Veggie Family
heerlijk eenvoudig vege
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stevia
Het is nu helemaal goedgekeurd en je vindt het in elke supermarkt: stevia

Thuis heb ik de poeder en drops uitgeprobeerd en mijn voorkeur gaat
uit naar de drops omdat je hier heeeeeel lang mee doet, 1 flesje kost wel
wat maar 1 druppel in je thee of koffie is voldoende om het te zoeten

Het is wel wat zoeken naar de juiste hoeveelheid in ander gebak
Ik schat dat ik meestal een 10-tal druppels in mijn gebak of crème of zo doe.
Maar het beste is natuurlijk proeven, want voor niet iedereen is zoet zoet.

Bij grote hoeveelheid smaakt het wel wat naar zoethout.

Dit past niet bij alle smaken.  Je kan het bv. wel combineren beetje
rijststroop met wat extra stevia, of helft suiker rest stevia.

In elk geval beïnvloedt het de suikerspiegel niet en is het volgens mij
gezonder dan gewone suiker.

op de site http://suikerwijzer.nl vindt je heel veel recepten en uitleg over het gebruik van
allerhande alternatieven voor suiker

17-05-2012 om 18:17 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:kookinformatie
Tags:stevia
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soja slagroom opklopbaar
Vorige week heb ik voor de eerste maal de soja slagroom van alpro uitgeprobeerd
en wow wat een resultaat mooie lichte lekkere slagroom waar je eindelijk een
lekkere slagroomtaart mee kan maken !

Voor mijn man mocht het wel iets zoeter, dus voor de zoetebekken
wat zoetmiddel toevoegen (suiker, rijststroop, stevia drops)

Voorstel biscuit met aardbeien en heerlijke slagroom

Aan de slag !

17-05-2012 om 18:10 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
13-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varieer met een rijstwafel
We kennen allemaal wel de rijstwafel of rijstkoek.
Nu deze op het eerste zicht droog isomorondje kan je omtoveren tot heerlijke lekkernijen
zonder veel werk en mjam lekker zeg
probeer vooral veel smeuïge elementen erop te leggen zoals banaan of groentjes, dat helpt !
Aangezien mijn zoon glutenvrij moet eten en niet zo houdt van het glutenvrij brood,
zit er heel vaak in zijn brooddoos rijstwafel.

rijstwafel
ZOET
+ geplette banaan + (geroosterde) hazelnoten

+ rijststroop + geraspte kokos + dadel (zachte)

+ (carobe)choco + banaan

+ beetje kokosroom (bovenste laag van blik kokosmelk) + schijfjes perzik / ananas uit blik



HARTIG
+ laagje mayonaise + tomaat + geraspte wortel + sla

+ beetje boter + schelletje (soja)kaas  of zachte geitenkaas+  schijfjes appel

+ restje gekookte groentjes met lepel mayo (+ev. ketchup) goed omroeren

+ restje gekookte aard met mayo + wat verse peterselie


Wees creatief !


13-01-2012 om 13:42 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
28-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokoscakejes met rozijnen
250 g maïsmeel (markal, bioplanet, 3€/kg)
50 g boekweitmeel (markal, bioplanet, €3/kg)

of volledig 300 g maïsmeel of 200g maïs /  100 g boekweit

+ 1 el  bakpoeder

+  2 vanillesuikers

+ 50 g geraspte kokos

+ 100 g rozijnen

door elkaar roeren

dan

125 g olie
200 g (rijst of soja) melk
1 groot losgeklopt ei

+ ev. 5 dr pure essentiële olie van sinaas

door bloemmengsel roeren

in muffinpapiertjes

15' op 200 ° ,


supersimpel en man wat een smaak !!!







28-12-2011 om 13:13 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:cake
15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zachte wortelkoekjes
Even wat tijd maken om deze koekjes uit te proberen, heerlijk !!!

1 kop rozijnen laten weken in 1 1/2 kokend  water met zakje zwarte thee
1 tot 1 1/2 geraspte wortelen (ons geheim ingrediënt !!!)
1 kop meel (GV: teffmeel) + 1 kop havervlokken (van Provena lekker glutenvrij !)
6 druppels stevia als zoetmiddel (of 6 el gewone suiker of 4 el honing of 6 el rijststroop) 
1 kl koekkruiden of speculooskruiden, kaneel, ...
snuifje zout
2 el olie
2 el zachte (soja) boter 
1/2 kop fijngehakte hazelnoten (in plastiek zakje en kloppen maar, lekker om de frustraties eruit te kloppen !!! of in vijzel of hakmolen)

alles lekker onder elkaar roeren, met een ijscrèmeschep hoopjes maken, niet te dicht bij elkaar
want ze lopen nog uit.  Ongeveer 25' op 200°.  Als ze uit de oven komen zijn ze nog heel zacht, laat ze eerst afkoelen. 
 Als je erin prikt blijft aan je prikker plakken.  De deeg kan je vergelijken met een soort broodpudding qua textuur.

Heerlijk stevig en gezond tussendoortje !!!

Je kan ze ook in de diepvries bewaren.

Oeps geen foto en al allemaal op ...


15-09-2011 om 16:41 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:glutenvrij, wortelkoekjes, koemelkvrij, suikervrij, eivrij
21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartige boekweitpannenkoek
Dit supereenvoudig receptje is heerlijk, maar qua hoeveelheden moeilijk te vertellen...

1/2 kop water 
beetje bij beetje zuiver boekweitmeel toevoegen en goed roeren tot een mooie pannenkoekendeeg
wat zout en lekkere kruiden bv. rozemarijn, tijm,... toevoegen 
en er kleine pannenkoekjes van bakken, 

heerlijk met wat hummus, of een beetje kaas erover laten smelten


 


21-08-2011 om 06:39 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pannenkoek, wafel,...
Tags:boekweitpannenkoek, glutenvrij, vegan, koemelkvrij, sojavrij, eivrij
23-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisubrownie
Als grote fan van het vegetarisme ben ik vrijwilliger bij EVA. Bij hen heb ik de brochure Veggie voor Chefs
gekocht met heerlijke recepten en ideetjes in.  Gisteren probeerde ik de tiramisubrownie uit. 
Mjammie, maar zoals jullie mij al kennen het originele recept moest er aan geloven, dus ...
this is the Miegusta way !!!

BROWNIE

250 g tarwebloem of  200 g maïsmeel (geen maïszetmeel!!) + 50 g kikkererwtenmeel
50 ml olie 
50 g cacao of 2 el carobepoeder
200 ml rijststroop
100 ml water
1 tl bakpoeder of 1/2 tl natriumbicarbonaat + 1 el azijn
snuifje zout

dit alles goed mengen, in een grote  ovenschaal (ingewreven met olie) gieten
en 30' bakken op 180°  in een voorverwarmde oven

ondertussen...

650 ml amandelmelk of sojamelk(ongezoet)
150 ml ahornstroop voor een speciale toets, rijststroop (suikervrij) of andere mag ook 
(indien met suiker 100g + 50 ml melk verminderen)
1 zakje vanillesuiker of vanille-essence of poeder
1,5 el agar agar vlokken 
2 el arrowrootpoeder (ev. vervangen door maïzena, maar arrowroot is neutraler van smaak)

lang laten zachtjes koken tot alle agar agar vlokjes verdwenen zijn, checken met een 
koffielepel die je traag uitgiet, zo kan je zien er of nog vlokjes inzitten
laten afkoelen en doormixen

ondertussen...

maak je de siroop: 1 el oploskoffie, 2 el witte rum of 1 el donkere rum, 50 ml stroop naar keuze, 20 ml water
goed mengen, ev. even in microgolf opwarmen tot het goed doormengd is

Nu kan je kiezen of je kleine porties maakt, of je de grote ovenschaal behoud.
Als alles koud is

kleine portie: in glaasje beetje tiramisucrème, stukjes browniedeeg, beetje siroop erover, beetje crème, afwerken met cacao-of carobepoeder

grote portie: siroop verdelen over browniedeeg, laag tiramisucrème, afwerken met cacao- of carobepoeder

Maak een beetje op voorhand, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen 

Smakelijk !
 

Miegusta




23-07-2011 om 10:37 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:tiramisu, brownie, glutenvrij, sojavrij, suikervrij, koemelkvrij
09-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sinaaskoekjes
1/2 kop amandelmeel
1/2 kop rijstmeel, maïsmeel of glutenvrij meel Schär kuchen und keks
4 el olie
1/4 kop rijststroop
snuifje zout
5 druppels etherische olie sinaas

alles goed mengen tot een goed samenhangende deeg, 
indien nog te weinig gebonden, wat extra stroop (indien zoeter )
of water toevoegen, je kan er bolletjes van rollen en platdrukken

20' op 180°




09-07-2011 om 11:13 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:sinaas, koekjes, glutenvrij, suikervrij, koemelkvrij,
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hazelnootkoekjes
Vanmorgen de oven aan en lekker bakken op het gevoel ...
Ik heb geprobeerd de hoeveelheden een beetje op te schrijven, 
maar dit blijft voor mij erg moeilijk !

1/2 kop amandelmeel
1/2  kop rijstmeel, maïsmeel of glutenvrij meel bv. Schär kuchen und keks
1/4 kop rijststroop
4 el  olie
2 el hazelnootpasta
1 el carobe of cacao
1 el pacha of 1tl oploskoffie

goed omroeren, indien nodig nog wat water toevoegen om het deeg goed
kneedbaar te maken, met je handen bolletjes vormen
en platdrukken om ronde koekjes te maken

20' op 180°

09-07-2011 om 11:11 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:hazelnoot, carobe, koek, glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij
02-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rum rozijnen ijs
Mijn man is zot van ijs en ijs maken is echt zijn ding.  Hij wou graag "malaga" ijs maken 
en we gingen op zoek op het internet naar vegan ice cream.  
Op de site http://veganicecream.blogspot.com vonden we heerlijke recepten. 
Uitproberen en het resultaat was mjammie. Ik zou Miegusta niet zijn, maar het originele
recept kan ik nooit volgen, ..  mijn versie dan maar

Nu aan jullie:

1/2 kop rozijnen een nachtje laten weken in 1/2 kop rum
600 ml  kokosmelk (dat is een blik van 400 ml en een 1/2 blik, rest gebruik je voor saus of een fruitshake)
3/4 kop rijststroop of suiker 
1 tl vanillepoeder of vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels arrowrootpoeder  (dit is zeer neutraal van smaak en bindt het geheel)

los de arrowroot op in wat koude kokosmelk, warm de rest van de kokosmelk met de rijststroop
voeg dan de arrowrootpap toe, het hoeft niet meer te koken 
roer dan de vanille toe en de rozijnen + 1/4 cup van de rum
roer alles goed door elkaar en giet in een 1l ijscrèmedoos, 
je kan ook je ijscrèmemachine gebruiken, maar is niet nodig.

Voor je ijs wil eten, haal je de volledige pot uit, zet een 1/2 uurtje in de koelkast, 
dan snijd je een schelletje af zoals bij ijstaart en zet nog eventjes verder in 
de koelkast tot het de juiste temperatuur heeft, niet te lang anders is het volledig gesmolten
Zeker niet uit de koelkast, want dan gaat het te rap en heb je een shake !!

Smakelijk 

Mie

02-07-2011 om 10:37 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:ijs
Tags:rum, rozijnen, ijs, glutenvrij, koemelkvrij, sojavrij, suikervrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladetaart
Mijn zoontje wou voor zijn 5e verjaardag een chocoladetaart.  Vorige week heeft de dokter tijdens de testjes wel 
gezegd dat hij er allergisch op reageert, maar voor 1 keer maken we een uitzondering !

