Mijn man is zot van ijs en ijs maken is echt zijn ding. Hij wou graag "malaga" ijs maken
en we gingen op zoek op het internet naar vegan ice cream.
Uitproberen en het resultaat was mjammie. Ik zou Miegusta niet zijn, maar het originele
recept kan ik nooit volgen, .. mijn versie dan maar
Nu aan jullie:
1/2 kop rozijnen een nachtje laten weken in 1/2 kop rum
600 ml kokosmelk (dat is een blik van 400 ml en een 1/2 blik, rest gebruik je voor saus of een fruitshake)
3/4 kop rijststroop of suiker
1 tl vanillepoeder of vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels arrowrootpoeder (dit is zeer neutraal van smaak en bindt het geheel)
los de arrowroot op in wat koude kokosmelk, warm de rest van de kokosmelk met de rijststroop
voeg dan de arrowrootpap toe, het hoeft niet meer te koken
roer dan de vanille toe en de rozijnen + 1/4 cup van de rum
roer alles goed door elkaar en giet in een 1l ijscrèmedoos,
je kan ook je ijscrèmemachine gebruiken, maar is niet nodig.
Voor je ijs wil eten, haal je de volledige pot uit, zet een 1/2 uurtje in de koelkast,
dan snijd je een schelletje af zoals bij ijstaart en zet nog eventjes verder in
de koelkast tot het de juiste temperatuur heeft, niet te lang anders is het volledig gesmolten
Zeker niet uit de koelkast, want dan gaat het te rap en heb je een shake !!
Smakelijk
Mie
02-07-2011 om 10:37
geschreven door miegusta 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:ijs
Tags:rum, rozijnen, ijs, glutenvrij, koemelkvrij, sojavrij, suikervrij
|