Vorige week heb ik voor de eerste maal de soja slagroom van alpro uitgeprobeerd en wow wat een resultaat mooie lichte lekkere slagroom waar je eindelijk een lekkere slagroomtaart mee kan maken !
Voor mijn man mocht het wel iets zoeter, dus voor de zoetebekken wat zoetmiddel toevoegen (suiker, rijststroop, stevia drops)
Voorstel biscuit met aardbeien en heerlijke slagroom
1 l sojamelk of amandelmelk 3 kleine bananen of 2 grote 80 g puddingpoeder 200 ml sojaroom of amandelroom 80 g suiker of rijsstroop snuifje zout neem beetje melk, meng dit met koude puddingpoeder breng de rest van de melk aan de kook met geprakte bananen en snuifje zout, voeg dan de suiker en het puddingpoeder toe, roer goed en laat nog eventjes pruttelen
laat bijna volledig afkoelen, dan mix je met soepmixer er nog de room door zodat het luchtiger wordt en giet dan meteen in glaasjes, in frigo en laten opstijven
1 l ongezoete amandelmelk 6 el rijststroop of suiker 67 g puddingpoeder
maak zoals een klassieke vanillepudding kook 900 ml amandelmelk voeg de stroop of suiker erbij los het puddingpoeder op in ongeveer 100 ml voeg het dan bij de warme amandelmelk, roer goed en laat nog even pruttelen
500 ml rijstmelk (of sojamelk indien graag wat romiger) pakje nestle baby cereals rijst en vanille
warm de melk lichtjes op (hoeft niet te koken) en voeg dan beetje bij beetje wat vlokken toe, tot je de gewenste dikte bekomt. Niet te veel vlokken in een keer toevoegen, want dikt nog wat na. Een ideaal snel dessertje !
Na een maaltijd heb ik geen zin in een zwaar dessert. De klassieke chocomousse ligt dan echt op mijn maag. Vooral tijdens de feestdagen is een licht dessertje welkom ! Voor kerstavond maakte ik hetvolgende:
400 ml rijstmelk 5 g agar agar (verkrijgbaar bij de natuurwinkel) 2 el pure cacaopoeder of carobepoeder 60 ml agavestroop
laat alle ingrediënten samen koken, laat afkoelen en mix het dan glad, schep het in een mooi glaasje of doe dit in een spuitzak en spuit in een glas nog een toefje rijstslagroom (natuurwinkel, glutenvrij , koemelkvrij, suikervrij) en bestrooi met (glutenvrije) corn flakes of hagelslag of rozijntjes of ...