Als  bodem nemen we 
10 grote el rijstmeel of maïsmeel
10 grote el puddingpoeder
10 grote el amandelpoeder
4 grote el gesmolten margarine 
4 el rijststroop of suiker (+ dan wat  water toevoegen tot de deeg goed aan elkaar plakt)
snuifje zout
alle ingrediënten goed met de handen kneden 
uitduwen op een ingeoliede vorm
gaatjes inprikken

20' op 180° 

ondertussen 
400 g silken tofu
200 g gesmolten fondantchocolade (indien nodig suikervrije) 
(ev. 50 g notenpasta bv. hazelnoot of 50 g gemalen hazelnoten)
alles goed mixen 
en uitgieten op afgekoelde bodem
minimum 1 uur in de koelkast





02-07-2011 om 10:22 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
Categorie:taart
Tags:chocoladetaart, glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij,
18-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanillewafels
Deze heerlijk zachte vanillewafels kan je makkelijk een aantal dagen bewaren, 
ook in de diepvries doen ze het super !

150 g maïsmeel
80 g rijststroop
60 g olie
1 dopje vanille-essence of een kl vanillepoeder
1/2 tl natriumbicarbonaat + 1/2 el (appel)azijn      of 1 tl bakpoeder
40 ml water

alles in bovenstaande volgorde door elkaar roeren
ongeveer 1 grote el deeg in je wafelijzer, en dan krijg je mooie ronde wafeltjes

Mjam mjam

18-06-2011 om 08:40 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:pannenkoek, wafel,...
Tags:vanillewafels, glutenvrij, eivrij, sojavrij, koemelkvrij, vegan
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade courgettemuffins
500 g geraspte courgette (indien je geen groene spikkeltjes in je cakejes wil, schil je courgette dan eerst)
2 eieren (of 2 tl eivervanger + 4 el water)
80 g olie
120 g rijststroop
100 g fijngehakte dadels
100 g maïsmeel
125 g rijstmeel, havermeel of nog wat maïsmeel
2 el pure cacao of carobe
1 tl bakpoeder
1 el (appel)azijn
1/4 el fiberhusk 

eieren + fiberhusk + olie + stroop + azijn goed mixen
droge ingrediënten omroeren bij de natte 
doe in kleine muffinvormpjes, maar zet deze in een muffinplaat, 
ze lopen anders teveel uit, ook flexibele plaskiek cakevormpjes 
zijn zeer handig !

bak 30' op 180°

18-06-2011 om 08:35 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
Categorie:cake
Tags:chocolade courgettemuffins, vegan, eivrij, suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rode vruchten ijs
Neem een zak diepvries gemengde rode vruchten
(of vries zelf je favoriete rode vruchten in) 
haal ongeveer een 1/2 kop uit voor een bolletje ijs

Mix de vruchten met de blender of mixer

en serveer onmiddellijk, indien je dit te slap vindt, 
kan je een bolletje vormen en in een klein potje een half uur 
terug in de diepvries steken

Serveer meteen

18-06-2011 om 08:26 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:ijs
Tags:rode vruchten ijs, zuivelvrij, vegan, koemelkvrij, eivrij, glutenvrij, sojavrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bananenijs
Ik houd enorm van ijs, vooral bij warm weer, mijn favoriet is een roomijsje, 
maar als ik iets lekker fruitig wil, vind ik dit ijs ook heerlijk en eenvoudig !!!


Per persoon ongeveer 1 banaan
snijd in schijfjes en vries minimum 4 uur in.
Haal de bananenschijfjes uit en doe ze in de blender of mixer, 
probeer ze fijn te mixen (soms nog even wachten of omroeren)
Je krijgt een zacht smeuïg bananenijsje

Indien je dit te zacht vind, kan je er een bolletje van vormen en in een potje
nog een half uur terug laten opstijven



18-06-2011 om 08:23 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:ijs
Tags:bananenijs, zuivelvrij, koemelkvrij, eivrij, sojavrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cashewnotencrème
Heerlijk op de boterham, op een koekje, als dikke dip, bij een ijsje,...

1 kop rauwe cashewnoten
1/2 kop water
1/3 kop olie
1/4 kop ahornstroop
1/2 tl vanille 
snuifje zout

mixen of blenden , laten opstijven in frigo

18-06-2011 om 08:17 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:cashewnotencrème, vegan, zuivelvrij, eivrij, koemelkvrij, glutenvrij, sojavrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoete cashewnotensaus
Deze lekkere saus kan je gebruiken net als een vanillesaus, chocoladesaus.
Dus over een ijsje, bij een lekker stukje appeltaart, als dip bij je boterkoek,...

1 kop rauwe cashewnoten
3/4 kop water
1/4 kop (rijst)olie 
1/4 kop ahornstroop (indien rijststroop 1/3 kop)
1/2 tl vanille
snuifje zout

mixen met blender of staafmixer, een uurtje in frigo om nog even na te dikken

Smakelijk !

18-06-2011 om 08:15 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:zoete cashewnotensaus, zuivelvrij, eivrij, glutenvrij, vegan, koemelkvrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculoosslagroom

zet 1 blik kokosmelk in de frigo

 

dan...

 

1 1/2 amandelmelk + 8 (glutenvrije) speculooskoekjes

1 el agar agar vlokken

laten koken tot de vlokjes zijn opgelost

 

dan 1/3 kop rijststroop even meekoken, 

 

van het  vuur nemen + 1 dop vanille-essence erbij

 

laten afkoelen en dan van het blik kokosmelk de room afscheppen

en bij het vaste amandelmengsel mixen met een handmixer

 

Klaar !!! 

18-06-2011 om 08:10 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:speculoosslagroom, zuivelvrij, sojavrij, koemelkvrij, glutenvrij,
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladeslagroom

zet 1 blik kokosmelk in de frigo

 dan...

 1 1/2 amandelmelk 

1 el agar agar vlokken

1 el pure cacaopoeder

laten koken tot de vlokjes zijn opgelost

 

dan 1/3 kop rijststroop even meekoken, 

 

van het  vuur nemen + 1 dop vanille-essence erbij

 

laten afkoelen en dan van het blik kokosmelk de room afscheppen

en bij het vaste amandelmengsel mixen met een handmixer

 Klaar !!! 

18-06-2011 om 08:09 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:zuivelvrij, chocoladeslagroom, suikervrij, glutenvrij, eivrij, sojavrij, vegan
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokosslagroom
Mijn zoektocht naar een lekkere luchtige crème fraîche is voorlopig 
bij dit recept gestrand.  Het is naar mijn normen nog iets te zwaar, 
maar de smaak is wel zeer goed.  Doel is zuivelvrij, maar ook sojavrij
iets te kunnen maken.  Meestal is vegan slagroom gebaseerd op soja.
Maar vele mensen zijn allergisch aan melk en soja !!!
Dus hiermee een heerlijk alternatiefje

zet 1 blik kokosmelk in de frigo

dan...

1 1/2 amandelmelk 
1 el agar agar vlokken
laten koken tot de vlokjes zijn opgelost

dan 1/3 kop rijststroop even meekoken, 

van het  vuur nemen + 1 dop vanille-essence erbij

laten afkoelen en dan van het blik kokosmelk de room afscheppen
en bij het vaste amandelmengsel mixen met een handmixer
 
Klaar !!! 

Met een spuitzak kan je mooie roosje hiervan spuiten of gebruiken om tussen
een biscuit.   Als vulling bij soesjes, op een breseliennetaart, ... 

Als je (glutenvrije) een 8-tal speculoosjes  bij het begin in de amandelmelk laat weken
krijg je een speculoosslagroom, beetje cacao, chocoladeslagroom, ...

18-06-2011 om 08:05 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:kokosslagroom, vegan, sojavrij, eivrij, koemelkvrij, zuivelvrij, glutenvrij


SOS Miegusta

Heb je een veggie vraag ? Mail Miegusta !



Mijn favorieten
  • www.vegetarisme.be
  • waardeloze haantjes
  • allervita
  • de plantaardige keuken
  • suikerwijzer

  • Categorieën
  • brood (3)
  • broodbeleg (14)
  • cake (7)
  • gezonde snoepjes (3)
  • hoofdgerecht noten (2)
  • hoofdgerecht peulvruchten (11)
  • hoofdgerecht quorn (1)
  • hoofdgerecht sojaproduct (3)
  • ijs (3)
  • koekjes (10)
  • kookinformatie (5)
  • links (1)
  • pannenkoek, wafel,... (7)
  • pudding, vla, roomdessert, mousses (15)
  • taart (6)
  • vegan kookboek (3)

  • Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs