Scheppen" betekent in eerste instantie  : beginnen met hetgeen er is te aanvaarden en lief te hebben. Al wat iemand in zijn leven heeft, al wat iemand is, al wat er in de maatschappij of in de wereld gebeurt... is een zinvolle manifestatie (ook het hier beschreven "regelneef"-gedoe!).

    Als dat kan aanvaard worden zonder veroordeling en zonder een drang om iets te veranderen,  komt er liefdesenergie vrij die kan leiden tot het "echte scheppen", tot verandering! En tot ware liefdes-relaties met de andere mensen in je leven, inclusief jezelf.


    P.S. je zal je misschien afvragen hoe je iets kan veranderen zonder de "drang om iets te veranderen". Hiervoor verwijs ik naar mijn artikel "schuld+boete= stilstand. Een drang is iets anders dan een voornemen. Bij een drang ga je de boel als negatief bestempelen en van daaruit trachten te veranderen. Een voornemen (dus gewoon een wens zonder dat je daarbij hetgeen wat er nu is, afkeurt) stimuleert jouw scheppingsenergie en toont je de weg naar verandering. 

     

     


     


     

     

    15-01-2014 om 00:00 geschreven door patrice  




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    ZELFLIEFDE : EVEN BELANGRIJK DAN ADEMEN
    Laatste commentaren
  • bijzondere dame x 2 (patrice)
        op louise
  • In de ban van... Liefde, Liefde en nog eens Liefde! (Gerda Maria)
        op louise
  • leukleuk (patrice)
        op verlichting
  • Ademen, Lachen & Liefhebben (Gerda Maria)
        op verlichting
  • zelfwaardering en bloggen (patrice)
        op is 13 een geluksgetal?
  • Blog als favoriet !

    Zoeken met Google



    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151891299178141&set=a.378605758140.163024.14524668140&type=1&theater

  • Archief per week
  • 31/03-06/04 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    guardian_angel
    www.bloggen.be/guardia
    Categorieën

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs