Veggie Family
heerlijk eenvoudig vege
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.notenburger

Uit dit recept maak je 6 grote of 8 kleine burgers.
Ik maak het volledig, bak het in de oven af en vries de rest in voor een volgende keer.
Dan warm ik ze gewoon op in de pan. Zeer eenvoudig en valt mee qua werk.

BASISRECEPT
200 g gemalen noten naar keuze (je kan gemalen meel kopen bv. amandelmeel of je kan ze zelf malen in een blender of hakmolen of                                                             gewoon  met een mixer, houd dan wel wat je hand over de pot, want de noten vliegen in het rond)

80 g boekweitmeel (of maïszetmeel of glutenvrije bloem of aardappelzetmeel of ...)
1 ui fijngesnipperd
1 geraspte wortel
2 el olie
1/4 blokje groentebouillon opgelost in een bodempje warm water


dan kan je naar keuze allerlei kruiden toevoegen, dit moet niet, maar de burger krijgt iedere keer een andere toets

- 2 el fijngehakte verse kruiden bv. peterselie, koriander, bieslook   EN/OF
- 1 el kerriepoeder
- 1 el spaghettikruiden (indien met zout het bouillonblokje weglaten)
- 1 el gedroogde marjoraan
- 1 kl fijngehakte rozemarijn of tijm
...

1. warm de oven voor op 190°
2. meng alle ingrediënten met een lepel goed door
3. kneed er een 8-tal burgers van, maak ze niet te dik anders "garen" ze niet zo goed
4. leg ze op een bakplaat en bak ze 10' aan de ene kant, 10' aan de andere kant

In de winter serveer je de burger met een lekkere portie quinoa en lekker lang gepruttelde groenten. 
In de zomer met een frisse salade !

Aan tafel !!!


27-12-2010 om 00:00 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:hoofdgerecht noten
19-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vol au vent met cashewnoten


2 courgettes
1 bakje champignons
150 g cashewnoten
1 brikje sojaroom
1 dl sojamelk
0,5 dl witte wijn of sherry
1/2 blokje groentebouillon
80 g gemalen kaas of veganistische smeltkaas type Cheezly
nootmuskaat
peper
1 teentje knoflook of 1/4 kl lookpoeder
1 bosje peterselie


Stoof de courgettes en champignons tot ze zacht zijn in wat olie met de knoflook,
voeg dan de noten en andere ingrediënten toe, bind in met wat maïzena.
Breng op smaak met peper, nootmuskaat.
Serveer met een bladerdeeggebakje of bij een portie heerlijke basmatirijst.
Strooi er wat verse peterselie op.  Heerlijk eenvoudig vege !!!

19-12-2010 om 15:18 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:hoofdgerecht noten


SOS Miegusta

Heb je een veggie vraag ? Mail Miegusta !



Mijn favorieten
  • www.vegetarisme.be
  • waardeloze haantjes
  • allervita
  • de plantaardige keuken
  • suikerwijzer

  • Categorieën
  • brood (3)
  • broodbeleg (14)
  • cake (7)
  • gezonde snoepjes (3)
  • hoofdgerecht noten (2)
  • hoofdgerecht peulvruchten (11)
  • hoofdgerecht quorn (1)
  • hoofdgerecht sojaproduct (3)
  • ijs (3)
  • koekjes (10)
  • kookinformatie (5)
  • links (1)
  • pannenkoek, wafel,... (7)
  • pudding, vla, roomdessert, mousses (15)
  • taart (6)
  • vegan kookboek (3)

  • Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs