Veggie Family
heerlijk eenvoudig vege
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soja slagroom opklopbaar
Vorige week heb ik voor de eerste maal de soja slagroom van alpro uitgeprobeerd
en wow wat een resultaat mooie lichte lekkere slagroom waar je eindelijk een
lekkere slagroomtaart mee kan maken !

Voor mijn man mocht het wel iets zoeter, dus voor de zoetebekken
wat zoetmiddel toevoegen (suiker, rijststroop, stevia drops)

Voorstel biscuit met aardbeien en heerlijke slagroom

Aan de slag !

17-05-2012 om 18:10 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
23-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisubrownie
Als grote fan van het vegetarisme ben ik vrijwilliger bij EVA. Bij hen heb ik de brochure Veggie voor Chefs
gekocht met heerlijke recepten en ideetjes in.  Gisteren probeerde ik de tiramisubrownie uit. 
Mjammie, maar zoals jullie mij al kennen het originele recept moest er aan geloven, dus ...
this is the Miegusta way !!!

BROWNIE

250 g tarwebloem of  200 g maïsmeel (geen maïszetmeel!!) + 50 g kikkererwtenmeel
50 ml olie 
50 g cacao of 2 el carobepoeder
200 ml rijststroop
100 ml water
1 tl bakpoeder of 1/2 tl natriumbicarbonaat + 1 el azijn
snuifje zout

dit alles goed mengen, in een grote  ovenschaal (ingewreven met olie) gieten
en 30' bakken op 180°  in een voorverwarmde oven

ondertussen...

650 ml amandelmelk of sojamelk(ongezoet)
150 ml ahornstroop voor een speciale toets, rijststroop (suikervrij) of andere mag ook 
(indien met suiker 100g + 50 ml melk verminderen)
1 zakje vanillesuiker of vanille-essence of poeder
1,5 el agar agar vlokken 
2 el arrowrootpoeder (ev. vervangen door maïzena, maar arrowroot is neutraler van smaak)

lang laten zachtjes koken tot alle agar agar vlokjes verdwenen zijn, checken met een 
koffielepel die je traag uitgiet, zo kan je zien er of nog vlokjes inzitten
laten afkoelen en doormixen

ondertussen...

maak je de siroop: 1 el oploskoffie, 2 el witte rum of 1 el donkere rum, 50 ml stroop naar keuze, 20 ml water
goed mengen, ev. even in microgolf opwarmen tot het goed doormengd is

Nu kan je kiezen of je kleine porties maakt, of je de grote ovenschaal behoud.
Als alles koud is

kleine portie: in glaasje beetje tiramisucrème, stukjes browniedeeg, beetje siroop erover, beetje crème, afwerken met cacao-of carobepoeder

grote portie: siroop verdelen over browniedeeg, laag tiramisucrème, afwerken met cacao- of carobepoeder

Maak een beetje op voorhand, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen 

Smakelijk !
 

Miegusta




23-07-2011 om 10:37 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:tiramisu, brownie, glutenvrij, sojavrij, suikervrij, koemelkvrij
18-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cashewnotencrème
Heerlijk op de boterham, op een koekje, als dikke dip, bij een ijsje,...

1 kop rauwe cashewnoten
1/2 kop water
1/3 kop olie
1/4 kop ahornstroop
1/2 tl vanille 
snuifje zout

mixen of blenden , laten opstijven in frigo

18-06-2011 om 08:17 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:cashewnotencrème, vegan, zuivelvrij, eivrij, koemelkvrij, glutenvrij, sojavrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoete cashewnotensaus
Deze lekkere saus kan je gebruiken net als een vanillesaus, chocoladesaus.
Dus over een ijsje, bij een lekker stukje appeltaart, als dip bij je boterkoek,...

1 kop rauwe cashewnoten
3/4 kop water
1/4 kop (rijst)olie 
1/4 kop ahornstroop (indien rijststroop 1/3 kop)
1/2 tl vanille
snuifje zout

mixen met blender of staafmixer, een uurtje in frigo om nog even na te dikken

Smakelijk !

18-06-2011 om 08:15 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:zoete cashewnotensaus, zuivelvrij, eivrij, glutenvrij, vegan, koemelkvrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculoosslagroom

zet 1 blik kokosmelk in de frigo

 

dan...

 

1 1/2 amandelmelk + 8 (glutenvrije) speculooskoekjes

1 el agar agar vlokken

laten koken tot de vlokjes zijn opgelost

 

dan 1/3 kop rijststroop even meekoken, 

 

van het  vuur nemen + 1 dop vanille-essence erbij

 

laten afkoelen en dan van het blik kokosmelk de room afscheppen

en bij het vaste amandelmengsel mixen met een handmixer

 

Klaar !!! 

18-06-2011 om 08:10 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:speculoosslagroom, zuivelvrij, sojavrij, koemelkvrij, glutenvrij,
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladeslagroom

zet 1 blik kokosmelk in de frigo

 dan...

 1 1/2 amandelmelk 

1 el agar agar vlokken

1 el pure cacaopoeder

laten koken tot de vlokjes zijn opgelost

 

dan 1/3 kop rijststroop even meekoken, 

 

van het  vuur nemen + 1 dop vanille-essence erbij

 

laten afkoelen en dan van het blik kokosmelk de room afscheppen

en bij het vaste amandelmengsel mixen met een handmixer

 Klaar !!! 

18-06-2011 om 08:09 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:zuivelvrij, chocoladeslagroom, suikervrij, glutenvrij, eivrij, sojavrij, vegan
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokosslagroom
Mijn zoektocht naar een lekkere luchtige crème fraîche is voorlopig 
bij dit recept gestrand.  Het is naar mijn normen nog iets te zwaar, 
maar de smaak is wel zeer goed.  Doel is zuivelvrij, maar ook sojavrij
iets te kunnen maken.  Meestal is vegan slagroom gebaseerd op soja.
Maar vele mensen zijn allergisch aan melk en soja !!!
Dus hiermee een heerlijk alternatiefje

zet 1 blik kokosmelk in de frigo

dan...

1 1/2 amandelmelk 
1 el agar agar vlokken
laten koken tot de vlokjes zijn opgelost

dan 1/3 kop rijststroop even meekoken, 

van het  vuur nemen + 1 dop vanille-essence erbij

laten afkoelen en dan van het blik kokosmelk de room afscheppen
en bij het vaste amandelmengsel mixen met een handmixer
 
Klaar !!! 

Met een spuitzak kan je mooie roosje hiervan spuiten of gebruiken om tussen
een biscuit.   Als vulling bij soesjes, op een breseliennetaart, ... 

Als je (glutenvrije) een 8-tal speculoosjes  bij het begin in de amandelmelk laat weken
krijg je een speculoosslagroom, beetje cacao, chocoladeslagroom, ...

18-06-2011 om 08:05 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:kokosslagroom, vegan, sojavrij, eivrij, koemelkvrij, zuivelvrij, glutenvrij
28-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bananencrème

1 l sojamelk of amandelmelk
3 kleine bananen of 2 grote
80 g puddingpoeder
200 ml sojaroom of amandelroom
80 g suiker of rijsstroop
snuifje zout
neem beetje melk, meng dit met koude puddingpoeder
breng de rest van de melk aan de kook met geprakte bananen en snuifje zout,
voeg dan de suiker en het puddingpoeder toe,
roer goed en laat nog eventjes pruttelen

laat bijna volledig afkoelen,
dan mix je met soepmixer er nog de room door
zodat het luchtiger wordt en giet dan meteen
in glaasjes, in frigo en laten opstijven

28-02-2011 om 09:38 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:roomdessert, glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij, eivrij
16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandelpudding
1 l ongezoete amandelmelk
6 el rijststroop of suiker
67 g puddingpoeder


maak zoals een klassieke vanillepudding
kook 900 ml amandelmelk
voeg de stroop of suiker erbij
los het puddingpoeder op in ongeveer 100 ml
voeg het dan bij de warme amandelmelk, roer goed en laat nog even pruttelen

16-02-2011 om 13:23 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Tags:amandelpudding, glutenvrij, koemelkvrij, eivrij, suikervrij
25-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.supersnelle rijstgriesmeelpudding
500 ml rijstmelk (of sojamelk indien graag wat romiger)
pakje nestle baby cereals rijst en vanille

warm de melk lichtjes op (hoeft niet te koken) en voeg dan beetje bij beetje wat vlokken toe,
tot je de gewenste dikte bekomt.  Niet te veel vlokken in een keer toevoegen, want dikt nog
wat na. Een ideaal snel dessertje !

25-12-2010 om 06:40 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
24-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.superlichte cacaocrème
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een maaltijd heb ik geen zin in een zwaar dessert.  De klassieke chocomousse ligt dan echt op mijn maag.
Vooral tijdens de feestdagen is een licht dessertje welkom ! Voor kerstavond maakte ik hetvolgende:

400 ml rijstmelk
5 g agar agar (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
2 el pure cacaopoeder of carobepoeder
60 ml agavestroop

laat alle ingrediënten samen koken, laat afkoelen en mix het dan glad,
 schep het in een mooi glaasje of doe dit in een spuitzak en spuit in een glas
nog een toefje rijstslagroom (natuurwinkel, glutenvrij , koemelkvrij, suikervrij)
en bestrooi met (glutenvrije) corn flakes of hagelslag of rozijntjes of ...


24-12-2010 om 00:00 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
22-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortel-appelpudding

½ l wortelsap (bv. in colruyt verkrijgbaar)

½ l appelsap

65 g puddingpoeder

 

1.       Los de puddingpoeder op in een beetje koud appelsap

2.       Kook de appel- en wortelsap en voeg al roerend de opgeloste puddingpoeder erbij

3.       Laat even doorkoken

4.       Je kan dit lekker lauw opsmullen bv. in de winter of laten afkoelen

 

 

22-12-2010 om 09:18 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelpudding

Het volgende dessert kan je maken met eender welk sap dat je lekker vindt.  Ook een combinatie van groente- en fruitsap is ook superlekker !

 

Appelpudding

 

1 l appelsap ( of 9 dl water en 1 dl appeldiksap)

65 g puddingpoeder

 

1.       Los de puddingpoeder op in een beetje koud appelsap

2.       Kook de appelsap en voeg al roerend de opgeloste puddingpoeder erbij

3.       Laat even doorkoken

4.       Je kan dit lekker lauw opsmullen bv. in de winter of laten afkoelen

22-12-2010 om 09:17 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rode bieten peren pudding

Rode bietenpudding met peer en kardemon

 

2 middelgrote gekookte rode bieten (bv. reeds gekookt in frigo)

1 peer

5 kardemonpeulen, zaadjes uithalen of 1 kl kaneel

65 g puddingpoeder

1 grote el honing (of meer als je het nog zoeter wil)

1 l water

 

1.       Rode bieten en peer koken met 800 l water + honing + zaadjes van de peulen

2.       Na  15’ geheel mixen

3.       Dan puddingpoeder oplossen in 200 ml water

4.       Bij rest gieten en laten koken, goed roeren

5.       Klaar!

 

Smakelijk !

22-12-2010 om 09:11 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
19-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vegan tiramisu

1 brikje sojatoo opklopbare room (natuur bio winkel)

4 el amaretto of andere likeur

1 pak boudoirs of madeirakoekjes of glutenvrije koekjes

1 grote kop straffe koffie

Cacaopoeder

1. room + amaretto goed opkloppen

2. Koekjes snel weken in koffie en in schaal leggen

3. Afwisselen laag koekjes, laag crème

4. Eindigen met cacaopoeder of carobepoeder

19-12-2010 om 19:37 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses


SOS Miegusta

Heb je een veggie vraag ? Mail Miegusta !



Mijn favorieten
  • www.vegetarisme.be
  • waardeloze haantjes
  • allervita
  • de plantaardige keuken
  • suikerwijzer

  • Categorieën
  • brood (3)
  • broodbeleg (14)
  • cake (7)
  • gezonde snoepjes (3)
  • hoofdgerecht noten (2)
  • hoofdgerecht peulvruchten (11)
  • hoofdgerecht quorn (1)
  • hoofdgerecht sojaproduct (3)
  • ijs (3)
  • koekjes (10)
  • kookinformatie (5)
  • links (1)
  • pannenkoek, wafel,... (7)
  • pudding, vla, roomdessert, mousses (15)
  • taart (6)
  • vegan kookboek (3)

  • Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs