Veggie Family
heerlijk eenvoudig vege
17-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maïsbrood
Een glutenvrij lekker brood bakken is volgens mij een van de moeilijkste opdrachten,
dat ik al ooit gekregen heb !!! Veel recepten zijn de revue gepasseerd en vond ik vreselijk, 
sommige waren na een dag keihard, andere niet te vreten, indien je glutenvrij moet eten, 
ken je dat wel !!!  Dit cakebrood is volgens mijn smaakpapillen een van de beste zelf
gebakken broden. Het bewaart tot 3 dagen en blijft zijn zachtheid en smaak behouden.
Eén nadeel is dat het is zoals cake, het kruimelt en je kan het niet echt dichtplooien.
Ik beleg het meestal als een toostje.

100 g maïsmeel (geen maïszetmeel!!!)
75 g kikkererwtenmeel
1,5 tl bakpoeder
2,75 dl water
1/4 el fiberhusk of 2 tl ei-vervanger
25 g olie
1/2 tl zout

meng alles goed door elkaar 

bak in een voorverwarmde oven op 160° ongeveer 1 uur

17-06-2011 om 15:50 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
Categorie:brood
Tags:glutenvrij, maïsbrood, zuivelvrij, vegan
16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snel boekweitbrood
300 g boekweitmeel
200 g tarwemeel of glutenvrij meel bv. coeldiet
1 zakje bakpoeder
6 el appelmoes
1 el rijststroop
1/2 kl zout
250 ml water
indien glutenvrije bloem + 3 el (appel)azijn  om brood beter te doen rijzen
5 g boter of olie

alles in kom goed mengen en 5' kneden

in oven op 180° gedurende 40'

of in broodmachine met programma waarin er niet gerezen wordt + dan alleen bakken

16-02-2011 om 11:20 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
Categorie:brood
16-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaneelbrood met rozijnen en appeltjes
Dit brood bevat zeer weinig gist (enkel indien in het glutenvrij meel gist zit) en wordt met bakpoeder gemaakt.
Ze noemen zo'n brood een sodabrood of snel brood. Eenvoudig en snel te maken, want je moet het deeg niet
laten rijzen. De eieren in het originele recept heb ik vervangen door lijnzaad.  Voor elk ei dat je vervangt heb je
1 el lijnzaad met 3 el water nodig.  Dit heerlijk brood is ideaal voor een koude zondagse wintermorgen.  Drink er
een tas rijstmelk met carobepoeder (of cacao) bij.  Heerlijk !!!

500 g glutenvrij meel (ik gebruikte aveve coeldiet)
1 zakje bakpoeder
270 ml rijstmelk
5 g margarine
1 grote el kaneel (of speculooskruiden of peperkoekkruiden)
2 el rijststroop (of suiker of honing)
2 el lijnzaad
6 el water
1 kl zout
1/3 kop rozijnen
1/3 kop gedroogde appeltjes

1. zet de rozijnen en appeltjes te week in wat water (niet te veel anders verliezen ze hun zoetheid)
2.  mix de lijnzaad met het water tot je een dikke brij bekomt
3. meng de rest van de ingrediënten en voeg dan ook het lijnzaadwatermengsel toe en de goed uitgelekte rozijnen en appeltjes
4. doe ik een grote cakevorm en bak ongeveer 45' op 170°



16-01-2011 om 07:17 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:brood
Tags:kaneelbrood, glutenvrij, eivrij, koemelkvrij, suikervrij


SOS Miegusta

Heb je een veggie vraag ? Mail Miegusta !



Mijn favorieten
  • www.vegetarisme.be
  • waardeloze haantjes
  • allervita
  • de plantaardige keuken
  • suikerwijzer

  • Categorieën
  • brood (3)
  • broodbeleg (14)
  • cake (7)
  • gezonde snoepjes (3)
  • hoofdgerecht noten (2)
  • hoofdgerecht peulvruchten (11)
  • hoofdgerecht quorn (1)
  • hoofdgerecht sojaproduct (3)
  • ijs (3)
  • koekjes (10)
  • kookinformatie (5)
  • links (1)
  • pannenkoek, wafel,... (7)
  • pudding, vla, roomdessert, mousses (15)
  • taart (6)
  • vegan kookboek (3)

  • Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs